', '' ); */ ?>
19 Νοέ
By: Vivi Makri 0

Ο ΟΒΙ στο Fashion & Luxury-Law & Business by Tailored

Υπό την αιγίδα και του ΟΒΙ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου (17:00-20:00) & το Σάββατο 2 Νοεμβρίου (09:00-18:00) το εκπαιδευτικό σεμινάριο Fashion & Luxury – Law & Business Seminar, όπου Έλληνες και ξένοι καταξιωμένοι ομιλητές οι οποίοι προέρχονταν τόσο από το χώρο του Fashion & Luxury, όσο και από το νομικό κόσμο, είχαν την ευκαιρία με τις ομιλίες τους να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες για καίρια ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη επιχείρηση μόδας και πολυτέλειας και να απαντήσουν σε ερωτήματα και προβληματισμούς όσων δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κλάδο.

Τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) εκπροσώπησε η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια και Διευθύντρια Νομικής Υποστήριξης, κυρία Κατερίνα Μαργέλλου.

Βρείτε συνημμένο το απολογιστικό newsletter της εκδήλωσης εδώ:

Fashion Luxury Law Business Seminar_Newsletter

Read More
15 Νοέ
By: Vivi Makri 0

Εξειδικευμένα Σεμινάρια για την παραβίαση δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Παραποίησης και Πειρατείας  (EU OBSERVATORY) διοργάνωσε εξειδικευμένα σεμινάρια με θέμα «Επιβολή δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΙ) – Υποστήριξη Αρχών Επιβολής στην αναγνώριση προϊόντων που παραβιάζουν δικαιώματα», στο Ηράκλειο Κρήτης (12.11.2019) και τη Θεσσαλονίκη (14.11.2019).

Το Σεμινάριο απευθυνόταν αποκλειστικά στους εμπλεκόμενους φορείς, όπως είναι η Ελληνική Αστυνομία, τα Λιμεναρχεία, τα Τελωνεία και οι Επιχειρησιακές Διευθύνσεις του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ). Στην Κρήτη συμμετείχαν 53 συνολικά άτομα από τους προαναφερόμενους φορείς, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι εκπροσωπεί των φορέων άγγιξαν τους 67.

Στόχος αυτής της εξειδικευμένης ενημέρωσης ήταν η τροφοδότηση και η ενίσχυση του έργου των Αρχών Επιβολής Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας στην αναγνώριση προϊόντων παραποίησης, πολλές φορές επισφαλή και για τη δημόσια υγεία.

Χαιρετισμό εκ μέρους του ΟΒΙ και συντονιστής των Σεμιναρίων ήταν η κα  Μυρτώ Λάμπρου Μάουρερ, Προϊσταμένη Διεθνών Θεμάτων στον ΟΒΙ. Χαιρετισμό, επίσης, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΒΙ, πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη και ο Επίκουρος Καθηγητής Ιωάννης Κατσογιάννης, μέλος ΔΣ ΟΒΙ και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΕΕΧ). Στο χαιρετισμό του ο κ. Κατσογιάννης ευχαρίστησε τους εξειδικευμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ διαβεβαίωσε τους παριστάμενους πως ο ΟΒΙ θα εξαντλήσει κάθε δυνατή ευκαιρία ενημέρωσης των Φορέων και του ευρύτερου κοινού στα θέματα προστασίας της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, με πλήθος εκδηλώσεων, σεμιναρίων και συνεδρίων.

Η εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Παρατηρητηρίου κα  Nicole Semjevski,  παρουσίασε στους παριστάμενους τις υπηρεσίες που προσφέρει το Παρατηρητήριο, κάνοντας ενδελεχή παρουσίαση-εκπαίδευση στη Βάση Δεδομένων Επιβολής δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας (IP Enforcement Portal), καθώς  και του Κέντρου Εκπαίδευσης Virtual Training Centre (VTC) που διατηρεί ο EUIPO.

