', '' ); */ ?>
23 Σεπ
By: Vivi Makri 0

Με πιστοποιητικό επιβράβευσης για τις υπηρεσίες που προσφέρει τιμήθηκε ο ΟΒΙ

Σας ενημερώνουμε πως ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) τιμήθηκε από την εταιρία BQC Φορέας Πιστοποίησης με Πιστοποιητικό Επιβράβευσης για τις υπηρεσιες που προσφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί πω ο ΟΒΙ έχει πιστοποιηθεί από εγκεκριμένους εξωτερικούς φορείς με τα Πιστοποιητικά ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 και ΕΛΟΤ 1429.

Η δέσμευση της Διοίκησης του ΟΒΙ στη διαχείριση ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης παραμένει σταθερή και διαρκής.

 

Read More
22 Σεπ
By: Vivi Makri 0

Στον αέρα η νέα ιστοσελίδα «Ideas Powered@School» του EUIPO

Η νέα ιστοσελίδα «Ideas Powered@School» από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) είναι στον αέρα!

Στο link μπορείτε να βρείτε  εκπαιδευτικό υλικό για τη ΔΙ που αφορά τους δασκάλους/καθηγητές όλων των επιπέδων εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας).

https://ideaspowered.eu/gen/our-projects/ip-teaching-materials

Το Ideas Powered είναι μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης σχετικά με την αξία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας και τη σημασία του σεβασμού της. Διατηρούν και social media με ενεργή δραστηριότητα, δείτε εδώ:

Ideas Powered (@ideas.powered) • Instagram photos and videos

Ideas Powered – Αρχική σελίδα | Facebook

Ideas Powered 🇪🇺 (@IdeasPowered) / Twitter

Ideas Powered – YouTube

 

Read More
EABI_logo 20 Σεπ
By: Vivi Makri 0

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της ΕΑΒΙ στο επιμορφωτικό Πρόγραμμα για τη Βιομηχανική Ιδιοκτησία

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Η Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ) καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/-ες να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση Προγράμματος διαρκούς επιμόρφωσης στη Βιομηχανική Ιδιοκτησία.

Η παρακολούθηση του Προγράμματος (10 τρίωρες διαλέξεις) καθώς και η συμμετοχή στις εργασίες θα οδηγήσει σε λήψη βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης του προγράμματος διαρκούς επιμόρφωσης στη Βιομηχανική Ιδιοκτησία.

Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα και όλες οι διαλέξεις θα συντελεστούν διαδικτυακά.

Το συνοπτικό περιεχόμενο του Προγράμματος δίνεται παρακάτω:

 • Εισαγωγή στη Διανοητική Ιδιοκτησία
 • Περιεχόμενα αίτησης Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας (ΔΕ) ενώπιον ΟΒΙ
 • Κατανόηση εγγράφων Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας
 • Δυνατότητα κατοχύρωσης με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα
 • Στάθμη της Τεχνικής
 • Πρακτικές Ασκήσεις
 • Διαδικασία ελληνικής αίτησης Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας από την υποβολή έως τη χορήγηση
 • Βάσεις δεδομένων για Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας
 • Στρατηγική και αξιοποίηση Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανέρχεται σε είκοσι (20) άτομα. Η διαδικασία επιλογής πραγματοποιείται με βάση το φάκελο υποψηφιότητας και γίνεται με κριτήρια όπως ο βαθμός πτυχίου, στα επιστημονικά πεδία που αναφέρονται στο ΠΔ31/2019, παράρτημα Β, η επαγγελματική εμπειρία, τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά επιτεύγματα, το επίπεδο γνώσης της Αγγλικής γλώσσας και η κατοχή πρόσθετου τίτλου σπουδών ειδίκευσης, στα αντικείμενά που περιγράφονται στο ΠΔ31/2019, παράρτημα Β.

Οι αιτήσεις παρακολούθησης γίνονται ηλεκτρονικά, με αποστολή email στη διεύθυνση της ΕΑΒΙ (academy@obi.gr).

Ο φάκελος της αίτησης πρέπει να αποτελεί ένα PDF αρχείο που θα σταλεί συνημμένο στο email.

