', '' ); */ ?>
make online service order PGXTTJU 19 May
By: Vivi Makri 0

Εργασίες αναβάθμισης – Σύστημα αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet

Σας ενημερώσουμε ότι κατά το χρονικό  διάστημα από Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, ώρα 23:00 έως και Σάββατο 21 Μαΐου 2022, ώρα 09:00,  λόγω τακτικών εργασιών αναβάθμισης των υποδομών Ιδιωτικού Υπολογιστικού Νέφους Βάσεων Δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, δεν θα είναι διαθέσιμες  οι υπηρεσίες του ΟΒΙ που χρησιμοποιούν το σύστημα αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (εγγραφή και σύνδεση στην Ηλεκτρονική Θυρίδα, εγγραφή και σύνδεση στο σύστημα Ηλεκτρονικής Κατάθεσης Εμπορικών Σημάτων και Βιομηχανικών Σχεδίων και εγγραφή στο σύστημα Ηλεκτρονικής Κατάθεσης στον ΟΒΙ).

Σχετικές πληροφορίες περιλαμβάνονται στο έγγραφο που έχει αναρτηθεί στον σύνδεσμο:  https://www.gsis.gr/Downtime_Exadata.Cloud .

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 

 

Read More
επιχειρήσεις 1021x580 18 May
By: Vivi Makri 0

Αναγνωρισμένες Διεθνείς Εκθέσεις

Παρουσίαση Εφευρέσεων & Βιομηχανικών Σχεδίων σε επίσημα αναγνωρισμένες Διεθνείς Εκθέσεις.

Διεθνείς Εκθέσεις

Read More
Capture 17 May
By: Vivi Makri 0

Στον ΟΒΙ η αρμοδιότητα των Εμπορικών Σημάτων – ΚΥΑ 48793/2022

Σας ενημερώνουμε ότι με την ΚΥΑ 48793/2022 (ΦΕΚ 2416/16.05.2022), μεταφέρθηκε η αρμοδιότητα των Εμπορικών Σημάτων στον ΟΒΙ.

Για την τακτοποίηση θεμάτων τεχνικής φύσεως, θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας:

  1. Το σύστημα ηλεκτρονικής κατάθεσης Εμπορικών Σημάτων για το διάστημα από 17 έως 18/05/2022.
  2. Η κατάθεση αιτημάτων με φυσική παρουσία στο κτίριο του ΟΒΙ (Βαρβάκη 21 και Μομφεράτου, Αθήνα ) για το διάστημα 17 έως 20/05/2022.

Υπενθυμίζουμε ότι από την ημερομηνία δημοσίευσης της ΚΥΑ η πληρωμή των πάσης φύσεως τελών για τα Εμπορικά Σήματα γίνεται αποκλειστικά με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ( βλ. τρόπους πληρωμής http://www.obi.gr/el/taxes/payment/ ).

Η κατάθεση ενδίκων βοηθημάτων πραγματοποιείται κανονικά στο κτίριο του ΟΒΙ (Βαρβάκη 21 και Μομφεράτου, Αθήνα) με την έκδοση γραμματίου είσπραξης ΟΒΙ.

Read More
using online service 5PHU3E6 13 May
By: Vivi Makri 0

Ανακοίνωση για θέματα τεχνικής φύσεως – Οριστική μεταφορά αρμοδιότητας των Εμπορικών Σημάτων στον ΟΒΙ

Σας ενημερώνουμε ότι αναμένεται σύντομα η δημοσίευση της ΚΥΑ οριστικής μεταφοράς της αρμοδιότητας των Εμπορικών Σημάτων στον ΟΒΙ.

Για την τακτοποίηση θεμάτων τεχνικής φύσεως που συνδέονται με την δημοσίευση της ΚΥΑ, θα απαιτηθεί η διακοπή λειτουργίας του συστήματος ηλεκτρονικής κατάθεσης για διάστημα 1-2 ημερών.

Επιπλέον η οριστική μεταφορά θα σημάνει την παύση πληρωμής των αντίστοιχων τελών με ηλεκτρονικό παράβολο και την έναρξη πληρωμής με γραμμάτιο είσπραξης του ΟΒΙ (πχ. με χρήση ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών).

Σχετικά με τις ημέρες μη λειτουργίας των συστημάτων, θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση.

Read More
1 09 May
By: Vivi Makri 0

Λειτουργία Υπηρεσίας Σημάτων

Σας ενημερώνουμε πως η Υπηρεσία Σημάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στo πλαίσιo της μεταφοράς της αρμοδιότητας στον ΟΒΙ (Ν4796/2021 (ΦΕΚ 63/17.04.2021, άρθρα 33-48), λειτουργεί από τις 10/5/2022 στο κτίριο του ΟΒΙ, στην διεύθυνση Βαρβάκη 21 & Μομφεράτου, Αθήνα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας  211-1097902-903

 

Read More
1 29 Apr
By: Vivi Makri 0

Λειτουργία Τμήματος Σημάτων χωρίς προσέλευση Κοινού από 03/05/2022 έως και 09/05/2022

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι, από την Τρίτη 03.05.2022 έως και τη Δευτέρα 09.05.2022 , το Τμήμα Σημάτων θα λειτουργεί χωρίς προσέλευση κοινού, λόγω της διενέργειας των απαραίτητων διαδικασιών για την επικείμενη μεταφορά της αρμοδιότητας των εμπορικών σημάτων στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), δυνάμει των διατάξεων του Κεφαλαίου Γ’ του Ν. 4796/2021.

