Αρχική Ταυτότητα ΟΒΙ Τέλη Υπηρεσίες Ειδήσεις Έντυπα Επικοινωνία  
Βρίσκεστε εδώ: Ειδήσεις
Αναζήτηση  
   Είσοδος
ΕυρεσιτεχνίεςΒιομηχανικά ΣχέδιαΤεχνολογική Πληροφόρηση
Εκδηλώσεις
 
 Συμμετοχή του ΟΒΙ στο 11ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Κ. Μακεδονία – Επαναλειτουργία της Περιφερειακής Βιβλιοθήκης στη Θεσσαλονίκη

Στο 11ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κεντρική Μακεδονία συμμετείχε ο ΟΒΙ, εκπροσωπούμενος από τον Γενικό Διευθυντή, Δρ. Ιωάννη Καπλάνη. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου ο κ. Καπλάνης είχε σημαντικές συναντήσεις για την έναρξη λειτουργίας της Περιφερειακής Βιβλιοθήκης του ΟΒΙ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για την προώθηση της καινοτομίας στην ευρύτερη περιφέρεια.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ πραγματοποίησε στο περιθώριο του Συνεδρίου σειρά επαφών με ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς και επιχειρηματικούς φορείς της πόλης, με στόχο τη δικτύωση του ΟΒΙ και της νέας  Περιφερειακής Βιβλιοθήκης  με το οικοσύστημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της πόλης . Απώτερο σκοπό αποτελεί η διάδοση της τεχνολογικής πληροφόρησης και η κατοχύρωση της ερευνητικής/εφευρετικής δραστηριότητας στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, και ευρύτερα στη Β. Ελλάδα.

Ο κ. Καπλάνης είχε συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ) και πιο συγκεκριμένα με τον Πρύτανη κ. Π. Μήτκα, τον Αντιπρύτανη Οικονομικών κ. Ν. Βαρσακέλη, και τον Αντιπρύτανη Έρευνας & Συντονισμού κ. Θ. Λαόπουλο, ο οποίος έχει και το συντονισμό  της συνεργασίας του ΑΠΘ με τον ΟΒΙ για τη στέγαση της Περιφερειακής Βιβλιοθήκης της Θεσσαλονίκης σε χώρους  του Πανεπιστημίου. Η σύμπραξη των δύο φορέων επισφραγίζεται με πλαίσιο συνεργασίας, στο κάδρο ανάπτυξης ενός κόμβου καινοτομίας στη Β. Ελλάδα. Ειδική αναφορά στην προοπτική αυτή έκανε στην ομιλία του στο Συνέδριο ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Κ. Φωτάκης.

Η ανακοίνωση επαναλειτουργίας της Περιφερειακής Βιβλιοθήκης έτυχε θερμής υποδοχής και η παρουσία του ΟΒΙ στην πόλη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά από σχεδόν 10 χρόνια απουσίας. Αυτό προκύπτει από τις επαφές που είχε ο κ. Καπλάνης με ποικίλους εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων και τη διαβεβαίωση της στήριξης τους στο εγχείρημα, όπως ο κ. Ι. Σταύρου (Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας), ο κ. Σ. Ιγνατιάδης (Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας),  ο κ. Α. Τζήκας, (Πρόεδρος της ΔΕΘ), ο κ. Ε. Βλαχογιάννης (Α΄ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης). Ο κ. Βλαχογιάννης, μάλιστα, σε παρέμβασή του στο Συνέδριο αναφέρθηκε  ιδιαίτερα θετικά στην επαναλειτουργία της Περιφερειακής Βιβλιοθήκης του ΟΒΙ και τόνισε την στήριξη του επιμελητηρίου. 
Print
Ηλεκτρονική Πληρωμή ΤελώνΕθνικό Μητρώο ΤίτλωνΥπηρεσία Μιας Στάσης (ΥΜΣ)
© OBI all rights reserved σχεδίαση και ανάπτυξη από PROFILE S.A.
Πιστοποιημένο ΣΔΠ κατά : EN ISO 9001:2015 και ΕΝ ISO 14001:2015