Ο φάκελος υποψηφιότητας θα πρέπει να περιλαμβάνει τα κάτωθι:

 • Επιστολή ενδιαφέροντος
 • Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
 • Αντίγραφα πτυχίων, μεταπτυχιακών, διδακτορικών τίτλων σπουδών
 • Αποδεικτικά γνώσης Αγγλικής γλώσσας
 • Επιπλέον πιστοποιητικά από άλλες δραστηριότητες, π.χ. σεμινάρια κατάρτισης, κ.λπ.

Σημαντικές Ημερομηνίες

Οι φάκελοι υποψηφιότητας θα πρέπει να έχουν παραληφθεί από τη Γραμματεία της EABI μέχρι και την 15η Οκτωβρίου 2021 και ώρα 15:00. Η τελική επιλογή θα γίνει από τριμελή επιτροπή αξιολόγησης και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2021.

Η έναρξη του Προγράμματος διαρκούς επιμόρφωσης θα γίνει την 03η Νοεμβρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εισηγήσεων θα παρέχονται στην ιστοσελίδα της ΕΑΒΙ  (https://ipacademy.gr/).

Επίσης, για διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αποστολή email στη διεύθυνση της ΕΑΒΙ (academy@obi.gr)

Read More
IMG_0500 12 Σεπ
By: Vivi Makri 0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση του ΟΒΙ στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ

Συμμετοχή του ΟΒΙ στην 85η ΔΕΘ – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Εκδήλωση του Οργανισμού στο περίπτερο 7 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, την εκδήλωση παρακολούθησε μεγάλος αριθμός παρευρισκόμενων, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις πρωτοβουλίες και δράσεις του ΟΒΙ.
Την ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Καινοτομία και Ανάπτυξη από Αξιοποίηση Επιτευγμάτων της Έρευνας στην Ελλάδα», τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενδιαφέρεται όχι μόνο για τους εφευρέτες ως καταθέτες,  αλλά επιδιώκει να γίνουν  οι εφευρέτες και Επιχειρηματιες. «Αυτά τα δυο χρόνια, το Υπουργείο, έχει  θέσει τη βιομηχανική ιδιοκτησία στο επίκεντρο των προσπαθειών για την πρόοδο της βιομηχανικής έρευνας στην Ελλάδα, την πρόοδο της πατέντας, της επιστημονικής έρευνας και της αξιοποίησής της σε εμπορικές εφαρμογές. Είμαι, επίσης, ευτυχής που σας ενημερώνω και πάλι σήμερα για ένα διαχρονικό αίτημα του ΟΒΙ, που ήταν η μεταφορά  των Εμπορικών  Σημάτων στο χαρτοφυλάκιό του. Αυτό έγινε ήδη πράξη και ολοκληρώνεται μέσα στους επόμενους μήνες. Συγχαίρω επίσης όλη την εξωστρέφεια και τις δράσεις που παρουσίασε ο ΟΒΙ μέσα στα τελευταία δυο χρόνια. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε μέσα στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων είναι να πάρουμε την εφαρμοσμένη έρευνα και να τη μετουσιώσουμε σε επιχειρηματική πράξη. Θα είμαστε μαζί σας μέχρι να έχουμε το αποτέλεσμα που θελουμε, και από όσο βλέπω από τον κόσμο που συμμετέχει σήμερα, η εκδήλωση του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία».
Στη συνέχεια, λαμβάνοντας το λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΒΙ κ. Δημήτρη Χρονη, όπως και τα Μέλη του συγχαίροντας τα για το έργο και τη δουλεία την οποία κάνουν. Ο Υπουργός στάθηκε σε 3 σημεία: Την μεγάλη αξια της βιομηχανικής ιδιοκτησίας καθώς στο πλαίσιο της πανδημίας, οι εφευρέσεις προστάτευσαν και θωράκισαν την υγεία μας. Το δεύτερο σημείο είναι να κατανοήσουμε πού βρισκόμαστε ως χώρα και πού πρέπει να πάμε. Η καινοτομία και η έρευνα βρίσκονται στον πυρήνα της δουλειάς που θέλουμε να κάνουνε. Το τρίτο σημείο είναι οι νέοι και οι νέες μας, το σημαντικό δυναμικό που υπάρχει στην Ευρώπη μας αυτή τη στιγμή. Πολλές νέες εταιρίες έρχονται στη χώρα μας αυτή την περίοδο διότι έχουμε κάτι που δεν το έχουν άλλες χώρες.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, αφού ευχαρίστησε και καλωσόρισε τους παριστάμενους στην εκδήλωση, υπενθύμισε πως ο Οργανισμος  εκπροσωπείται στη Θεσσαλονίκη μέσω του Περιφερειακού του Γραφείου, το οποίο στεγάζεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο Balkan Center. Συνέχισε, αναφέροντας πως «η επάνοδος του ΟΒΙ στο φιλόξενο χώρο της ΔΕΘ δίνει ένα μήνυμα πολύ ελπιδοφόρο. Στο χρόνο που λείψαμε, ο ΟΒΙ προχώρησε με πολύ σημαντικά βήματα και πραγματοποίησε σπουδαία πράγματα. Με προεξέχον το νόμο 4726/2021, που ψηφίστηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το χαρτοφυλάκιο των Εμπορικών Σημάτων περνά στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.   Στόχος είναι να υπάρχει μια ενιαία  αρχή για τη Βιομηχανική Ιδιοκτησία».
Μετά τους χαιρετισμούς, ο Αναπλ.  Καθηγητής ΑΠΘ  και Πρόεδρος της ΕΑΒΙ κ. Ιωάννης Κατσογιάννης, ενημέρωσε για τις δράσεις της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Ο κ. Κατσογιαννης ανάγγειλε την έναρξη του πρώτου προγράμματος διαρκούς επιμόρφωσης της ΕΑΒΙ, ενώ σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της ΕΑΒΙ και του ΟΒΙ η πρόσκληση ενδιαφέροντος.
Στη συνέχεια, ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Καθηγητής του Εργαστηρίου Χημικής και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας, του Τμήματος Χημείας στο ΑΠΘ, κ. Θοδωρής Καραπάντσιος, ο οποίος εκτός από τη σημαντική ακαδημαϊκή καριέρα του έχει και ο ίδιος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ενημέρωσε για τα απαραίτητα σημαντικά βήματα προκειμένου η εφεύρεση να αξιοποιηθεί εμπορικά.
Την εκδήλωση συντόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΑΒΙ κ. Τάσος Θωμοπουλος.
Στελέχη του ΟΒΙ θα παραβρίσκονται καθ΄  όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ στο Περίπτερο 7, Stand 6 τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Read More
57EBF7D5 57D6 40E5 8671 702F861B4D81 12 Σεπ
57EBF7D5 57D6 40E5 8671 702F861B4D81 09 Σεπ
By: Rania Zacharopoulou 0