Στη συνέχεια, εκπρόσωπος της Ιρλανδικής Αστυνομίας – Τμήμα Εγκλημάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας, παρουσίασε το παράδειγμα της Ιρλανδικής Αστυνομίας στην καταστολή φαινομένων αντιγραφής και παραποίησης σε πολλούς κλάδους της ευρωπαϊκής αγοράς.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. José Antonio Moreno Campos, Γενικός Διευθυντής της ANDEMA, ανέλυσε διεξοδικά την κατάσταση που επικρατεί στην Ισπανία,  και παρουσίασε την ισπανική εμπειρία Επιβολής Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας από την πλευρά των δικαιούχων.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι ελληνικών Εταιριών και Οίκων πολυτελών ειδών στην Ελλάδα, προχώρησαν σε εκπαίδευση για την καλύτερη και ταχύτερη αναγνώριση απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα παραδείγματα.

Την εταιρία PROCTER & GAMBLE, SANOFI εκπροσώπησαν οι κυρίες Άλκηστη Ειρήνη Μαλάμη, Αφροδίτη Αδαμάκου και Χριστίνα Κεφάλα, Δικηγόροι, Δικηγορικό Γραφείο Μαλάμη & Συνεργάτες. Την εταιρεία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ PHILIP MORRIS, εκπροσώπησε ο κ. Νίκος Πρεντουλής, Δικηγόρος, ενώ τους Οίκους SALVATORE FERRAGAMO, VAN CLEEF & ARPELS, IWC εκπροσώπησε ο κ. Στέφανος Δαλαμάγκας, Δικηγόρος, Δικηγορικό Γραφείο Δαλαμάγκα – Καλογήρου.

Read More
13 Νοέ
By: Rania Zacharopoulou 0

Ημερίδα με θέμα «Η Προστασία των Εφευρέσεων ως οικονομικό κεφάλαιο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων», 11.11.19, Κοζάνη

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) στο πλαίσιο του έργου VIP4SME, σε συνεργασία με την ΑΝΚΟ – Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, μέλη του Enterprise Europe Network-Hellas, διοργάνωσαν  ημερίδα με θέμα «Η Προστασία των Εφευρέσεων ως οικονομικό κεφάλαιο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, στις 6 το απόγευμα, στο κτίριο της ΑΝΚΟ, αίθουσα 3ου ορόφου, Φον Καραγιάννη 1-3, Κοζάνη.

Η ημερίδα απευθυνόταν κυρίως σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) αλλά και σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) και στόχευε στην ενημέρωσή τους για την σπουδαιότητα της προστασίας και διαχείρισης της Διανοητικής τους Ιδιοκτησίας (ΔΙ) μέσα από την διαμόρφωση επιχειρησιακών στρατηγικών και καλών πρακτικών.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν τα παρακάτω θέματα:

 • Προστασία των Εφευρέσεων & Τεχνολογική Πληροφόρηση από Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας
 • Το έργο «VIP4SME» και πως μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας – Δίκτυο PRAXI/Διάχυση Τεχνολογίας
 • Εργαλεία για την διαχείριση του Διανοητικού Κεφαλαίου της επιχείρησής σας
 • Εντοπισμός και Καταγραφή του Διανοητικού Κεφαλαίου (Intellectual Asset Management tool)
 • Αποτίμηση της Διανοητικής Ιδιοκτησίας (IP Valuation)

Τα εργαλεία διαχείρισης και αποτίμησης της Διανοητικής Ιδιοκτησίας που παρουσιάστηκαν έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο έργων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνεχίζουν να διατίθενται στην κοινότητα της ΔΙ μέσω του τρέχοντος έργου «VIP4SME», στο οποίο συμμετέχουν ο ΟΒΙ και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ.

Το σεμινάριο χρηματοδοτήθηκε κατά 100% από πόρους του έργου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής VIP4SME.

 

Read More
07 Νοέ
By: Rania Zacharopoulou 0

Ecuador joins DesignView

As of 11 November 2019, Ecuador’s National Service of Intellectual Rights (SENADI) has made its design data available to the DesignView search tools.

