', '' ); */ ?>
12 Σεπ
By: Rania Zacharopoulou 0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης λειτουργίας της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, King George, 10.9.19

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και η Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ) πραγματοποίησαν με επιτυχία, παρουσία πλήθους κόσμου, εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και συμμετείχαν σε υψηλό επίπεδο εκπρόσωποι διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών και Οργανισμών, αντιπροσωπείες από χώρες-μέλη του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (European Patent Office, EPO) και κυβερνητικά στελέχη.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αστέριος Πιτσιόρλας καθώς επίσης o VicePresident, Legal and International Affairs του EPO, κ. Christoph Ernst και η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΟΒΙ κα Κατερίνα Μαργέλλου. Αναλυτική παρουσίαση των στόχων και του προγράμματος της Ακαδημίας παρουσίασε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Δρ. Πρόδρομος Τσιαβός.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο κ. Richard Flammer, Principal Director, European Patent Academy – Patent Information (EPO), η κα Patricia García – Escudero, Director, Academy, European Union Intellectual Property Office (ΕUIPO), ο κ. Víctor Vázquez,  Head of Section for Coordination of Developed Countries, World Intellectual Property Organization (WIPO), ο κ. Thierry Debled, Associate Professor & Director of the International Section of Centre for International Intellectual Property Studies (CEIPI) και ο κ. Σπύρος Φλογαΐτης, Διευθυντής και Πρόεδρος, Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

ΔΤ(12_09_2019)Εκδήλωση ΕΑΒΙ

Ομιλίες_Εκδήλωση ΟΒΙ_ΕΑΒΙ_10092019

Inaugural messsage by APapaderos

Ενημερωτικό Έντυπο Εκδήλωσης

Βίντεο εκδήλωσης:

Read More
11 Σεπ
By: Rania Zacharopoulou 0

Εναρκτήρια εκδήλωση για την Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, King George, 10.9.19

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και η Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΑΒΙ) διοργανώνουν εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της Ακαδημίας.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 12.00 στο BALLROOM ΙΙΙ του ξενοδοχείου King George στο Σύνταγμα.

Η Ακαδημία, η οποία ιδρύθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα αριθ. 31/2019 (ΦΕΚ 56/Α/5-04-2019), αναμένεται να συμβάλλει, σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία, στην εκπαίδευση και κατάρτιση των επαγγελματιών σε πρακτικά και θεωρητικά θέματα Βιομηχανικής Ιδιοκτησία, υπό την ευθύνη του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).

Η εκδήλωση με θέμα την έναρξη λειτουργίας της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας συνιστά μια ιδιαιτέρως σημαντική και διεθνούς εμβέλειας εκδήλωση. Σ’ αυτή θα συμμετάσχουν σε υψηλό επίπεδο εκπρόσωποι διαφόρων ευρωπαϊκών κρατών και Οργανισμών, μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO), ο κ. Antonio Campinos, η Γενική Διευθύντρια της Ακαδημίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΕUIPO), o Γενικός Διευθυντής συνεργασίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO), ο Γενικός Διευθυντής της Ακαδημίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO). Επίσης σε ανώτατο επίπεδο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι οκτώ αντιπροσωπιών εθνικών γραφείων βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

H εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες των θετικών επιστημών, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς, νομικούς, εκπροσώπους γραφείων μεταφοράς τεχνολογίας, δικαστικούς και δημόσιους λειτουργούς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Read More
11 Σεπ
By: Vivi Makri 0

Εκδήλωση του ΟΒΙ: Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας και Επαγγέλματα Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας: Παρόν και Μέλλον

Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας και Επαγγέλματα Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας: Παρόν και Μέλλον

Τέταρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας για την ενίσχυση της επιχειρηματικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων έρευνας που παράγονται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με την Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας και Επαγγέλματα Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας: Παρόν και Μέλλον», σήμερα Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019, στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) (Πολυγνώτου 2 & Διοσκούρων, Πλάκα).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν βέλτιστες πρακτικές σχετικά με την προστασία και αξιοποίηση δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας, τη δημιουργία συμπράξεων βιομηχανικής ιδιοκτησίας, αλλά και το θέμα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και πιστοποίησης επαγγελμάτων βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Δείτε το Πρόγραμμα εδώ:

2019_TTO_Workshop

Read More
05 Σεπ
By: Vivi Makri 0

Εκδήλωση του ΟΒΙ στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και αυτή τη χρονιά συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με ενημερωτική εκδήλωση και περίπτερο, όπου οι ενδιαφερόμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Οργανισμός και να συζητήσουν με εξειδικευμάνε στελέχη του πιθανές απορίες τους σχετικά με τη Βιομηχανική Ιδιοκτησία και τους τίτλους προστασίας που προσφέρει.