Ο ΟΒΙ συμμετέχει στην 85η ΔΕΘ με stand στο περίπτερο 7 και ενημερωτική εκδήλωση

Ο ΟΒΙ συμμετέχει και φέτος στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την πρώτη Covid Free έκθεση με φυσική παρουσία της Ευρώπης, στο stand 6 του Περιπτέρου 7.

Η φετινή διοργάνωση της 85ης ΔΕΘ είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς θα σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση όλων των παραγωγικών κλάδων και είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα, με κεντρικό θεματικό άξονά της το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας, με την ευκαιρία και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στο πλαίσιο της  συμμετοχής του ΟΒΙ στην έκθεση,το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.00-15:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Καινοτομία και Ανάπτυξη από Αξιοποίηση Επιτευγμάτων της Έρευνας στην Ελλάδα», στον χώρο  εκδηλώσεων του Περιπτέρου 7.

Η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση για την προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα, την εμπορική αξιοποίησή της, τις δυνατότητες ενίσχυσης της καινοτομίας στη χώρα μας, την παρουσίαση των δράσεων της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ) καθώς και τις δυνατότητες επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Μετά τους χαιρετισμούς, ο Αναπλ.  Καθηγητής ΑΠΘ  και Πρόεδρος της ΕΑΒΙ κ. Ιωάννης Κατσογιάννης, θα ενημερώσει για τις δράσεις της Ακαδημίας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Καθηγητής του Εργαστηρίου Χημικής και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας, του Τμήματος Χημείας στο ΑΠΘ, κ. Θοδωρής Καραπάντσιος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης επισυνάπτεται.

