Αρχική Ταυτότητα ΟΒΙ Τέλη Υπηρεσίες Ειδήσεις Έντυπα Επικοινωνία  
Βρίσκεστε εδώ: Ειδήσεις
Αναζήτηση  
   Είσοδος
ΕυρεσιτεχνίεςΒιομηχανικά ΣχέδιαΤεχνολογική Πληροφόρηση
Εκδηλώσεις
 
 Παρουσίαση του ΟΒΙ στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με αφορμή την παγκόσμια διάκρισή του στα διεθνή βραβεία Copernicus Masters Awards 2014

Η ομάδα δορυφορικής Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) υπό την καθοδήγηση του Δρα Χάρη Κοντοέ, Διευθυντή Ερευνών του ΕΑΑ, κατάφερε μια πολύ σημαντική εθνική διάκριση στον διεθνή διαγωνισμό Copernicus Masters Awards 2014 που διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, την Γερμανική Αεροδιαστημική Υπηρεσία καθώς και φορείς της Διαστημικής Βιομηχανίας της Ευρώπης.

H ομάδα διακρίθηκε με την απονομή του πρώτου βραβείου καλύτερης λειτουργούσας υπηρεσίας διαστημικής τεχνολογίας για το 2014 (Best Service Challenge 2014).

Η ομάδα αποτελούμενη από τους Δρ. Χάρη Κοντοέ, Δρ. Ιωάννη Παπουτσή, κ. Θεμιστοκλή Χαιρεκάκη και κα Εμμανουέλλα Ιερωνυμίδη διαγωνίστηκε με την υπηρεσία "FireHub: A Space Based Fire Management Hub“ η οποία επιτυγχάνει την αποτελεσματικότερη διαχείριση των πυρκαγιών μέσω διαστημικής τεχνολογίας.

Η μεγάλη διάκριση έγινε ανάμεσα σε 177 προτάσεις που υποβληθήκαν από 44 χώρες από όλο τον κόσμο, καθώς εφέτος ο σχετικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), με αφορμή αυτή τη πολύ σημαντική διάκριση, παρουσίασε τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών τη σύγχρονη σημασία της κατοχύρωσης των ευρεσιτεχνιών με Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας. Την ομιλία πραγματοποίησε ο κ. Βλάσης Παπανικολάου, Εξεταστής Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας του ΟΒΙ, ειδικός στις εφευρέσεις Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

Η αξία της διαστημικής τεχνολογίας αναφέρεται και στο αφιέρωμα του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με το οποίο, οι τεχνολογίες διαστήματος εκτός από το διάστημα έχουν πολυάριθμες εφαρμογές και στη γη, μερικές από τις οποίες έχουν στρατηγική σημασία στην εξέλιξη της παγκόσμιας αγοράς

Διαβάστε το σχετικό αφιέρωμα εδώ
http://www.epo.org/news-issues/technology/space.html.

Διαβάστε το πλήρες δελτίο τύπου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εδώ:
http://www.noa.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=615:2014-10-30-09-29-48&catid=86:news-eaa-greek&Itemid=428&lang=el

 
Print
Ηλεκτρονική Πληρωμή ΤελώνΕθνικό Μητρώο ΤίτλωνΥπηρεσία Μιας Στάσης (ΥΜΣ)
© OBI all rights reserved σχεδίαση και ανάπτυξη από PROFILE S.A.
Πιστοποιημένο ΣΔΠ κατά : EN ISO 9001:2015 και ΕΝ ISO 14001:2015