Αρχική Ταυτότητα ΟΒΙ Τέλη Υπηρεσίες Ειδήσεις Έντυπα Επικοινωνία  
Βρίσκεστε εδώ: Ειδήσεις
Αναζήτηση  
   Είσοδος
ΕυρεσιτεχνίεςΒιομηχανικά ΣχέδιαΤεχνολογική Πληροφόρηση
Εκδηλώσεις
 
 Συμμετοχή του ΟΒΙ στην Έκθεση '160 χρόνια made in Greece' με ομιλία του Δρ. Ι. Καπλάνη, 28.2.18, 18.00, Innovathens

Στην έκθεση «160 χρόνια made in Greece» συμμετέχει ο ΟΒΙ, με την ομιλία του Γενικού Διευθυντή, Δρ. Ιωάννη Καπλάνη, με θέμα «Η καινοτομία και η Διανοητική Ιδιοκτησία ως όχημα οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα».

Η ομιλία πραγματοποιείται στις 28 Φεβρουαρίου και ώρα  18.00, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο χώρο του “INNOVATHENS”. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Καπλάνης θα παρουσιάσει στοιχεία και κατευθύνσεις με γνώμονα την οικονομική ανάπτυξη και την παραγωγή στη χώρα μας και ειδικότερα στοιχεία  για τον τομέα των ευρεσιτεχνιών, που αποτελούν αναμφισβήτητα έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ανάπτυξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, θα αναφερθεί στο πως οι επιχειρήσεις σε βιομηχανίες εντάσεως Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΙ) συνεισφέρουν στην εργασία, στο ΑΕΠ και στην παραγωγικότητα. Τέλος, ο κ. Καπλάνης θα επιχειρήσει μία αναδρομή στην ιστορική εξέλιξη του Οργανισμού, και στην κατοχύρωση της εφευρετικής δραστηριότητα στην Ελλάδα.
 
Παράλληλα ο ΟΒΙ, ο οποίος διαθέτει ένα σημαντικό αρχείο με τα πρώτα ελληνικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας (1920 - 1925), συμμετέχει στην  έκθεση με το σχέδιο του πρώτου πλυντηρίου που κατοχυρώθηκε στην Ελλάδα το 1921.

Η Έκθεση «160 χρόνια made in Greece». Βιομηχανία, πρωτοπορία, καινοτομία» σε καλεί να ανακαλύψεις… αλλιώς την ελληνική βιομηχανία από το 1860 έως σήμερα. Με αφετηρία το σημείο απ’ όπου ξεκίνησαν όλα, το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της χώρας, το εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας που συμπληρώνει 160 χρόνια λειτουργίας, ξεκινάει το πολύχρωμο και συναρπαστικό ταξίδι μας στο παρελθόν, το παρόν αλλά και το μέλλον, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.

Περισσότερα: https://www.innovathens.gr/events/%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AF/

(Ανάρτηση: 28.2.18)Print
Ηλεκτρονική Πληρωμή ΤελώνΕθνικό Μητρώο ΤίτλωνΥπηρεσία Μιας Στάσης (ΥΜΣ)
© OBI all rights reserved σχεδίαση και ανάπτυξη από PROFILE S.A.
Πιστοποιημένο ΣΔΠ κατά : EN ISO 9001:2015 και ΕΝ ISO 14001:2015