With SENADI on board DesignView now contains data from 70 participating offices.

With the addition of more than 2600 industrial designs from SENADI, DesignView provides information and access to more than 14,8 million designs in total.

Since the introduction of DesignView on 19 November 2012, the tool has served more than 5,1 million searches from 163 different countries, with the UK, Germany and China among the most frequent users.

The integration of SENADI in DesignView is a concrete result of the IP Key Latin America programme directed by the European Commission and executed by the European Union Intellectual Property Office (EUIPO).

You can find out more at www.tmdn.org and www.ipkey.eu

Read More
06 Νοέ
By: Vivi Makri 0

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Προστασία των Βιομηχανικών Σχεδίων και τη διαχείριση της Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Αθήνα (15/11/2019)

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Προστασία των Βιομηχανικών Σχεδίων και τη διαχείριση της Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΙ), το οποίο απευθύνεται σε Φορείς ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) και σε ΜμΕ  και θα υλοποιηθεί σε δύο ενότητες:

 • η πρώτη ενότητα (10:00 – 12:45) σε συνεργασία με το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (ΕUIΡΟ), έχει τίτλο Community Design and TrademarkSearching in DesignView/TMViewThe IP Enforcement Portal και
 • η δεύτερη ενότητα (13:00 – 16:15) στα πλαίσια του έργου VIP4SME της ΕΕ, έχει τίτλο The VIP4SME projectInnovaccess platform/IP Management tools .

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019,  στο ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens, στην αίθουσα “SOCRATES A.”.

Η θεματολογία του εργαστηρίου περιλαμβάνει τα παρακάτω:

 1. Προστασία του Κοινοτικού Σχεδίου/Κοινοτικού Σήματος/Εθνικού Βιομηχανικού Σχεδίου
 2. Έρευνα στις βάσεις DesignView/TMView/e-plus – Βάση για την επιβολή των Δικαιωμάτων της Διανοητικής Ιδιοκτησίας (enforcement database)
 3. Εργαλεία διαχείρισης και αποτίμησης του Διανοητικού Κεφαλαίου

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει και πρακτική άσκηση σε Η/Υ  βέλτιστης αναζήτησης στις βάσεις δεδομένων.

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο χρηματοδοτείται ως εξής: η πρώτη ενότητα κατά 100% από το ΕUIΡΟ και τον ΟΒΙ και η δεύτερη ενότητα κατά 100% από πόρους του έργου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής VIP4SME.

Τα εργαλεία διαχείρισης και αποτίμησης της Διανοητικής Ιδιοκτησίας που θα παρουσιαστούν στην απογευματινή ενότητα  έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο έργων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνεχίζουν να διατίθενται στην κοινότητα Διανοητικής Ιδιοκτησίας στο πλαίσιο του τρέχοντος έργου VIP4SME, στο οποίο συμμετέχουν ο ΟΒΙ και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ.

Οι παρουσιάσεις του ΕUIΡΟ θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό σεμινάριο δεν επιβαρύνει οικονομικά τους συμμετέχοντες, απαιτείται όμως η δήλωση της συμμετοχής σας.

Παρακαλούμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας  συμπληρώνοντας τη συνημμένη αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλετε μέχρι την Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 στην διεύθυνση emis@obi.gr.  Σας ενημερώνουμε ότι λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (50), οι αιτήσεις θα γίνονται αποδεκτές με τη σειρά προτεραιότητάς τους (σειρά παραλαβής στην προαναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση).

Παρακαλούμε όπως οι φορείς προωθήσουν το παρόν μήνυμα στα μέλη τους.

