', '' ); */ ?>
πιστοποιητικό επιβράβευσης 23 Sep
By: Vivi Makri 0

Με πιστοποιητικό επιβράβευσης για τις υπηρεσίες που προσφέρει τιμήθηκε ο ΟΒΙ

Σας ενημερώνουμε πως ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) τιμήθηκε από την εταιρία BQC Φορέας Πιστοποίησης με Πιστοποιητικό Επιβράβευσης για τις υπηρεσιες που προσφέρει.

Αξίζει να σημειωθεί πω ο ΟΒΙ έχει πιστοποιηθεί από εγκεκριμένους εξωτερικούς φορείς με τα Πιστοποιητικά ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 και ΕΛΟΤ 1429.

Η δέσμευση της Διοίκησης του ΟΒΙ στη διαχείριση ποιότητας και περιβαλλοντικής διαχείρισης παραμένει σταθερή και διαρκής.

 

Read More
Capture 22 Sep
By: Vivi Makri 0

Στον αέρα η νέα ιστοσελίδα “Ideas Powered@School” του EUIPO

Η νέα ιστοσελίδα “Ideas Powered@School” από το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) είναι στον αέρα!

Στο link μπορείτε να βρείτε  εκπαιδευτικό υλικό για τη ΔΙ που αφορά τους δασκάλους/καθηγητές όλων των επιπέδων εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας).

https://ideaspowered.eu/gen/our-projects/ip-teaching-materials

Το Ideas Powered είναι μια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης σχετικά με την αξία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας και τη σημασία του σεβασμού της. Διατηρούν και social media με ενεργή δραστηριότητα, δείτε εδώ:

Ideas Powered (@ideas.powered) • Instagram photos and videos

Ideas Powered – Αρχική σελίδα | Facebook

Ideas Powered 🇪🇺 (@IdeasPowered) / Twitter

Ideas Powered – YouTube

 

Read More
EABI_logo 20 Sep
By: Vivi Makri 0

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος της ΕΑΒΙ στο επιμορφωτικό Πρόγραμμα για τη Βιομηχανική Ιδιοκτησία

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Η Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ) καλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/-ες να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση Προγράμματος διαρκούς επιμόρφωσης στη Βιομηχανική Ιδιοκτησία.

Η παρακολούθηση του Προγράμματος (10 τρίωρες διαλέξεις) καθώς και η συμμετοχή στις εργασίες θα οδηγήσει σε λήψη βεβαίωσης επιτυχούς παρακολούθησης του προγράμματος διαρκούς επιμόρφωσης στη Βιομηχανική Ιδιοκτησία.

Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα και όλες οι διαλέξεις θα συντελεστούν διαδικτυακά.

Το συνοπτικό περιεχόμενο του Προγράμματος δίνεται παρακάτω:

 • Εισαγωγή στη Διανοητική Ιδιοκτησία
 • Περιεχόμενα αίτησης Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας (ΔΕ) ενώπιον ΟΒΙ
 • Κατανόηση εγγράφων Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας
 • Δυνατότητα κατοχύρωσης με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα
 • Στάθμη της Τεχνικής
 • Πρακτικές Ασκήσεις
 • Διαδικασία ελληνικής αίτησης Διπλώματος Ευρεσιτεχνίας από την υποβολή έως τη χορήγηση
 • Βάσεις δεδομένων για Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας
 • Στρατηγική και αξιοποίηση Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανέρχεται σε είκοσι (20) άτομα. Η διαδικασία επιλογής πραγματοποιείται με βάση το φάκελο υποψηφιότητας και γίνεται με κριτήρια όπως ο βαθμός πτυχίου, στα επιστημονικά πεδία που αναφέρονται στο ΠΔ31/2019, παράρτημα Β, η επαγγελματική εμπειρία, τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά επιτεύγματα, το επίπεδο γνώσης της Αγγλικής γλώσσας και η κατοχή πρόσθετου τίτλου σπουδών ειδίκευσης, στα αντικείμενά που περιγράφονται στο ΠΔ31/2019, παράρτημα Β.

