', '' ); */ ?>
16 Οκτ
By: Vivi Makri 0

DesignEuropa Awards 2020, Eindhoven, 20 Οκτωβρίου 2020

Για την ανάδειξη της σημασίας των σχεδίων και υποδειγμάτων στην ΕΕ, το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) – η μεγαλύτερη υπηρεσία της ΕΕ σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας – ανακοίνωσε την 3η διοργάνωση των βραβείων DesignEuropa.

Υποψηφιότητα μπορούν να υποβάλλουν εταιρείες και/ή φυσικά πρόσωπα που είναι κάτοχοι έγκυρου καταχωρημένου κοινοτικού σχεδίου ή υποδείγματος  (https://euipo.europa.eu/ohimportal/en/designs-in-the-european-union), το οποίο αποτελεί ένα ενιαίο δικαίωμα διανοητικής ιδιοκτησίας που τελεί υπό τη διαχείριση του EUIPO, με ισχύ στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Το Eindhoven είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο τόσο ως «η πρωτεύουσα του σχεδιασμού των Κάτω Χωρών»  όσο και ως διεθνής κόμβος για δημιουργική και πνευματική αρτιότητα υψηλής αριστείας.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί κατά την ολλανδική εβδομάδα σχεδιασμού του Αιντχόφεν 2020 (DDW). Οργανωμένη από το Ολλανδικό Ίδρυμα Σχεδιασμού, η DDW είναι το  μεγαλύτερο σχεδιαστικό γεγονός  στη Βόρεια Ευρώπη και παρουσιάζει εργασίες και έννοιες από περισσότερους από 2.600 σχεδιαστές σε περισσότερους από 350.000 επισκέπτες ετησίως.

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα της Ολλανδίας  και το  Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Μπενελούξ, η DesignEuropa 2020 θα αποτελέσει μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες και τους ενδιαφερόμενους να μάθουν τις τελευταίες τάσεις στον σχεδιασμό της καινοτομίας και της διανοητικής ιδιοκτησίας για τους δημιουργούς και τους επιχειρηματίες.

Η πρόσκληση για καταχωρίσεις  για το 2020, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω του δικτυακού τόπου του EUIPO, θα ξεκινήσει στις  21 Οκτωβρίου 2019.

Read More
16 Οκτ
By: Vivi Makri 0

European Inventor Award 2020

Το 2019 οι εορτασμοί για το βραβείο-θεσμό European Inventor Award, πρόβαλαν σε μία συγκινητική τελετή την κύρια αποστολή του: την ενθάρρυνση και την επιβράβευση της καινοτομίας.

Οι 15 φιναλίστ είναι εξαιρετικοί πρεσβευτές όχι μόνο για την καινοτομία αλλά και για το σύστημα Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας στο σύνολό του. Σε κάθε ένα από τα βίντεό τους  εξηγούν τις εφευρέσεις τους, καθώς και τα οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία, αναφέροντας συχνά τον ρόλο που διαδραματίζουν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στα επιχειρηματικά τους μοντέλα. Το βραβείο όχι μόνο προωθεί τα οφέλη της καινοτομίας και του Συστήματος Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, αλλά αντικατοπτρίζει θετικά και όλους όσοι εργάζονται με εφευρέτες για να τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν αξία από τις εφευρέσεις και τα προστατευμένα διπλώματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Akira Yoshino, νικητής των ευρωπαϊκών βραβειων του 2019, ο οποίος είχε την τιμή να του απονεμηθεί πρόσφατα το Νόμπελ Χημείς για την πολύτιμη προσφορά του στον τομέα της Χημείας και των κατακτήσεών της!

Τα κριτήρια του ΕΓΔΕ είναι υψηλά: αναζητούν εφευρέσεις μεγάλου κοινωνικού και/ή οικονομικού οφέλους, και στις οποίες έχουν χορηγηθεί Ευρωπαϊκά Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (τουλάχιστον ένα ακόμα σε ισχύ).

