Αρχική Ταυτότητα ΟΒΙ Τέλη Υπηρεσίες Ειδήσεις Έντυπα Επικοινωνία  
Βρίσκεστε εδώ: Ειδήσεις
Αναζήτηση  
   Είσοδος
ΕυρεσιτεχνίεςΒιομηχανικά ΣχέδιαΤεχνολογική Πληροφόρηση
Διάφορα
 
 26 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Στις 26 Απριλίου κάθε χρόνο εορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας: ευρεσιτεχνίες, βιομηχανικά σχέδια, εμπορικά σήματα, λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά έργα και άλλα πνευματικά δημιουργήματα αλλά και οι δημιουργοί τους αναγνωρίζονται για τη συμβολή τους στην παγκόσμια οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη.

Αυτή την ημέρα μας δίνεται η ευκαιρία να εορτάσουμε την ανθρώπινη δημιουργικότητα, την καινοτόμο σκέψη και όλα τα έργα της διανόησης, καθώς επίσης και τα δικαιώματα που τα προστατεύουν, μετατρέποντάς τα σε πολύτιμη κινητήριο δύναμη για την παγκόσμια κοινωνία και οικονομία.

Κάθε χρόνο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO), ορίζει ένα ιδιαίτερο θέμα στο οποίο αφιερώνεται η ημέρα. Το 2013, εορτάζεται η δημιουργικότητα της «επόμενης γενιάς».

Όλοι επιθυμούμε και προσπαθούμε να γνωρίζουμε πώς θα είναι ο κόσμος του αύριο, ποια η μορφή των πραγμάτων που έρχονται. Αυτό που κάποτε ήταν έργο επιστημονικής φαντασίας είναι τώρα γεγονός. Αλλά τι γίνεται στη συνέχεια; Ποιο είναι το μέλλον πέρα από το μέλλον; Ποια αποδιοργανωτική τεχνολογία είναι τώρα απλά μια ιδέα που στριφογυρίζει γύρω από το μυαλό ένας νεαρού μηχανικού και ποια νέα μορφή Τέχνης που θα ανυψώσει τα πλήθη γεννιέται στη φαντασία ενός νέου καλλιτέχνη; Ποιοι είναι οι αυριανοί μεγάλοι καλλιτέχνες και καινοτόμοι; Πώς εργάζονται; Πώς δημιουργούν; Και πώς θα φέρουν το έργο τους στην αγορά σε έναν κόσμο όπου τα δεδομένα αλλάζουν σχεδόν καθημερινά;

Ένα είναι βέβαιο. Είμαστε εξαρτημένοι από την καινοτομία για να προχωρήσουμε και να μη μένουμε στάσιμοι ως ανθρωπότητα. Γι αυτό, θα πρέπει να ενθαρρύνουμε τους νέους να συμμετέχουν στον κόσμο της διανοητικής ιδιοκτησίας, ο οποίος εξ ορισμού οδηγεί στην ανάπτυξη, στα νέα επιτεύγματα και, εν κατακλείδι, στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

(Ανάρτηση: 22.04.2013)
Print
Ηλεκτρονική Πληρωμή ΤελώνΕθνικό Μητρώο ΤίτλωνΥπηρεσία Μιας Στάσης (ΥΜΣ)
© OBI all rights reserved σχεδίαση και ανάπτυξη από PROFILE S.A.
Πιστοποιημένο ΣΔΠ κατά : EN ISO 9001:2015 και ΕΝ ISO 14001:2015