Οι αιτήσεις παρακολούθησης γίνονται ηλεκτρονικά, με αποστολή email στη διεύθυνση της ΕΑΒΙ (academy@obi.gr).

Ο φάκελος της αίτησης πρέπει να αποτελεί ένα PDF αρχείο που θα σταλεί συνημμένο στο email.

Ο φάκελος υποψηφιότητας θα πρέπει να περιλαμβάνει τα κάτωθι:

 • Επιστολή ενδιαφέροντος
 • Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
 • Αντίγραφα πτυχίων, μεταπτυχιακών, διδακτορικών τίτλων σπουδών
 • Αποδεικτικά γνώσης Αγγλικής γλώσσας
 • Επιπλέον πιστοποιητικά από άλλες δραστηριότητες, π.χ. σεμινάρια κατάρτισης, κ.λπ.

Σημαντικές Ημερομηνίες

Οι φάκελοι υποψηφιότητας θα πρέπει να έχουν παραληφθεί από τη Γραμματεία της EABI μέχρι και την 15η Οκτωβρίου 2021 και ώρα 15:00. Η τελική επιλογή θα γίνει από τριμελή επιτροπή αξιολόγησης και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2021.

Η έναρξη του Προγράμματος διαρκούς επιμόρφωσης θα γίνει την 03η Νοεμβρίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εισηγήσεων θα παρέχονται στην ιστοσελίδα της ΕΑΒΙ  (https://ipacademy.gr/).

Επίσης, για διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με αποστολή email στη διεύθυνση της ΕΑΒΙ (academy@obi.gr)

Read More
IMG_0500 12 Sep
By: Vivi Makri 0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση του ΟΒΙ στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ

