Αρχική Ταυτότητα ΟΒΙ Τέλη Υπηρεσίες Ειδήσεις Έντυπα Επικοινωνία  
Βρίσκεστε εδώ: Ειδήσεις
Αναζήτηση  
   Είσοδος
ΕυρεσιτεχνίεςΒιομηχανικά ΣχέδιαΤεχνολογική Πληροφόρηση
Διάφορα
 
 Ο ΟΒΙ με δυναμική παρουσία στο 9ο Περιφ. Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση – Συμφωνίες στο πλαίσιο επαναλειτουργίας της Περιφερειακής Βιβλιοθήκης στην Πάτρα

Το «παρών»  στο  9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στις  5 και 6 Φεβρουαρίου στην Πάτρα,  έδωσε ο ΟΒΙ εκπροσωπούμενος από τον Γενικό Διευθυντή, Δρ. Ι. Καπλάνη. Ο κ. Καπλάνης συμμετείχε στις εργασίες του Συνεδρίου και είχε συναντήσεις με σημαντικούς τοπικούς φορείς στους τομείς της επιχειρηματικότητας, της έρευνας και της καινοτομίας. 

Στο περιθώριο μάλιστα του Συνεδρίου  ο ΓΔ του ΟΒΙ  επισκέφθηκε τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων - Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας (ΣΕΒΠΕ&ΔΕ) και το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών (ΕΠΠ).

Ειδικότερα, με αφορμή  την επανεκκίνηση λειτουργίας της Περιφερειακής Βιβλιοθήκης του Οργανισμού στην Πάτρα το προσεχές διάστημα, ο κ. Καπλάνης συναντήθηκε με τον Καθηγητή, κ. Β. Αναστασόπουλο, Πρόεδρο του ΕΠΠ και με την κα Β. Τομαρά, υπεύθυνη του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του ΕΠΠ.

Επιπλέον, είχε συνάντηση με τους  κ.κ. Κλ.Μπάρλο, Καθηγητή και Πρόεδρο του ΣΕΒΠΕ&ΔΕ, και Ν. Κοτσώνη, ΓΔ του ΣΕΒΠΕ&ΔΕ.  Λόγω της επικείμενης στέγασης της Περιφερειακής Βιβλιοθήκης του ΟΒΙ στην Πάτρα στις εγκαταστάσεις έτερων των φορέων, υπογράφθηκαν αντίστοιχα πλαίσια συνεργασίας.

Ο ΓΔ του ΟΒΙ συναντήθηκε επίσης με τον Αναπληρωτή Πρύτανη Έρευνας και Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Πατρών, κ. Δ. Πολύζο και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας,  κ. Πλ. Μαρλαφέκα, με τους οποίους συζητήθηκαν τρόποι μελλοντικής συνεργασίας στο πλαίσιο επαναλειτουργίας της Περιφερειακής Βιβλιοθήκης στην Πάτρα.

Στόχο του εγχειρήματος  αποτελεί η  καλύτερη δυνατή δικτύωση του Οργανισμού, τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, όσο και με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, αλλά και με φυσικά πρόσωπα και φορείς, ώστε να προωθήσει τη διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή, να ενισχύσει την τοπική απασχόληση και να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας.

Ο κ. Καπλάνης  στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν υπογράμμισε τις δυνατότητες για συμπόρευση των φορέων  και αξιοποίηση όλου του διαθέσιμου δυναμικού, με στόχο τη δημιουργία ενός  στρατηγικού σημείου αναφοράς  για την καινοτομία και την ανάπτυξη στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα.

(Ανάρτηση: 13.2.18)
Print
Ηλεκτρονική Πληρωμή ΤελώνΕθνικό Μητρώο ΤίτλωνΥπηρεσία Μιας Στάσης (ΥΜΣ)
© OBI all rights reserved σχεδίαση και ανάπτυξη από PROFILE S.A.
Πιστοποιημένο ΣΔΠ κατά : EN ISO 9001:2008 και ΕΝ ISO 14001:2004