Δείτε εδώ:

Films: https://www.youtube.com/playlist?list=PLgDlswd0__eKFfvAyB1zmjFBV9YZges7o

https://www.youtube.com/playlist?list=PLgDlswd0__eKFfvAyB1zmjFBV9YZges7o

Read More
04 Οκτ
By: Vivi Makri 0

Υπό την αιγίδα του ΟΒΙ το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Fashion & Luxury Law & Business” το Νοέμβριο στην Αθήνα

Το «Fashion & Luxury Law & Business” by Tailored είναι ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο που αντανακλά τις ιδιαιτερότητες της βιομηχανίας της μόδας και της πολυτέλειας, το οποίο δημιουργήθηκε ως απάντηση στη ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου και των εξελίξεων της αγοράς στην Ελλάδα.

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου (17:00-20:00) & το Σάββατο 2 Νοεμβρίου (09:00-18:00) Έλληνες και ξένοι καταξιωμένοι ομιλητές, οι οποίοι προέρχονται τόσο από το χώρο του Fashion & Luxury, όσο και από το νομικό κόσμο, θα μιλήσουν στους συμμετέχοντες για καίρια ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη (μικρή ή μεγάλη) επιχείρηση μόδας και πολυτέλειας και θα απαντήσουν σε ερωτήματα και προβληματισμούς όσων δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) θα εκπροσωπήσει η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια και Διευθύντρια Νομικής Υποστήριξης, κυρία Κατερίνα Μαργέλλου.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους δραστηριοποιούνται με οιονδήποτε τρόπο στον κόσμο της μόδας και της πολυτέλειας: σχεδιαστές, εμπόρους, επιχειρηματίες, δικηγόρους, fashion & beauty bloggers, φωτογράφους, κατόχους e-shops, marketing specialists, business strategists, e-business consultants, ΥouΤubers event planners, εκδότες ηλεκτρονικών και έντυπων περιοδικών.

Περισσότερα εδώ: https://tailored.gr/?portfolio_page=fashion-luxury-law-business&lang=el

Read More
27 Σεπ
By: Vivi Makri 0

Ο κ. Παναγιώτης Γ. Κανελλόπουλος νέος Γενικός Διευθυντής στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)

Σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με το  ΦΕΚ_ΥΟΔΔ_744_23_09_19, στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΟΒΙ, τοποθετείται ο κ. Παναγιώτης Γ. Κανελλόπουλος.

Read More
26 Σεπ
By: Vivi Makri 0

Διμερής συνάντηση ΟΒΙ και αντιπροσωπείας της Κινεζικής Αρχής Διανοητικής Ιδιοκτησίας (China National Intellectual Property Administration, CNIPA) 23.9.2019

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας συνάντηση συνεργασίας του ΟΒΙ και αντιπροσωπείας της Κινεζικής Αρχής Διανοητικής Ιδιοκτησίας (China National Intellectual Property Administration, CNIPA).

Στο πλαίσιο της συνάντησης, χαιρετισμό απεύθυναν η κυρία Αικατερίνη Μαργέλλου, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΟΒΙ και ο Δρ. Πρόδρομος Τσιαβός, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΒΙ και Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Εκ μέρους της CNIPA χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Gan Shaoning, Deputy Commissioner.

Και οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία της διανοητικής  ιδιοκτησίας ως στρατηγικού εργαλείου ανάπτυξης των επιχειρήσεων και τον ρόλο των εθνικών αρχών στην αποτελεσματική προστασία και επιβολή των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν η συνεργασία σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας, η ανταλλαγή καλών πρακτικών, η συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών ημερίδων και εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση του κοινού και των χρηστών σε θέματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας, η συνέχιση της προώθησης διαλόγου για τις εξελίξεις του δικαίου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και ο σχεδιασμός προγραμμάτων με τη νεοσυσταθείσα Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Σε επισφράγιση της συνεργασίας υπογράφηκε Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ δύο αρχών.