Συμμετοχή του ΟΒΙ στην 85η ΔΕΘ – Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη Εκδήλωση του Οργανισμού στο περίπτερο 7 του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, την εκδήλωση παρακολούθησε μεγάλος αριθμός παρευρισκόμενων, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις πρωτοβουλίες και δράσεις του ΟΒΙ.
Την ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Καινοτομία και Ανάπτυξη από Αξιοποίηση Επιτευγμάτων της Έρευνας στην Ελλάδα», τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενδιαφέρεται όχι μόνο για τους εφευρέτες ως καταθέτες,  αλλά επιδιώκει να γίνουν  οι εφευρέτες και Επιχειρηματιες. «Αυτά τα δυο χρόνια, το Υπουργείο, έχει  θέσει τη βιομηχανική ιδιοκτησία στο επίκεντρο των προσπαθειών για την πρόοδο της βιομηχανικής έρευνας στην Ελλάδα, την πρόοδο της πατέντας, της επιστημονικής έρευνας και της αξιοποίησής της σε εμπορικές εφαρμογές. Είμαι, επίσης, ευτυχής που σας ενημερώνω και πάλι σήμερα για ένα διαχρονικό αίτημα του ΟΒΙ, που ήταν η μεταφορά  των Εμπορικών  Σημάτων στο χαρτοφυλάκιό του. Αυτό έγινε ήδη πράξη και ολοκληρώνεται μέσα στους επόμενους μήνες. Συγχαίρω επίσης όλη την εξωστρέφεια και τις δράσεις που παρουσίασε ο ΟΒΙ μέσα στα τελευταία δυο χρόνια. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε μέσα στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων είναι να πάρουμε την εφαρμοσμένη έρευνα και να τη μετουσιώσουμε σε επιχειρηματική πράξη. Θα είμαστε μαζί σας μέχρι να έχουμε το αποτέλεσμα που θελουμε, και από όσο βλέπω από τον κόσμο που συμμετέχει σήμερα, η εκδήλωση του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία».
Στη συνέχεια, λαμβάνοντας το λόγο ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΔΣ του ΟΒΙ κ. Δημήτρη Χρονη, όπως και τα Μέλη του συγχαίροντας τα για το έργο και τη δουλεία την οποία κάνουν. Ο Υπουργός στάθηκε σε 3 σημεία: Την μεγάλη αξια της βιομηχανικής ιδιοκτησίας καθώς στο πλαίσιο της πανδημίας, οι εφευρέσεις προστάτευσαν και θωράκισαν την υγεία μας. Το δεύτερο σημείο είναι να κατανοήσουμε πού βρισκόμαστε ως χώρα και πού πρέπει να πάμε. Η καινοτομία και η έρευνα βρίσκονται στον πυρήνα της δουλειάς που θέλουμε να κάνουνε. Το τρίτο σημείο είναι οι νέοι και οι νέες μας, το σημαντικό δυναμικό που υπάρχει στην Ευρώπη μας αυτή τη στιγμή. Πολλές νέες εταιρίες έρχονται στη χώρα μας αυτή την περίοδο διότι έχουμε κάτι που δεν το έχουν άλλες χώρες.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, αφού ευχαρίστησε και καλωσόρισε τους παριστάμενους στην εκδήλωση, υπενθύμισε πως ο Οργανισμος  εκπροσωπείται στη Θεσσαλονίκη μέσω του Περιφερειακού του Γραφείου, το οποίο στεγάζεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στο Balkan Center. Συνέχισε, αναφέροντας πως «η επάνοδος του ΟΒΙ στο φιλόξενο χώρο της ΔΕΘ δίνει ένα μήνυμα πολύ ελπιδοφόρο. Στο χρόνο που λείψαμε, ο ΟΒΙ προχώρησε με πολύ σημαντικά βήματα και πραγματοποίησε σπουδαία πράγματα. Με προεξέχον το νόμο 4726/2021, που ψηφίστηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το χαρτοφυλάκιο των Εμπορικών Σημάτων περνά στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.   Στόχος είναι να υπάρχει μια ενιαία  αρχή για τη Βιομηχανική Ιδιοκτησία».
Μετά τους χαιρετισμούς, ο Αναπλ.  Καθηγητής ΑΠΘ  και Πρόεδρος της ΕΑΒΙ κ. Ιωάννης Κατσογιάννης, ενημέρωσε για τις δράσεις της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Ο κ. Κατσογιαννης ανάγγειλε την έναρξη του πρώτου προγράμματος διαρκούς επιμόρφωσης της ΕΑΒΙ, ενώ σημείωσε πως τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες της ΕΑΒΙ και του ΟΒΙ η πρόσκληση ενδιαφέροντος.
Στη συνέχεια, ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Καθηγητής του Εργαστηρίου Χημικής και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας, του Τμήματος Χημείας στο ΑΠΘ, κ. Θοδωρής Καραπάντσιος, ο οποίος εκτός από τη σημαντική ακαδημαϊκή καριέρα του έχει και ο ίδιος δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, ενημέρωσε για τα απαραίτητα σημαντικά βήματα προκειμένου η εφεύρεση να αξιοποιηθεί εμπορικά.
Την εκδήλωση συντόνισε ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΑΒΙ κ. Τάσος Θωμοπουλος.
Στελέχη του ΟΒΙ θα παραβρίσκονται καθ΄  όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ στο Περίπτερο 7, Stand 6 τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Read More
Website_banner_el_010921_30092021 30 Aug
By: Vivi Makri 0

1η Σεπτεμβρίου ανοίγει η 5η και τελευταία περίοδος αιτήσεων για χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Business SME Fund)

Σας ενημερώνουμε πως από 1η Σεπτεμβρίου 2021 και για ένα μήνα, το ταμείο επιχορηγήσεων ύψους 20 εκατ. ευρώ (Ideas Powered for Business SME Fund), το οποίο προβλέπει την παροχή κουπονιών ΔΙ σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση -με σκοπό να τις βοηθήσει να αποκτήσουν πρόσβαση στα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (ΔΙ) τους και να αντλήσουν όφελος από αυτά- δέχεται τις νέες αιτήσεις χρηματοδότησης.

Το πρόγραμμα, το οποίο είναι ανοικτό σε όλες τις επιχειρήσεις της ΕΕ που ανταποκρίνονται στον επίσημο ορισμό της ΜμΕ, προσφέρει οικονομική στήριξη υπό τη μορφή επιστροφής εξόδων για αιτήσεις εμπορικών σημάτων, σχεδίων και υποδειγμάτων, ύψους έως 1 500 EUR ανά επιχείρηση.