Η ενημερωτική εκδήλωση του ΟΒΙ σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), με τίτλο «Ανάπτυξη και Βιομηχανική Ιδιοκτησία: Ο ρόλος της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας»  θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 13.00, εντός του Pavilion 13 (περίπτερο τιμώμενης χώρας & του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων).

Δείτε την πρόσκληση & το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ: Πρόσκληση_εκδήλωση_ΟΒΙ_ΔΕΘ2019

Δελτίο Τύπου για τους συντάκτες εδώ: ΔελτίοΤύπου_ΔΕΘ2019

(photo credits: parallaximag.gr)

Read More
03 Σεπ
By: admin 0

Livestream

Read More
26 Αυγ
By: Vivi Makri 0

Εφαρμογή της νέας διάταξης της παρ. 6α του άρθρου 8 του ν. 1733/1987-Επαναδιατύπωση Αξιώσεων

Εφαρμογή της νέας διάταξης της παρ. 6α του άρθρου 8 του ν. 1733/1987, όπως αυτή προστέθηκε με την παρ. 5 του άρθρου 3 του ν. 4605/2019.

Με το άρθρο 3 του ν. 4605/2019 (Α΄52/01-04-2019), εισάγονται τροποποιήσεις στις διατάξεις του ν. 1733/1987 «Μεταφορά τεχνολογίας, εφευρέσεις, τεχνολογική καινοτομία και σύσταση Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας». Συγκεκριμένα με την παρ. 5 προστίθεται στο άρθρο 8 του ν. 1733/1987, νέα παράγραφος 6α σύμφωνα με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους καταθέτες που υποβάλλουν αιτήσεις κατάθεσης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μετά την 01.04.2019, ημερομηνία δημοσίευσης και έναρξης ισχύος του ν. 4605/2019, να επαναδιατυπώνουν μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από την κοινοποίηση της τελικής έκθεσης έρευνας του ΟΒΙ, τις αξιώσεις της αίτησης, περιορίζοντας την έκταση και το περιεχόμενο της αιτούμενης προστασίας, έτσι ώστε να μην προσκρούει σε προηγούμενες καταθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Διευκρινίζεται ότι η διάταξη αυτή δεν τυγχάνει εφαρμογής στις αιτήσεις που κατατέθηκαν πριν την 01.04.2019, ημερομηνία ενάρξεως ισχύος του ν. 4605/2019 και οι οποίες διέπονται από τις διατάξεις που ίσχυαν, αναφορικά με τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις χορήγησης των Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας,  κατά την ημερομηνία υποβολής τους στον ΟΒΙ.

Read More
02 Αυγ
By: Vivi Makri 0

Ορισμός κύριου μέλους στην Επιτροπή των Boards of Appeal Committee of the European Patent Organisation- BoAC

Σας ενημερώσουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΓΔΕ  κατά τη συνεδρίασή του στις 27 & 28 Μαρτίου 2019 στο Μόναχο, όρισε, μετά από εκλογική διαδικασία, την  κυρία Αικατερίνη  Μαργέλλου ( Αναπλ. Γενική Διευθύντρια και Διευθύντρια Νομικής Υποστήριξης του ΟΒΙ ) ως κύριο μέλος της Επιτροπής των Τμημάτων Προσφυγών στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δ.Ε. (Boards of Appeal Committee of the European Patent Organisation- BoAC ) με τριετή θητεία.

 

Read More
20 Ιούλ
By: Rania Zacharopoulou 0

Έναρξη λειτουργίας Ελληνικής  Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 10 Ιουνίου 2019

Μετά από τις συστηματικές και επίμονες προσπάθειες των τελευταίων δύο ετών και με τη θεσμική συνεργασία φορέων από τον δημόσιο τομέα, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον τεχνικό και επαγγελματικό κόσμο της χώρας, ξεκινάει η λειτουργία της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, όπως σηματοδοτείται από τον ορισμό του Προέδρου της και τη συγκρότηση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Η ίδρυση της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας προβλέφθηκε στην Ελλάδα με το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) υπ΄αριθμ. 31/2019, ΦΕΚ 56/Α/5-04-2019, γεγονός που χαιρετίστηκε από την παγκόσμια κοινότητα διανοητικής ιδιοκτησίας και προσωπικά από τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας Δρ Francis Gurry κατά την τελευταία επίσκεψή του  στην Αθήνα,  κατά την οποία συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, οπότε και συζητήθηκε η σημασία της βιομηχανικής ιδιοκτησίας και της Ίδρυσης της Ακαδημίας ως εθνικού έργου με διεθνή αντίκτυπο και συμβολή.