Read More
26 Σεπ
By: Vivi Makri 0

Συμμετοχή του ΟΒΙ στη «Βραδιά του Ερευνητή 2019»

Συμμετοχή ΟΒΙ στη «Βραδιά του Ερευνητή 2019», Παρασκευή 27.09.19, 17:00-22:00, Κτίριο Αβέρωφ, Συγκρότημα ΕΜΠ, Πατησίων

Πιστός στο ραντεβού του με την Επιστήμη ο ΟΒΙ, συμμετέχει και φέτος στη μεγάλη εκδήλωση στο ιστορικό κτίριο Αβέρωφ, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), στο κέντρο της πόλης των Αθηνών. Οι φετινοί εορτασμοί συμπίπτουν με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού», θεσμός που εορτάζεται με workshops, σεμινάρια, εκπαιδεύσεις, σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις!!

Όπως κάθε χρόνο, στη Βραδιά του Ερευνητή προβάλλονται τα επιστημονικά επιτεύγματα των ερευνητών, προσβλέποντας στη βελτίωση της κοινωνικής αναγνώρισής τους, την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα ερευνητικά αποτελέσματα, καθώς και την αύξηση του ενδιαφέροντος και τον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων προς ερευνητικά επαγγέλματα.

Τον ΟΒΙ θα εκπροσωπήσει η κυρία Γιούλη Παπαποστόλου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού & Εκπαίδευσης ΟΒΙ, Μηχανολόγος Mηχανικός Ε.Μ.Π., M.Sc. L.S.E., η οποία θα απευθήνει χαιρετισμό στην Εναρκτήρια Εκδήλωση για την «Ανάπτυξη με Καινοτομία».

Το ενημερωτικό stand του θα βρίσκεται στη Θεματική Γωνιά «Απασχόληση & Καινοτομία», στο ισόγειο του κτιρίου, από τις 17:00 έως τις 10:00, όπου εξειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει πληροφορίες για όλες τις υπηρεσίες που παρέχει του ο Οργανισμός.

Σας ενημερώνουμε, επίσης, πως ο ΟΒΙ θα συμμετάσχει κατά τη διάρκεια της Βραδιάς, και στο καθιερωμένο στο ΕΜΠ «Κυνήγι του Θησαυρού», το οποίο απευθύνεται στους μικρούς μαθητές και το νεαρό κοινό της Επιστήμης, με πολλές εκπλήξεις και δώρα στο κλείσιμο της βραδιάς.

Read More
25 Σεπ
By: Vivi Makri 0

Ενημερώσεις από το Έργο «Value Intellectual Property for SMEs» (VIP4SME)

Γνωρίζετε ότι στο πλαίσιο του έργου VIP4SME, στο οποίο συμμετέχει ο ΟΒΙ ως εταίρος, διατίθενται από τους συντονιστές ενημερώσεις που αφορούν ενέργειες που έχουν γίνει ή πρόκειται να πραγματοποιηθούν;

Δείτε στη συνέχεια την ενημέρωση που αφορά πληροφορίες για ένα «Casebook on the Enforcement of Intellectual Property Rights» του  World Intellectual Property Organization το οποίο βασίζεται σε δικαστικές αποφάσεις από όλο τον κόσμο για να εξηγήσει τις αρχές της επιβολής της προστασίας των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Ένας πολύτιμος οδηγός για δικαστές, δικηγόρους και Αρχές επιβολής δικαιωμάτων ΔΙ!