Η πέμπτη από τις πέντε χρονικές περιόδους για την υποβολή αιτήσεων που υπήρξαν κατά τη διάρκεια του 2021 είναι και η τελευταία του Προγράμμτος και έχει διάρκεια από 01/09/2021 με καταληκτική ημερομηνία τις 30/09/2021.

Περισσότερα:  http://www.obi.gr/el/news/%cf%83%cf%8d%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%bf%cf%81%ce%b7%ce%b3%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%cf%8d%cf%88%ce%bf%cf%85%cf%82-20/

 

Read More
POBOT IMAGE 04 Aug
By: Vivi Makri 0

Άρθρο του Δ. Σταφυλά, με τίτλο “Human- centered Artificial Intelligence (HCAI): An ethical approach”

Άρθρο  “Human- centered Artificial Intelligence (HCAI): An ethical approach”

Ο κ. Δημήτρης Σταφυλάς είναι Προϊστάμενος στο Τμήμα Εφευρέσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).

Read More
Website banner_EL_Greek 01 1 12 Jul
By: Vivi Makri 0

EUIPO: Άνοιξε η 4η περίοδος αιτήσεων για χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Business SME Fund)

Σας ενημερώνουμε πως από 1η Ιούλιου 2021 και για ένα μήνα, το ταμείο επιχορηγήσεων ύψους 20 εκατ. ευρώ (Ideas Powered for Business SME Fund), το οποίο προβλέπει την παροχή κουπονιών ΔΙ σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση -με σκοπό να τις βοηθήσει να αποκτήσουν πρόσβαση στα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (ΔΙ) τους και να αντλήσουν όφελος από αυτά- δέχεται τις νέες αιτήσεις χρηματοδότησης.

Το πρόγραμμα, το οποίο είναι ανοικτό σε όλες τις επιχειρήσεις της ΕΕ που ανταποκρίνονται στον επίσημο ορισμό της ΜμΕ, προσφέρει οικονομική στήριξη υπό τη μορφή επιστροφής εξόδων για αιτήσεις εμπορικών σημάτων, σχεδίων και υποδειγμάτων, ύψους έως 1 500 EUR ανά επιχείρηση.

Η τέταρτη από τις πέντε χρονικές περιόδους για την υποβολή αιτήσεων που θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια του 2021, έχει διάρκεια από 01/07/2021 με καταληκτική ημερομηνία την 31/07/2021.

Περισσότερα:  http://www.obi.gr/el/news/%cf%83%cf%8d%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%bf%cf%81%ce%b7%ce%b3%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%cf%8d%cf%88%ce%bf%cf%85%cf%82-20/

 

Read More
EUIPO LOGO GR 30 Jun
By: Vivi Makri 0

Διαδικτυακό σεμινάριο του δικτύου IP in Education Network (EUIPO) για τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα

Στις 22/06/2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακό σεμινάριο του δικτύου IP in Education Network (EUIPO) και αφορούσε τη δημιουργικότητα, την καινοτομία και επιχειρηματικότητα, ειδικά για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα (μαθητές και δασκάλους /καθηγητές).

Στόχος του δικτύου IP in Education Network (ανήκει στο EUIPO) είναι να φέρει σε επαφή τα ενδιαφερόμενα μέρη για να διαμορφώσουν μια κοινή προσέγγιση για τη Διανοητική Ιδιοκτησία στην Εκπαίδευση, έτσι ώστε έννοιες όπως δημιουργικότητα – καινοτομία – επιχειρηματικότητα και η δεοντολογική χρήση υλικών που προστατεύονται από ΔΙ να μπορούν να διαμορφώσουν τη γνώση και τη συμπεριφορά όσων καταναλώνουν προϊόντα και υπηρεσίες.