Περισσότερες πληροφορίες: κυρία Ε. Μίσκου, τηλ. 210 6183553

Πρόγραμμα

Αίτηση Συμμετοχής

Read More
29 Οκτ
By: Vivi Makri 0

Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Προστασία των Βιομηχανικών Σχεδίων και τη διαχείριση της Διανοητικής Ιδιοκτησίας, Θεσσαλονίκη (13/11/2019)

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Προστασία των Βιομηχανικών Σχεδίων και τη διαχείριση της Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΙ), το οποίο απευθύνεται σε Φορείς ΜικροΜεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) και σε ΜμΕ  και θα υλοποιηθεί σε δύο ενότητες:

 • η πρώτη ενότητα (10:00 – 12:45) σε συνεργασία με το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (ΕUIΡΟ), έχει τίτλο Community Design and TrademarkSearching in DesignView/TMViewThe IP Enforcement Portal και
 • η δεύτερη ενότητα (13:00 – 16:15) στο πλαίσιο του έργου VIP4SME της ΕΕ, έχει τίτλο The VIP4SME projectInnovaccess platform/IP Management tools .

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019,  στο ξενοδοχείο Porto Palace Hotel, στην αίθουσα “Timber I”, στη Θεσσαλονίκη.

Η θεματολογία του εργαστηρίου περιλαμβάνει τα παρακάτω:

 1. Προστασία του Κοινοτικού Σχεδίου/Κοινοτικού Σήματος/Εθνικού Βιομηχανικού Σχεδίου
 2. Έρευνα στις βάσεις DesignView/TMView/e-plus – Βάση για την επιβολή των Δικαιωμάτων της Διανοητικής Ιδιοκτησίας (enforcement database)
 3. Εργαλεία διαχείρισης και αποτίμησης του Διανοητικού Κεφαλαίου
 4. Περιφερειακή βιβλιοθήκη της Θεσσαλονίκης

Η εκπαίδευση περιλαμβάνει και πρακτική άσκηση σε Η/Υ  βέλτιστης αναζήτησης στις βάσεις δεδομένων.

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο χρηματοδοτείται ως εξής: η πρώτη ενότητα κατά 100% από το ΕUIΡΟ και τον ΟΒΙ και η δεύτερη ενότητα κατά 100% από πόρους του έργου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής VIP4SME.

Τα εργαλεία διαχείρισης και αποτίμησης της Διανοητικής Ιδιοκτησίας που θα παρουσιαστούν στην απογευματινή ενότητα  έχουν αναπτυχθεί στα πλαίσια έργων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συνεχίζουν να διατίθενται στην κοινότητα Διανοητικής Ιδιοκτησίας στο πλαίσιο του τρέχοντος έργου VIP4SME, στο οποίο συμμετέχουν ο ΟΒΙ και το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ.

Οι παρουσιάσεις του ΕUIΡΟ θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

Η συμμετοχή στο εκπαιδευτικό σεμινάριο δεν επιβαρύνει οικονομικά τους συμμετέχοντες, απαιτείται όμως δήλωση συμμετοχής.

Παρακαλούμε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας  συμπληρώνοντας την συνημμένη αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλετε μέχρι την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2019 στην διεύθυνση emis@obi.gr

 Σας ενημερώνουμε ότι λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων (50), οι αιτήσεις θα γίνονται αποδεκτές με την σειρά προτεραιότητάς τους (σειρά παραλαβής στην προαναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση).

Παρακαλούμε όπως οι φορείς προωθήσουν το παρόν μήνυμα στα μέλη τους.

Πληροφορίες: κα Ε. Μίσκου, τηλ. 210 6183553

Πρόγραμμα

Αίτηση Συμμετοχής

Read More
21 Οκτ
By: Rania Zacharopoulou 0

«Νεανική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», 23.10.19, Συνεδριακό & Πολιτιστικό κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών

Το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Νεανική Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00 – 21:00 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση των νέων επιστημόνων για το πως θα μπορέσουν να υλοποιήσουν την επιχειρηματική τους ιδέα.