Διαβάστε περισσότερα στο ακόλουθο link:

https://www.wipo.int/publications/en/details.jsp?id=4363

Read More
17 Σεπ
By: Vivi Makri 0

Κανονισμός (ΕΕ) 2019/933 – Εξαίρεση υπέρ των παρασκευαστών γενόσημων φαρμακευτικών προϊόντων

Σας ενημερώνουμε πως την 1η Ιουλίου 2019 τέθηκε σε ισχύ ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2019/933 για την τροποποίηση του Κανονισμού 469/2009 περί του συμπληρωματικού πιστοποιητικού προστασίας για τα φάρμακα (ΣΠΠΦ), με τον οποίο εισάγεται υπό προϋποθέσεις, εξαίρεση από την προστασία που παρέχουν τα ΣΠΠΦ στους δικαιούχους τους.

Επιτρέπεται πλέον η παρασκευή φαρμάκων που προστατεύονται με ΣΠΠΦ, αποκλειστικά για εξαγωγή σε χώρες εκτός Ε.Ε. καθώς και η παρασκευή και αποθήκευση, γενόσημων και βιοομοειδών φαρμάκων έξι μήνες πριν τη λήξη του ΣΠΠΦ.

Η εξαίρεση θα ισχύει αρχικά για τα ΣΠΠΦ που κατατέθηκαν μετά την έναρξη ισχύος του Κανονισμού και από τις 02.07.2022  για τα ΣΠΠΦ που κατατέθηκαν πριν από την 01.07.2019, αλλά θα τεθούν σε ισχύ μετά την έναρξη ισχύος του Κανονισμού.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την χρήση της εξαίρεσης από τον «παρασκευαστή»  είναι η ενημέρωση  του δικαιούχου του ΣΠΠΦ καθώς και του σχετικού εθνικού γραφείου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, το αργότερο τρεις μήνες πριν από την προβλεπόμενη έναρξη της παρασκευής, με τη χρήση του Τυποποιημένου Εντύπου Κοινοποίησης που περιλαμβάνεται στο Παράρτημα Iα του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/933.

Νέος Κανονισμός _2019_933_ΣΠΠΦ

Παράρτημα_Ια_Κανονισμού_2019_933

Read More
11 Σεπ
By: Vivi Makri 0

Εκδήλωση του ΟΒΙ: Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας και Επαγγέλματα Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας: Παρόν και Μέλλον

Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας και Επαγγέλματα Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας: Παρόν και Μέλλον

Τέταρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας για την ενίσχυση της επιχειρηματικής αξιοποίησης των αποτελεσμάτων έρευνας που παράγονται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας με την Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας και Επαγγέλματα Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας: Παρόν και Μέλλον», σήμερα Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019, στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) (Πολυγνώτου 2 & Διοσκούρων, Πλάκα).

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν βέλτιστες πρακτικές σχετικά με την προστασία και αξιοποίηση δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας, τη δημιουργία συμπράξεων βιομηχανικής ιδιοκτησίας, αλλά και το θέμα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και πιστοποίησης επαγγελμάτων βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Δείτε το Πρόγραμμα εδώ:

2019_TTO_Workshop

Read More
05 Σεπ
By: Vivi Makri 0

Εκδήλωση του ΟΒΙ στο πλαίσιο της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και αυτή τη χρονιά συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με ενημερωτική εκδήλωση και περίπτερο, όπου οι ενδιαφερόμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Οργανισμός και να συζητήσουν με εξειδικευμάνε στελέχη του πιθανές απορίες τους σχετικά με τη Βιομηχανική Ιδιοκτησία και τους τίτλους προστασίας που προσφέρει.

Η ενημερωτική εκδήλωση του ΟΒΙ σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ), με τίτλο «Ανάπτυξη και Βιομηχανική Ιδιοκτησία: Ο ρόλος της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας»  θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 13.00, εντός του Pavilion 13 (περίπτερο τιμώμενης χώρας & του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων).

Δείτε την πρόσκληση & το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ: Πρόσκληση_εκδήλωση_ΟΒΙ_ΔΕΘ2019

Δελτίο Τύπου για τους συντάκτες εδώ: ΔελτίοΤύπου_ΔΕΘ2019

(photo credits: parallaximag.gr)

Read More