Προκειμένου να εξασφαλισθεί η έναρξη του προγράμματος μαθημάτων της Ακαδημίας εντός του τελευταίου τριμήνου του 2019, ορίστηκε άμεσα το Διοικητικό της Συμβούλιο, με Πρόεδρο τον Πρόεδρο του ΟΒΙ και του Εποπτικού Συμβουλίου της αντίστοιχης Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΟΔΕ) Δρ Πρόδρομο Τσιαβό (ΦΕΚ Υ.Ο.Δ.Δ. 343/7.06.2019). Η σύνθεση του πρώτου ΔΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, που αναλαμβάνει να θέσει τις βάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της, αντικατοπτρίζει την ανάγκη σύνδεσής της με το έργο του ΟΒΙ και ταυτόχρονα με τον τεχνικό και τον ακαδημαϊκό κόσμο της χώρας, αλλά και την ανάγκη αξιοποίησης της εμπειρίας από τα μεγάλα γραφεία μεταφοράς τεχνολογίας του εξωτερικού.

Mε απόφαση του ΔΣ του ΟΒΙ (όπως προβλέπει το συστατικό της Ακαδημίας Προεδρικό Διάταγμα), ως τακτικά μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της νεοσύστατης Ακαδημίας με πενταετή θητεία ορίζονται: Ο Δρ Λάμπρος Πυργιώτης, μέλος του ΔΣ του ΟΒΙ ως εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ). Η κα Αικατερίνη Μαργέλλου, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια και Διευθύντρια Νομικών Υπηρεσιών του ΟΒΙ, με πολυετή εμπειρία σε θέματα Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Ο Δρ Αλέξανδρος Παπαδερός, Deputy of the Office for Research and Innovation – Head of Patents and Licenses, από το Technical University Munich, ειδικός σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας. Ο Δρ Βασίλειος Γρηγορίου, Διευθυντής και Πρόεδρος ΔΣ στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Ως αναπληρωματικά μέλη ορίζονται ο Δρ Άγγελος Τσακανίκας, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικής Αξιολόγησης Τεχνολογικών Συστημάτων της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και Αντιπρόεδρος ΔΣ του ΟΒΙ και η Δρ Αικατερίνη Πραματάρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετέχουν σε αυτό αμισθί.

Προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τον ρόλο και τη λειτουργία της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση στις αρχές Σεπτεμβρίου, στην οποία θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ) Antonio Campinos, με συμμετοχή αντιπροσωπειών από χώρες μέλη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΟΔΕ).

Η Ακαδημία αναμένεται να συμβάλλει σύμφωνα με τη διεθνή εμπειρία στην εκπαίδευση και κατάρτιση των επαγγελματιών της χώρας σε πρακτικά και θεωρητικά ζητήματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας, αρμοδιότητας του ΟΒΙ.

Μεταξύ των κύριων σκοπών της Ακαδημίας περιλαμβάνεται η ανάπτυξη ενός εθνικού συστήματος εκπαίδευσης, κατάρτισης και πιστοποίησης στον τομέα της βιομηχανικής ιδιοκτησίας που θα οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου του πιστοποιημένου συμβούλου ευρεσιτεχνίας. Επιπλέον, ανάμεσα στους ιδρυτικούς σκοπούς της Ακαδημίας ορίζονται η προώθηση της ισότιμης πρόσβασης σε εκπαιδευτικές ευκαιρίες με αντικείμενο το ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο βιομηχανικής ιδιοκτησίας, αλλά και η συμβολή στην ενίσχυση της ελληνικής καινοτομίας μέσω της βελτίωσης των δεξιοτήτων των χρηστών του ελληνικού, του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Για την εκπλήρωση των σκοπών της, το ΠΔ προβλέπει ότι η Ακαδημία οργανώνει μαθήματα, συνέδρια, σεμινάρια, συμπόσια, εκπαιδευτικές πλατφόρμες (workshops) καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα βασισμένα σε τεχνολογίες εκμάθησης εξ αποστάσεως (e-learning), παρέχοντας χώρο ανάπτυξης επαγγελματικών γνώσεων και ανταλλαγής ιδεών σχετικών με τη βιομηχανική  ιδιοκτησία. Η Ακαδημία πρόκειται να λειτουργεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΟΔΕ), με ομόλογες Ακαδημίες άλλων κρατών και με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΓΔΕ), με ανώτατα Εκπαιδευτικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και με διεθνείς οργανισμούς επιφορτισμένους με συναφή ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, μετέχοντας έτσι στο διεθνές γίγνεσθαι των θεσμών, οργανισμών και επαγγελματιών που δρουν στο πεδίο του δικαίου της βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Read More
01 Ιούλ
By: Rania Zacharopoulou 0