Κατά το διάστημα αυτό, θα γίνονται αποκλειστικά δεκτές οι καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων, η προθεσμία ασκήσεως των οποίων λήγει από την 03.05.2022 έως και την 09.05.2022.

Η Υπηρεσία Σημάτων θα λειτουργεί κανονικά από Τρίτη, 10.05.2022 στο κτήριο του ΟΒΙ, επί της οδού Βαρβάκη 21 και Μομφεράτου, Αθήνα. 

Η προσέλευση του κοινού θα πραγματοποιείται καθημερινά, πλην της ημέρας Πέμπτης. Καταθέσεις θα γίνονται δεκτές καθημερινά πλην Πέμπτης και κατά τις ώρες 10.30-14.00.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κυρία Γεωργία Αθανασοπούλου (210 -3893339) και την κυρία Φωτεινή Γιαννοπούλου (210 -3893102).

 

Read More
Capture 28 Apr
By: Vivi Makri 0

Νέα Μελέτη EPO-EIB για Deep Technologies

Kοινή Μελέτη του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) που δημοσιεύθηκε σήμερα, 28 Απριλίου 2022, σχετικά με  αυτό που ονομάζεται «Deep Tech» στις έξυπνες συνδεδεμένες τεχνολογίες, εντοπίζει μοναδικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις (ΜμΕ) στην ανάπτυξη προηγμένων ψηφιακών τεχνολογιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τεχνολογίες όπως το Cloud, Internet of Things (IOT), τα δίκτυα 5G και η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ), οι οποίες περιγράφονται συχνά ως τεχνολογίες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης (4IR), αποτελούν σημαντικό μέρος της Deep Tech. Μετά την ψηφιακή επανάσταση, η 4η Βιομηχανική Επανάσταση αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο αυτές οι νέες τεχνολογίες συνδυάζουν τον φυσικό, ψηφιακό και βιολογικό κόσμο.

Αυτή η νέα Μελέτη προσφέρει συστάσεις για την περαιτέρω τόνωση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων της ΕΕ και την προώθηση της «βαθιάς τεχνολογικής καινοτομίας» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παρά την ισχυρή δραστηριότητα με Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας, οι χώρες της ΕΕ παρουσιάζει τη χαμηλότερη εξειδίκευση στην τεχνολογική καινοτομία 4IR σε σχέση με τη συνολική ικανότητα καινοτομίας. Κορυφαία παγκόσμια κέντρα καινοτομίας όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία, η Κίνα και η Νότια Κορέα παρουσιάζουν την υψηλότερη εξειδίκευση στον συγκεκριμένο τομέα.

Μελέτη Deep Tech

Read More
p1cqifm3p71d7c11p51hn615cs1lnd3 28 Apr
By: Vivi Makri 0

Σεμινάριο με τίτλο «Προστασία των φυτικών ποικιλιών: οι δρόμοι προς περισσότερη βιωσιμότητα, καινοτομία και ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Το Community Plant Variety Office (CPVO) οργανώνει Σεμινάριο με τίτλο «Προστασία των φυτικών ποικιλιών: οι δρόμοι προς περισσότερη βιωσιμότητα, καινοτομία και ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», σήμερα 28 Απριλίου 2022.
Το ενδιαφέρον Σεμινάριο διοργανώνεται στο Angers στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατά τη διάρκειά του, θα παρουσιαστεί μια νέα ευρωπαϊκή Μελέτη, η οποία συντάχθηκε από κοινού από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) και το CPVO αξιολογώντας τη συμβολή του κοινοτικού συστήματος δικαιωμάτων επί φυτικών ποικιλιών στην οικονομία της ΕΕ και στο περιβάλλον.
Μπορεί να παρακολουθήσετε τα panels συζητήσεων στο ακόλουθο link:

Διαβάστε τη Μελέτη εδώ:
Read More
20220413_103748 13 Apr
By: Vivi Makri 0

Εργαστήριο STEAM επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΑΒΙ, Καθηγητής Ιωάννης Κατσογιάννης

Εργαστήριο STEAM επισκέφθηκε σήμερα 14.4.22 ο Καθηγητής Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Μέλος του ΔΣ του ΟΒΙ και Πρόεδρος της ΕΑΒΙ, κ. Ιωάννης Κατσογιάννης.