Στελέχη του ΟΒΙ θα παραβρίσκονται καθ΄  όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ στο Περίπτερο 7, Stand 6 τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικάπρωτόκολλα.

Street Events του ΟΒΙ στο πλαίσιο του Προγράμματος Authenticities «Θεσσαλονίκη Πόλη Αυθεντική»

Στο πλαίσιο του Authenticity Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να διασκεδάσουν στα μουσικά street events που έχει προγραμματίσει ο ΟΒΙ σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Με live μουσική από τους Blonge, τον DJ Stelio Gala και με τη διανομή ενημερωτικού υλικού και αναμνηστικών δώρων, η Θεσσαλονίκη συντηρεί τον παλμό της «Αυθεντικής Πόλης» προβάλλοντας το μήνυμα«Το αυθεντικό είναι αιώνιο». Ο ΟΒΙ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τη συνεργασία τους μεσκοπό την ευαισθητοποίηση των δημοτών και επισκεπτών της πόλης σε θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση του παραεμπορίου, την καλλιέργεια κουλτούρας αγοράς αποκλειστικά αυθεντικών προϊόντων, τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας καθώς και  τη συμβολή όλων στην προστασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Η συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στο Πρόγραμμα Authenticities θα ενισχύσει την προσπάθεια πάταξης των αρνητικών επιπτώσεων της παραποίησης/απομίμησης στα εμπορεύματα και τις υπηρεσίες προκειμένου να προστατευθούν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και η ευρωπαϊκή οικονομία.

Πρόγραμμα μουσικών street events στην πλατεία Αριστοτέλους:

Δευτέρα, 13.9.21, 12.00 – 14.00 Live μουσική Blonge

Τρίτη, 14.9.21, 12.00 – 14.00  DJ Stelios Gala

Παρασκευή, 17.9.21, 20.00 – 22.00 DJ SteliosGala

Σάββατο, 18.9.21, 12.00 – 14.00  DJ Stelios Gala

Ανανέωση Συμφώνου Συνεργασίας με ΕΒΕΘ

Από την έναρξη λειτουργίας του Περιφερειακού Γραφείου του ΟΒΙ στη συμπρωτεύουσα, υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεργασίας από την πλευρά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και έχουν οργανωθεί ενημερωτικές εκδηλώσεις και workshops για τα Μέλη του.

Προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργασιών στην Περιφέρεια, ο ΟΒΙ θα ανανεώσει τη συνεργασία τουμε το ΕΒΕΘ κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης.

Read More
Website_banner_el_010921_30092021 30 Αυγ
By: Vivi Makri 0

1η Σεπτεμβρίου ανοίγει η 5η και τελευταία περίοδος αιτήσεων για χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Business SME Fund)

Σας ενημερώνουμε πως από 1η Σεπτεμβρίου 2021 και για ένα μήνα, το ταμείο επιχορηγήσεων ύψους 20 εκατ. ευρώ (Ideas Powered for Business SME Fund), το οποίο προβλέπει την παροχή κουπονιών ΔΙ σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση -με σκοπό να τις βοηθήσει να αποκτήσουν πρόσβαση στα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (ΔΙ) τους και να αντλήσουν όφελος από αυτά- δέχεται τις νέες αιτήσεις χρηματοδότησης.

Το πρόγραμμα, το οποίο είναι ανοικτό σε όλες τις επιχειρήσεις της ΕΕ που ανταποκρίνονται στον επίσημο ορισμό της ΜμΕ, προσφέρει οικονομική στήριξη υπό τη μορφή επιστροφής εξόδων για αιτήσεις εμπορικών σημάτων, σχεδίων και υποδειγμάτων, ύψους έως 1 500 EUR ανά επιχείρηση.

Η πέμπτη από τις πέντε χρονικές περιόδους για την υποβολή αιτήσεων που υπήρξαν κατά τη διάρκεια του 2021 είναι και η τελευταία του Προγράμμτος και έχει διάρκεια από 01/09/2021 με καταληκτική ημερομηνία τις 30/09/2021.

