Αρχική Ταυτότητα ΟΒΙ Τέλη Υπηρεσίες Ειδήσεις Έντυπα Επικοινωνία  
Βρίσκεστε εδώ: Ειδήσεις
Αναζήτηση  
   Είσοδος
ΕυρεσιτεχνίεςΒιομηχανικά ΣχέδιαΤεχνολογική Πληροφόρηση
Εκδηλώσεις
 
 Συνέδριο με θέμα 'Τεχνολογίες Περιορισμού της Κλιματικής Αλλαγής', 21-22.9.17, Divani Caravel

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (European Patent Office, EPO) διοργανώνει Συνέδριο με θέμα «Τεχνολογίες Περιορισμού της Κλιματικής Αλλαγής» την Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Divani Caravel, Αίθουσα PELLA-MYCENAE.

Το Συνέδριο θα χαιρετίσουν ο Καθ. κ. Λόης Λαμπριανίδης, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης,  καθώς και εκπρόσωπος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας. Τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, στις 22.09.2017, ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Ευστράτιος Ζαφείρης, θα συμμετάσχει στη Συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις ως προς την εφαρμογή Τεχνολογιών Περιορισμού της Κλιματικής Αλλαγής στην Ευρώπη.

Εναρκτήριους χαιρετισμούς, στο εν λόγω Συνέδριο, θα απευθύνουν οι Δρ. Πρόδρομος Τσιαβός, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΒΙ, ο François-Régis Hannart, Principal Director, European and International Cooperation, European Patent Office (EPO) και ο Richard Flammer, Principal Director Patent Information and European Patent Academy (EPO).

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Δρ. Ιωάννης Καπλάνης θα πραγματοποιήσει ομιλία του με τίτλο «Η Διανοητική Ιδιοκτησία ως όχημα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Το Συνέδριο θα εξετάσει τις παγκόσμιες και ευρωπαϊκές τάσεις σχετικά με την ανάπτυξη και εφαρμογή Τεχνολογιών για τον Περιορισμό της Κλιματικής Αλλαγής (Climate Change Mitigation Technologies - CCMTs). Στόχος του Συνεδρίου είναι να παρέχει μία πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών αναφορικά με την ανάπτυξη και διάδοση Τεχνολογιών Περιορισμού της Κλιματικής Αλλαγής στην Ευρώπη, με ιδιαίτερη έμφαση στις τεχνολογίες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Θα δοθούν πληροφορίες και κατευθύνσεις σχετικά με τις εξελίξεις στην καινοτομία και την εμπορευματοποίηση των Τεχνολογιών για τον Περιορισμό της Κλιματικής Αλλαγής και θα συζητηθεί η ενσωμάτωση Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς και οι σύγχρονες προκλήσεις ως προς την εφαρμογή Τεχνολογιών για τον Περιορισμό της Κλιματικής Αλλαγής, με παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών και περιπτωσιολογικών μελετών από διαφορετικές χώρες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η παρακολούθηση του Συνεδρίου δεν έχει οικονομική επιβάρυνση.

Στο συνέδριο θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία Ελληνικά - Αγγλικά.

Οι ομιλίες θα μεταδίδονται απευθείας σε live streaming στη διεύθυνση Url: http://www.livestreaming24.gr/album/21132

Ο  embed code είναι: <iframe src="https://services.livemedia.gr/embed/live/3843" frameborder="0" scrolling="no" width="646" height="363" allowfullscreen></iframe> 

(Ανάρτηση: 13.6.17)
Print
Ηλεκτρονική Πληρωμή ΤελώνΕθνικό Μητρώο ΤίτλωνΥπηρεσία Μιας Στάσης (ΥΜΣ)
© OBI all rights reserved σχεδίαση και ανάπτυξη από PROFILE S.A.
Πιστοποιημένο ΣΔΠ κατά : EN ISO 9001:2015 και ΕΝ ISO 14001:2015