Ο κ. Κατσογιάννης εκπροσώπησε τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) με χαιρετισμό, συνομίλησε με τα παιδιά και παρακολούθησε τον τρόπο διεξαγωγής του εργαστηρίου. Στον χαιρετισμό του, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη ανάπτυξης και διάδοσης της κουλτούρας καινοτομίας στη νέα γενιά και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους νεαρούς καινοτόμους στην κατασκευή του ηλεκτρικού τους αυτοκινήτου.

Ο ΟΒΙ προσφέρει τα εργαστήρια STEAM (Science – Technology – Engineering – Arts & Mathematics) στους μαθητές καθώς αποτελούν τον πιο σύγχρονο τρόπο ανάπτυξης δεξιοτήτων για τη νέα γενιά.

Με τα STEΑM επιχειρείται ο μετασχηματισμός από το επίπεδο της παραδοσιακής δασκαλοκεντρικής διδασκαλίας στη διδασκαλία όπου κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει η επίλυση προβλήματος και η διερευνητική μάθηση. Παρέχουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική, τις Τέχνες και την τεχνολογία.

Επιπλέον, σε συνδυασμό με την εκπαιδευτική ρομποτική, δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πακέτο που συνάδει με τις τελευταίες εξελίξεις στον επιστημονικό κόσμο και στην εκπαιδευτική κοινότητα. Βασικός στόχος είναι η γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο των επιστημών και της ρομποτικής, πάντοτε με διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο. Τα εργαστήρια  Young Students for Smart Cities Workshops χαρακτηρίζονται από  Δημιουργία, Καινοτομία, Ελεύθερη Έκφραση και φυσικά πολύ Παιχνίδι.

Τα συγκεκριμένα εργαστήρια αποτελούν ένα συγκροτημένο πολυεπίπεδο μέσο εκπαίδευσης και διάδοσης της κουλτούρας της καινοτομίας των πολιτών του μέλλοντος (Young Students for Smart Cities Workshops). Οι μαθητές θα μάθουν για τις έξυπνες πόλεις, θα συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και στο τέλος θα κατασκευάσουν με αυθεντικό εξοπλισμό LEGO WeDo2 ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα διαγωνιστούν για την πρωτιά!

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) στηρίζει κάθε εκπαιδευτική προσπάθεια όπως είναι η διοργάνωση δράσεων για τη διάδοση της Καινοτομίας & η γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο των επιστημών και της ρομποτικής!

 

Read More
received_453854513194747 08 Apr
By: Vivi Makri 0

Ο ΟΒΙ στηρίζει τα εκπαιδευτικά Προγράμματα STEAM (Science-Technology-Engineering-Arts & Mathematics)

Με σκοπό τη διάδοση της κουλτούρας Καινοτομίας, ο μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός STEAM Greece, που ειδικεύεται στα καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα και στη Ρομποτική, ξεκίνησε με επιτυχία τα εργαστήριά του.

Τα προγράμματα S.T.E.A.M. (Science-Technology-Engineering-Arts & Mathematics) αποτελούν τον πιο σύγχρονο τρόπο ανάπτυξης δεξιοτήτων για τη νέα γενιά, ενώ η καινοτομία που εφαρμόζεται έγκειται στον εναρμονισμό με την διδακτέα ύλη των μαθημάτων του σχολικού προγράμματος σπουδών ανά ηλικιακή ομάδα.

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) στηρίζει κάθε ανάλογη εκπαιδευτική προσπάθεια, όπως είναι η διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων για τη διάδοση της Καινοτομίας & η γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο των επιστημών και της ρομποτικής, και έμπρακτα στέκεται αρωγός δίπλα στους μαθητές και τους δασκάλους τους.

Τα S.T.E.Α.M. παρέχουν ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τα παιδιά να απαντούν σε ερωτήματα και να εμπλέκονται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες με θέματα την επιστήμη, τα μαθηματικά, τη μηχανική, τις Τέχνες και την τεχνολογία. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την εκπαιδευτική ρομποτική δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πακέτο που συνάδει με τις τελευταίες εξελίξεις στον επιστημονικό κόσμο και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Τα συγκεκριμένα εργαστήρια αποτελούν ένα συγκροτημένο πολυεπίπεδο μέσο εκπαίδευσης και διάδοσης της κουλτούρας της καινοτομίας των πολιτών του μέλλοντος. Οι μαθητές θα μάθουν για τις έξυπνες πόλεις, θα συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους για να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και στο τέλος θα κατασκευάσουν με αυθεντικό εξοπλισμό LEGO WeDo2 ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα διαγωνιστούν για την πρωτιά!

Η Δράση έχει διάρκεια 4 Εβδομάδες, απευθύνεται σε μαθητές 10-12 ετών, ενώ η Ομάδα των καθηγητών θα επισκεφθεί 10 σχολικές μονάδες. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων υλοποιείται από έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη που αποτελούνται από διάφορες ειδικότητες επιστημόνων, όπως παιδαγωγοί, μηχανικοί, ψυχολόγοι κ.λπ..

#SteamGreece

https://www.steamgreece.com/

 

 

Read More