Link Σεμιναρίου: https://euipo.cloud.panopto.eu/Panopto/Pages/Embed.aspx?id=e3871fe0-5aca-4a8b-8ff3-ad4f014ab5d8&autoplay=false&offerviewer=true&showtitle=true&showbrand=false&start=0&interactivity=all

Read More
photo βραβεια 14 Jun
By: Rania Zacharopoulou 0

Livestreaming: 4η Απονομή Βραβείων σε Έλληνες Εφευρέτες – Οι εφευρέτες που διακρίθηκαν

LIVESTREAMING: Δείτε σε απευθείας μετάδοση την  Τελετή της 4ης Βράβευσης Ελλήνων Εφευρέτων

 

 

Ο ΟΒΙ ανακοινώνει τους εφευρέτες που επιλέχθηκαν μετά από αξιολόγηση 200 περίπου αιτήσεων και εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης Εφευρέσεων. Την εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής ενέκρινε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Οι εφευρέτες που διακρίθηκαν, θα βραβευθούν στις 23 Ιουνίου 2021 και ώρα 21:00, σε τιμητική τελετή η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ).  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Με τη βράβευση των εφευρετών, η οποία συμπίπτει με την επέτειο 100 χρόνων από την πρώτη κατοχύρωση εφεύρεσης με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας στην Ελλάδα, ο ΟΒΙ και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνεχίζουν τον θεσμό που με πρωτοβουλία του εγκαινίασε ο Οργανισμός το 2002.

Τα Βραβεία (ίσης βαρύτητας), που αντιστοιχούν σε χρηματικά έπαθλα, θα λάβουν τρεις κατηγορίες εφευρετών, οι οποίοι πραγματοποίησαν την εφεύρεση:

 1. Στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος για λογαριασμό Πανεπιστημίου ή Ερευνητικού Κέντρου.
 2. Ως εργαζόμενοι σε Μικρομεσαία Επιχείρηση.
 3. Ως ανεξάρτητα φυσικά πρόσωπα.

Οι εφευρέτες που ξεχώρισαν, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών πεδίων, όπως είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας,  η Ηλεκτρομαγνητική Ενέργεια, η Ορθοδοντική Ιατρική, η Ιατρική, η Αγροδιατροφή, ενώ προέρχονται από διαφορετικά γεωγραφικά σημεία της χώρας, όπως είναι η Αττική, η Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, η Πάτρα και το Ρέθυμνο.

Ακολουθούν τα ονόματα των εφευρετών και οι τίτλοι των εφευρέσεων που διακρίθηκαν:

Κατηγορία: Στο πλαίσιο ερευνητικού προγράμματος για λογαριασμό Πανεπιστημίου ή Ερευνητικού Κέντρου

 1. Αριθμός ΔΕ: 1009480 με ημερομηνία κατάθεσης 17.02.2017

Τίτλος Εφεύρεσης: Μέθοδος Κατασκευής Ολοκληρωμένου Πλασμο-Φωτονικού Βιοαισθητήρα και Συσκευή για το Σκοπό αυτό

 • Τσιώκος Δημήτριος
 •  Πλέρος Νίκος
 •  Ντάμπος Γιώργος
 •  Κετζάκη Δήμητρα
 •  Anna Lena Giesecke
 1. Αριθμός ΔΕ: 1009865 με ημερομηνία κατάθεσης 7.04.2017

Τίτλος Εφεύρεσης: Ηλεκτροαγώγιμες Υδρογέλες Βασιζόμενες σε Συμπολυμερή Πολύ (Θειοφαινίου) – Πολύ (Ακρυλικού Νατρίου) για Βιοηλεκτρονικές Εφαρμογές

 • Γρηγορίου Βασίλειος
 • Χώχος Χρήστος
 • Σπανός Μιχαήλ

 Κατηγορία: Μικρομεσαία Επιχείρηση (ΜμΕ)

 1. Αριθμός ΔΕ: 1009687 με ημερομηνία κατάθεσης 22.04.2019

 Τίτλος εφεύρεσης: Σύνθετη Αποσπώμενη Κινητή Βάση Κυψέλης Μελισσών

 • Βασίλειος Κωσταμένας
 • Μιχαήλ Αγγέλης
 1. Αριθμός Αίτησης ΔΕ: 20180100563 με ημερομηνία κατάθεσης 18.12.2018

