Αρχική Ταυτότητα ΟΒΙ Τέλη Υπηρεσίες Ειδήσεις Έντυπα Επικοινωνία  
Βρίσκεστε εδώ: Ειδήσεις
Αναζήτηση  
   Είσοδος
ΕυρεσιτεχνίεςΒιομηχανικά ΣχέδιαΤεχνολογική Πληροφόρηση
Εκδηλώσεις
 
 Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα: Αναπτυξιακή Πολιτική - Φόρουμ Βιομηχανίας - Συμπεράσματα - Δράσεις - Νέα Βιομηχανική Πολιτική

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης και την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Domotel Ξενία Βόλου, με θέμα: Αναπτυξιακή πολιτική - Φόρουμ Βιομηχανίας - Συμπεράσματα - Δράσεις - Νέα Βιομηχανική Πολιτική.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ακολούθησε η ομιλία της Προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος κυρίας Ελένης Κολιοπούλου, ενώ κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, που αφορούσε εισηγήσεις σχετικά με την Αναπτυξιακή Πολιτική, το Φόρουμ Βιομηχανίας και τα Συμπεράσματα που προέκυψαν από αυτό, όπως επίσης και Δράσεις που προγραμματίζονται στο πλαίσιο υλοποίησης της νέας Βιομηχανικής Πολιτικής, από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, κ. Ευστράτιος Ζαφείρης, για τη «Βιομηχανική Πολιτική το 2016-2020 και τις Δράσεις Εφαρμογής» και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) κ. Ιωάννης Καπλάνης, για τη «Βιομηχανική Ιδιοκτησία και τη συμβολή της στην οικονομική παραγωγή».

Ο κ. Καπλάνης παρουσίασε στοιχεία για το πόσο σημαντική είναι η συμβολή της Διανοητικής Ιδιοκτησίας στην  οικονομική ανάπτυξη της χώρας, με συμμετοχή στο 26% της απασχόλησης και 40% του ΑΕΠ. Οι εταιρείες, τόνισε,  θα έχουν πολλαπλά οφέλη από την ανάπτυξη καινοτόμας εφευρετικής δραστηριότητας με σωστή εταιρική στρατηγική προστασίας των προϊόντων βιομηχανικής ιδιοκτησίας τους (ευρεσιτεχνίες, βιομηχανικά σχέδια, φυτικές ποικιλίες κ.λπ.), που θα τους δώσει δυνατότητες εξόδου σε νέες αγορές, όσο και χρηματοδότησης.

Παρουσίαση ΓΔ ΟΒΙ

(Ανάρτηση: 6.2.17)
Print
Ηλεκτρονική Πληρωμή ΤελώνΕθνικό Μητρώο ΤίτλωνΥπηρεσία Μιας Στάσης (ΥΜΣ)
© OBI all rights reserved σχεδίαση και ανάπτυξη από PROFILE S.A.
Πιστοποιημένο ΣΔΠ κατά : EN ISO 9001:2008 και ΕΝ ISO 14001:2004