Αρχική Ταυτότητα ΟΒΙ Τέλη Υπηρεσίες Ειδήσεις Έντυπα Επικοινωνία  
Βρίσκεστε εδώ: Ειδήσεις
Αναζήτηση  
   Είσοδος
ΕυρεσιτεχνίεςΒιομηχανικά ΣχέδιαΤεχνολογική Πληροφόρηση
Διάφορα
 
 Συνάντηση Γενικού Διευθυντή ΟΒΙ Δρ. Ι. Καπλάνη με τον Γενικό Διευθυντή του WIPO Dr. F. Gurry στο WIPO

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Δρ. Ιωάννης Καπλάνης, συναντήθηκε με  το Γενικό Διευθυντή του WIPO*, Dr. Francis Gurry, στο περιθώριο των εργασιών της 58ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) στη Γενεύη.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη διαμόρφωση και το συντονισμό πολιτικών για τη Διανοητική Ιδιοκτησία στο πλαίσιο μιας ευρύτερης αναπτυξιακής ατζέντας με σκοπό την προώθηση της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης η οποία θα έχει οφέλη για όλους.  Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε η υποστήριξη του WIPO στις θεσμικές παρεμβάσεις της Ελλάδας για την προώθηση της Διανοητικής Ιδιοκτησίας, ως όχημα που μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην καινοτομία και ευρύτερα στην αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας.

Κοινούς στόχους αποτελούν η διασύνδεση της εφευρετικότητας και της δημιουργικότητας με την υγιή επιχειρηματικότητα και την οικονομική παραγωγή, καθώς και η αξιοποίηση της Διανοητικής Ιδιοκτησίας που παράγεται στα ακαδημαϊκά ιδρύματα και στο δημόσιο τομέα.

Στις εργασίες  της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης η οποία πραγματοποιήθηκε από 24/9 έως 2/10/2018 συμμετείχαν 191 κράτη μέλη.

Το WIPO (World Intellectual Property Organization) αποτελεί διεθνή Οργανισμό του ΟΗΕ για τη Διανοητική Ιδιοκτησία
Print
Ηλεκτρονική Πληρωμή ΤελώνΕθνικό Μητρώο ΤίτλωνΥπηρεσία Μιας Στάσης (ΥΜΣ)
© OBI all rights reserved σχεδίαση και ανάπτυξη από PROFILE S.A.
Πιστοποιημένο ΣΔΠ κατά : EN ISO 9001:2015 και ΕΝ ISO 14001:2015