15 Απριλίου τέθηκε σε λειτουργία η νέα εφαρμογή ηλεκτρονικής κατάθεσης αιτήσεων

Ο ΟΒΙ, από την 15η Απριλίου 2019, θέτει στη διάθεση του κοινού και των συνεργατών του τη νέα εφαρμογή Ηλεκτρονικής Κατάθεσης Αιτήσεων.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο σύστημα που αποβλέπει στην καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των ενδιαφερομένων μερών και εντάσσεται στα γενικότερα σχέδια της Διοίκησης του Οργανισμού για εκσυγχρονισμό και βελτίωση των σχέσεων με τον εφευρέτη.

Με το νέο σύστημα δεν αλλάζει τίποτε από τη νομοθεσία, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τη διαδικασία. Αλλάζει μόνον ο τρόπος κατάθεσης που θα γίνεται πλέον ΜΟΝΟΝ ηλεκτρονικά, μέσω του νέου συστήματος, ενώ οι πληρωμές θα γίνονται ΜΟΝΟ με χρήση πιστωτικής κάρτας.

Το Σύστημα θα λειτουργεί και θα βρίσκεται στη διάθεσή σας εφόσον επιθυμείτε εγγραφή (άπαξ) με χρήση ηλεκτρονικής ή εγκεκριμένης ηλεκτρονικής (ψηφιακής) υπογραφής από την Πέμπτη 11 Απριλίου, καθώς χρειάζονται 8 εργάσιμες ώρες για την έγκρισή της. Σε ότι αφορά στην είσοδό σας στο Σύστημα μέσω TAXISNET, δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση.

Η έκδοση που είναι σε λειτουργία αυτή τη στιγμή θα εξελίσσεται διαρκώς κι έτσι κάθε παρατήρησή σας θα είναι ευπρόσδεκτη, θα ληφθεί υπόψη και θα ενσωματωθεί στο νέο σύστημα άμεσα ή μεσοπρόθεσμα κατά περίπτωση.

Για οποιαδήποτε απορία ή για οποιαδήποτε δυσκολία χρήσης παρέχουμε τεχνική υποστήριξη από ειδικά εκπαιδευμένους συναδέλφους στον ΟΒΙ (Help Desk) στα τηλέφωνα  210 6183692-4 από 09:00 έως 16:00 καθημερινά.

Εναλλακτικά μπορείτε να στείλετε email στο help_desk@obi.gr και θα λάβετε απάντηση το αργότερο εντός δύο εργασίμων ωρών.

Σημειώστε ότι, αν κάποιος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο θα είναι ευπρόσδεκτος στις εγκαταστάσεις του ΟΒΙ, στην  Κεντρική Διεύθυνση του Οργανισμού και σύντομα στα κατά τόπους Περιφερειακά Γραφεία μας. Εκεί, με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού θα έχει τη δυνατότητα καταθέσει την αίτησή του με τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών που θα διατίθενται γι’ αυτή τη χρήση.

 

Read More
30 Ιούν
By: Vivi Makri 0

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας εγκαινιάζει το νέο γραφείο του στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη

Ανάπτυξη της Καινοτομίας στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη -Εγκαίνια του νέου Περιφερειακού γραφείου του ΟΒΙ σε δύο σημεία επαφής για το κοινό

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας εγκαινιάζει τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019 το νέο Περιφερειακό Γραφείο του με έδρα την Ξάνθη και την Κομοτηνή. Συνεχίζοντας την αναπτυξιακή πορεία του για την προώθηση της καινοτομίας σε ολόκληρη τη χώρα, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) προχώρησε, μετά και την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας με το Δίκτυο Συνδέσμων Βιομηχανιών Βιοτεχνιών Ανατολικής Μακεδονίας  και Θράκης (ΔΣΒΒΑΜΘ) τον Ιανουάριο του 2019, και σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ).

Στο πλαίσιο του νέου Περιφερειακού Γραφείου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα λειτουργήσουν δύο σημεία επαφής με το κοινό, το πρώτο στην Ξάνθη με έδρα στο Κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Βασ. Σοφίας 12) και το δεύτερο στην Κομοτηνή στο Κτίριο Διοίκησης του Συνδέσμου Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών Ροδόπης τα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Στην εκδήλωση εγκαινίων η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη, χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υφυπουργός Οικονομίας κ. Ευστάθιος Γιαννακίδης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, Καθ. Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Δρ. Ιωάννης Καπλάνης, και εκπρόσωποι παραγωγικών και επιχειρηματικών φορέων.

 Προγραμμα _εγκαίνια_PATLIB_Ξάνθη

Read More