Τον ΟΒΙ θα εκπροσωπήσει η κα Ραχήλ Τσουτσάνη, Υπεύθυνη του Περιφερειακού Γραφείου (Βιβλιοθήκη) του ΟΒΙ στην Πάτρα, η οποία θα ενημερώσει τους παριστάμενους για τις δυνατότητες προστασίας της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας που παρέχει ο Οργανισμός.

 

Read More
16 Οκτ
By: Vivi Makri 0

DesignEuropa Awards 2020, Eindhoven, 20 Οκτωβρίου 2020

Για την ανάδειξη της σημασίας των σχεδίων και υποδειγμάτων στην ΕΕ, το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) – η μεγαλύτερη υπηρεσία της ΕΕ σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας – ανακοίνωσε την 3η διοργάνωση των βραβείων DesignEuropa.

Υποψηφιότητα μπορούν να υποβάλλουν εταιρείες και/ή φυσικά πρόσωπα που είναι κάτοχοι έγκυρου καταχωρημένου κοινοτικού σχεδίου ή υποδείγματος  (https://euipo.europa.eu/ohimportal/en/designs-in-the-european-union), το οποίο αποτελεί ένα ενιαίο δικαίωμα διανοητικής ιδιοκτησίας που τελεί υπό τη διαχείριση του EUIPO, με ισχύ στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Το Eindhoven είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο τόσο ως «η πρωτεύουσα του σχεδιασμού των Κάτω Χωρών»  όσο και ως διεθνής κόμβος για δημιουργική και πνευματική αρτιότητα υψηλής αριστείας.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί κατά την ολλανδική εβδομάδα σχεδιασμού του Αιντχόφεν 2020 (DDW). Οργανωμένη από το Ολλανδικό Ίδρυμα Σχεδιασμού, η DDW είναι το  μεγαλύτερο σχεδιαστικό γεγονός  στη Βόρεια Ευρώπη και παρουσιάζει εργασίες και έννοιες από περισσότερους από 2.600 σχεδιαστές σε περισσότερους από 350.000 επισκέπτες ετησίως.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα της Ολλανδίας  και το  Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Μπενελούξ, η DesignEuropa 2020 θα αποτελέσει μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες και τους ενδιαφερόμενους να μάθουν τις τελευταίες τάσεις στον σχεδιασμό της καινοτομίας και της διανοητικής ιδιοκτησίας για τους δημιουργούς και τους επιχειρηματίες.

Η πρόσκληση για καταχωρίσεις  για το 2020, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω του δικτυακού τόπου του EUIPO, θα ξεκινήσει στις  21 Οκτωβρίου 2019.

Read More
16 Οκτ
By: Vivi Makri 0

European Inventor Award 2020

Το 2019 οι εορτασμοί για το βραβείο-θεσμό European Inventor Award, πρόβαλαν σε μία συγκινητική τελετή την κύρια αποστολή του: την ενθάρρυνση και την επιβράβευση της καινοτομίας.

Οι 15 φιναλίστ είναι εξαιρετικοί πρεσβευτές όχι μόνο για την καινοτομία αλλά και για το σύστημα Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας στο σύνολό του. Σε κάθε ένα από τα βίντεό τους  εξηγούν τις εφευρέσεις τους, καθώς και τα οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία, αναφέροντας συχνά τον ρόλο που διαδραματίζουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Το βραβείο όχι μόνο προωθεί τα οφέλη της καινοτομίας και του Συστήματος Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, αλλά αντικατοπτρίζει θετικά και όλους όσοι εργάζονται με εφευρέτες για να τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν αξία από τις εφευρέσεις και τα προστατευμένα διπλώματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Akira Yoshino, νικητής των ευρωπαϊκών βραβειων του 2019, ο οποίος είχε την τιμή να του απονεμηθεί πρόσφατα το Νόμπελ Χημείς για την πολύτιμη προσφορά του στον τομέα της Χημείας και των κατακτήσεών της!

Τα κριτήρια του ΕΓΔΕ είναι υψηλά: αναζητούν εφευρέσεις μεγάλου κοινωνικού και/ή οικονομικού οφέλους, και στις οποίες έχουν χορηγηθεί Ευρωπαϊκά Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (τουλάχιστον ένα ακόμα σε ισχύ).

