Αρχική Ταυτότητα ΟΒΙ Τέλη Υπηρεσίες Ειδήσεις Έντυπα Επικοινωνία  
Βρίσκεστε εδώ: Ειδήσεις
Αναζήτηση  
   Είσοδος
ΕυρεσιτεχνίεςΒιομηχανικά ΣχέδιαΤεχνολογική Πληροφόρηση
Εκδηλώσεις
 
 '160 χρόνια made in Greece' - Ο ΟΒΙ ταξιδεύει στο χθες και το σήμερα της ελληνικής βιομηχανίας

Δυναμικό “παρών” δίνει ο ΟΒΙ, στο ταξίδι που πραγματοποιεί στην ελληνική βιομηχανία η εξαιρετικά επιτυχημένη Έκθεση “160 χρόνια made in Greece” στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, τόσο με συμμετοχή στην έκθεση όσο και με παρουσία στις παράλληλες εκδηλώσεις του Innovathens. Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση φιλοξενείται σε “χρονικό συρτάρι” ένα από τα παλαιότερα ελληνικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας των αρχών του 20ου αιώνα, το σχέδιο του πρώτου πλυντηρίου που κατοχυρώθηκε στην Ελλάδα μόλις το 1921, από το ιστορικής σημασίας τμήμα του αρχείου, το οποίο διαθέτει ο ΟΒΙ.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Ιnnovathens με κεντρικό άξονα “Βιομηχανία – Πρωτοπορία – Καινοτομία” συμμετείχε με ομιλία στις 28 Φεβρουαρίου ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Δρ. Ι. Καπλάνης με κεντρικό θέμα: “H καινοτομία στην Ελληνική Βιομηχανία”, με συνομιλητή τον κ. Μάκρα, Διευθυντή Έρευνας & Ανάπτυξης της Βιομηχανίας Μπισκότων και Ειδών Διατροφής Παπαδόπουλος, και τον κ.Οικονόμου, Διευθυντή του Innovathens, ο οποίος διεύθυνε τη συζήτηση. Ο κ. Καπλάνης μίλησε για τη βιομηχανική ιδιοκτησία στην Ελλάδα ως όχημα για την προώθηση της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης. Παρουσίασε συγκριτικά στοιχεία για την καινοτομία στην Ελλάδα και την ΕΕ, καθώς και για τη συμβολή της βιομηχανικής ιδιοκτησίας στην ελληνική οικονομία και στην απόδοση των επιχειρήσεων. Επιπλέον, έκανε μία αναδρομή στην ιστορία κατοχύρωσης της εφευρετικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, και παρουσίασε ένα από τα πρώτα ΔΕ από την εταιρεία Παπαδόπουλος, που χρονολογείται από το 1941.

Την ομιλία του κ. Καπλάνη και το σύνολο της εκδήλωσης μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://diavlos.grnet.gr/room/1482?eventid=4038&vod=3857_session

Ο Πρόεδρος ΔΣ του ΟΒΙ, Δρ. Πρόδρομος Τσιαβός, συμμετείχε επίσης σε εκδήλωση του Innovathens στις 7 Μαρτίου με κεντρικό θέμα: “Ο ρόλος του ανθρώπινου παράγοντα. Οι μηχανικοί, οι τεχνικοί, οι εργαζόμενοι και η εκπαίδευσή τους – Νέες τάσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία”. Ο κ. Τσιαβός στην ομιλία του έκανε λόγο για τη σημασία θεμελίωσης της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, για τους στόχους ανάπτυξης πολλαπλών δράσεων μέσω αυτής σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και πρωταρχικό σκοπό την εκπαίδευση και πιστοποίηση των πρώτων πιστοποποιημένων συμβούλων ευρεσιτεχνίας στη χώρα μας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στην επανεκκίνηση λειτουργίας μέσα στο επόμενο διάστημα των πρώτων τριών Περιφερειακών Βιβλιοθηκών του ΟΒΙ στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο, στο πλαίσιο αποκέντρωσης των υπηρεσιών του Οργανισμού και διάχυσης της τεχνολογικής πληροφόρησης, συνεισφέροντας με αυτό τον τρόπο στην ευρύτερη προσπάθεια για την ανάπτυξη της περιφέρειας.

Συνομιλητής στην εκδήλωση της 7η Μαρτίου ήταν και ο κ. Άγγελος Τσακανίκας, Επίκουρος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και Αντιπρόεδρος ΔΣ του ΟΒΙ, ο οποίος μίλησε με θέμα: Η εκπαίδευση των μηχανικών ως προϋπόθεση της παραγωγικής ανασυγκρότησης”. Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχαν επίσης ο κ. Γιάννης Νικολάου, καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Γιάννης Παπασπύρος, HR Business Partner Metallurgy, της εταιρείας Μυτιληναίος.

Τις ομιλίες των κ.κ. Τσιαβού, Τσακανίκα και το σύνολο της εκδήλωσης μπορείτε να παρακολουθήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://diavlos.grnet.gr/room/1482?eventid=4140&vod=3899_session


 
Print
Ηλεκτρονική Πληρωμή ΤελώνΕθνικό Μητρώο ΤίτλωνΥπηρεσία Μιας Στάσης (ΥΜΣ)
© OBI all rights reserved σχεδίαση και ανάπτυξη από PROFILE S.A.
Πιστοποιημένο ΣΔΠ κατά : EN ISO 9001:2015 και ΕΝ ISO 14001:2015