Περισσότερα:  http://www.obi.gr/el/news/%cf%83%cf%8d%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%bf%cf%81%ce%b7%ce%b3%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%cf%8d%cf%88%ce%bf%cf%85%cf%82-20/

 

Read More
image_annual_2020_site 26 Αυγ
By: Rania Zacharopoulou 0

Ετήσιος Απολογισμός ΟΒΙ 2020

Ο Ετήσιος Απολογισμός 2020 είναι στη διάθεσή σας προκειμένου να ενημερωθείτε για τις νέες υπηρεσίες και δράσεις του ΟΒΙ καθώς και για στοιχεία που αφορούν του τίτλους Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στη χώρα μας.

 

Read More
04 Αυγ
By: Vivi Makri 0

Άρθρο του Δ. Σταφυλά, με τίτλο «Human- centered Artificial Intelligence (HCAI): An ethical approach»

Άρθρο  «Human- centered Artificial Intelligence (HCAI): An ethical approach»

Ο κ. Δημήτρης Σταφυλάς είναι Προϊστάμενος στο Τμήμα Εφευρέσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).

Read More
27 Ιούλ
By: Vivi Makri 0

Authenticity Mykonos: δηλώσεις μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΟΒΙ & Δήμου Μυκόνου

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας στο πλαίσιο του Προγράμματος «AUTHENTICITIES»

 «Το ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ είναι αιώνιο»

 

Με τη φράση «Το αυθεντικό είναι αιώνιο»  υπεγράφη χθες το απόγευμα στο Δημαρχείου Μυκόνουτο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και της Δημοτικής Αρχής του νησιού των Κυκλάδων, στο πλαίσιο του Προγράμματος AUTHENTICITIES. Για δύο χρόνια οι  κάτοικοι  και οι επισκέπτες του νησιού θα συμβάλλουν, συνεργαζόμενοι με τις τοπικές Αρχές, για να αναδείξουν και να πιστοποιήσουν τη Μύκονο ως «αυθεντική/authenticity».

Γι’ αυτό το σκοπό, παραβρέθηκαν στο Δημαρχείο Μυκόνου ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ κ. Π. Κανελλόπουλος, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΒΙ κ. Δ. Χρόνης, με ενεργή συμμετοχή στην υλοποίηση του Προγράμματος εκπροσωπώντας το Σωματείο Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών της Χώρας Μυκόνου (ΣΕΕΧΩΜ) ο Πρόεδρός του κ. Η. Ζησιμόπουλος καθώς και ο Αντιδήμαρχος Μυκόνου κ. Μ. Ατζαμόγλου.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, τόνισε:

«Η υπογραφή του συγκεκριμένου μνημονίου στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας της Διανοητικής Ιδιοκτησίας και την καλλιέργεια νοοτροπίας αγοράς αποκλειστικά αυθεντικών προϊόντων. Με δεδομένο ότι από όλη την Ελλάδα στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία συμμετέχουν μόνο η Θεσσαλονίκη και η Μύκονος, αναδεικνύεται η απόφαση να καταστήσουμε το νησί πρωταγωνιστή στις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για την ανάδειξη μίας καταναλωτικής κουλτούρας που θα προωθεί τα αυθεντικά προϊόντα θα στηρίζει την υγιής επιχειρηματικότητα και τις τοπικές κοινωνίες».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ κ. Π. Κανελλόπουλος  σε δήλωσή του μετά το πέρας  της υπογραφής του πλαισίου συνεργασίας ανέφερε:

«Ο ΟΒΙ σε αγαστή συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), μετά τη Θεσσαλονίκη επεκτείνει το έργο «Authenticities»  στη Μύκονο. Ο ΟΒΙ, σε συνεργασία με τους δυο δήμους Θεσσαλονίκης και Μυκόνου, με τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του ο καθένας, περνά το μήνυμα  της προστασίας των δικαιωμάτων  διανοητικής ιδιοκτησίας στη χώρα και της χρήσης αποκλειστικά αυθεντικών προϊόντων».

 

Read More