Δείτε εδώ:

Films: https://www.youtube.com/playlist?list=PLgDlswd0__eKFfvAyB1zmjFBV9YZges7o

https://www.youtube.com/playlist?list=PLgDlswd0__eKFfvAyB1zmjFBV9YZges7o

Read More
10 Οκτ
By: Rania Zacharopoulou 0

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας (MoU) μεταξύ WIPO, OBI και Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, 2.10.19, Γενεύη

Στις 2 Οκτωβρίου 2019, στη Γενεύη, υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) ανάμεσα στον Γενικό Διευθυντή του WIPO Dr. Francis Gurry, την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) Κατερίνα Μαργέλλου και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας Δρ. Πρόδρομο Τσιαβό.

Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των δράσεων της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στα πρώτα της βήματα. Η εμπειρία του WIPO και του ΟΒΙ παρέχει τα εχέγγυα για την υποστήριξη της ΕΑΒΙ και μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην καθιέρωση τόσο των επαγγελμάτων όσο και της έρευνας σε σχέση με τη Βιομηχανική Ιδιοκτησία στην Ελλάδα. Επιπλέον, πρόκειται για υλοποίηση της δεύτερης διεθνούς συνεργασίας ανάμεσα σε ΕΑΒΙ και διεθνών Οργανισμών, μετά το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου (EPLO) και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη διεθνή παρουσία και απεύθυνση της ΕΑΒΙ.

Ειδικότερα, το μνημόνιο συνεργασίας περιλαμβάνει μια σειρά από περιοχές κοινού ενδιαφέροντος για τους υπογράφοντες οργανισμούς που συνεισφέρουν στους δύο βασικούς πυλώνες της ΕΑΒΙ, δηλαδή την πιστοποιημένη εκπαίδευση και έρευνα σε όλο το φάσμα της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Πιο συγκεκριμένα, ο WIPO θα υποστηρίξει την ΕΑΒΙ για τη συνδιοργάνωσή μαζί του και με τον EPLO ενός διεθνούς καλοκαιρινού σχολείου Summer School στην θεματική Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, νέων τεχνολογιών και μεταφοράς τεχνολογίας. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί σειρά από κοινά σεμινάρια που απευθύνονται σε ακαδημαϊκούς, ερευνητές και επαγγελματίες σε αντίστοιχη θεματολογία, θα ξεκινήσει η συστηματική μεταφορά εγχειριδίων του WIPO στα ελληνικά και με αναφορές στο ελληνικό δικαιικό σύστημα, και θα οργανωθεί κοινό ερευνητικό πρόγραμμα και σε συνεργασία με ελληνικά και διεθνή πανεπιστήμια και φορείς στο θέμα της βιομηχανικής ιδιοκτησίας και της διασυνοριακής μεταφοράς τεχνολογίας και καινοτομίας. Τέλος, η ΕΑΒΙ και ο WIPO θα εργαστούν από κοινού για τη δημιουργία ενός κοινού μεταπτυχιακού προγράμματος στη θεματική της διεθνούς βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Η συνεργασία του ΟΒΙ, της ΕΑΒΙ και του WIPO σηματοδοτεί την έναρξη μιας συστηματικής προσπάθειας για βελτίωση της πρόσβασης της γνώσης για τη βιομηχανική ιδιοκτησία, τόσο σε εκπαιδευτικό όσο και σε ερευνητικό επίπεδο. Επιπλέον, συμπληρώνει τη συνεργασία της ΕΑΒΙ με άλλους φορείς για τη δημιουργία προγράμματος πιστοποιημένων συμβούλων ευρεσιτεχνίας και, τέλος, εκφράζει την στρατηγική κατεύθυνση για ένα διεθνές, εξωστρεφές και με στόχο την εφαρμοσμένη έρευνα και εκπαίδευση πρόγραμμα.

Read More