Τίτλος εφεύρεσης: Αυτόματο Σύστημα Αποθήκευσης Αιολικής και Φωτοβολταϊκής Ενέργειας για Αδιάκοπη Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας και Παροχή Ενεργειακής Αυτονομίας

 • Πήττας Νικόλαος

Κατηγορία: Ανεξάρτητο Φυσικό Πρόσωπο

 1. Αριθμός Αίτησης ΔΕ: 20180100148 με ημερομηνία κατάθεσης 04.04.2018

Τίτλος εφεύρεσης: Κράματα Υψηλής Εντροπίας Σπάνιων Γαιών και Κράματα Μεταβατικών Στοιχείων ως Δόκιμα Στοιχεία για τη Σύνθεση Νέων Μαγνητικών Φάσεων για Μόνιμους Μαγνήτες

 • Νιάρχος Δημήτριος
 1. Αριθμός ΔΕ: 1009833 με ημερομηνία κατάθεσης 8.11.2019

Τίτλος εφεύρεσης: Εξωστοματική Ορθοπεδική Συσκευή Άμεσης Έλξης των Άνω Γνάθου και Έμμεσης της Κάτω

 • Κουτζόγλου Στυλιανός
 • Κουτζόγλου Ελένη

Σχετικά με τη Βράβευση Ελλήνων Εφευρετών

Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας προκηρύσσουν τους Διαγωνισμούς Απονομής Βραβείων σε διακεκριμένες εφευρέσεις οι οποίες συνέβαλλαν ή μπορούν να συμβάλλουν στην τεχνολογική ανάπτυξη της χώρας (Νόμος 1733/1987 άρθρο 20, και ΚΥΑ14113/ΕΦΑ/3850/13.01.2003), με σκοπό την υλική και ηθική ανταμοιβή των εφευρετών για τη συμβολή τους στην πρόοδο και την προώθηση της  καινοτομίας στον τόπο μας.

Η αξιολόγηση των εφευρέσεων από  ειδική Επιτροπή έγινε με βάση τα παρακάτω κριτήρια:

 • Εμπεριέχουν ιδιαίτερη εφευρετική δραστηριότητα.
 • Έχουν σημαντικές προοπτικές για να συμβάλλουν στην τεχνολογική και βιομηχανική ανάπτυξη της χώρας.
 • Η Έκθεση Έρευνας δεν περιέχει έγγραφα της προϋπάρχουσας στάθμης της τεχνικής που προσβάλουν το νέο ή το εφευρετικό της εφεύρεσης (κατηγορίες Χ ή Υ).

 

Read More
httpwww.dimokratiki.gr23 09 2017pos droun ta kyklomata pou fernoun maimoudes stin ellada 08 Jun
By: Vivi Makri 0

EUIPO: Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης 2021: Μεγαλύτεροι από ποτέ οι κίνδυνοι από τα πλαστά προϊόντα για τους καταναλωτές

Σκεφθείτε, αγοράσατε ποτέ κάτι παραποιημένο;

Δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα δεδομένα που αφορούν στην Καμπάνια Ευαισθητοποίησης από το EUIPO,  με στοιχεία που αφορούν σε μελέτες σχετικά με την κατανάλωση απομιμητικών προϊόντων και τους κινδύνους/ζημιές που προκαλούν στο κοινό που τα επιλέγει.

Συνημμένα θα βρείτε:

 1. Αρχείο σχετικά με την εκστρατεία ευαισθητοποίησης
 2. Δελτίο Τύπου (ελληνικό)
 3. infographic (ελληνικό)
 4. Video (ελληνικοί υπότιτλοι), embedded  εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=yO2Rz349hLU

 

Προσοχή:  δεν πρόκειται για κάποια νέα μελέτη, αλλά για καμπάνια ευαισθητοποίησης.

Στο αρχείο (1) μπορείτε να βρείτε στις υποσημειώσεις πολλές μελέτες & αναφορές από άλλες μελέτες, έρευνες, ανακοινώσεις.

Read More