Αρχική Ταυτότητα ΟΒΙ Τέλη Υπηρεσίες Ειδήσεις Έντυπα Επικοινωνία  
Βρίσκεστε εδώ: Ειδήσεις
Αναζήτηση  
   Είσοδος
ΕυρεσιτεχνίεςΒιομηχανικά ΣχέδιαΤεχνολογική Πληροφόρηση
Εκδηλώσεις
 
 Εγκαίνια για το Νέο Γραφείο του ΟΒΙ στην Πάτρα (Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Πάτρας)

Έναν κόμβο καινοτομίας σε συνεργασία με τον ΣΕΒ Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας και το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, σχεδίασε και υλοποιεί ο ΟΒΙ, εγκαινιάζοντας στο πλαίσιο της 5ης Έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας “Patras IQ” στις 28 Απριλίου, το νέο γραφείο του στην πόλη της Πάτρας.

Όπως ανακοίνωσε στα εγκαίνια ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Δρ. Ι. Καπλάνης, ο ΟΒΙ μετά από απουσία δέκα χρόνων αποκτά ξανά φυσική παρουσία στην Πάτρα, με έδρα στα γραφεία των δύο συνεργαζόμενων φορέων. Απώτερος στόχος του περιφερειακού γραφείου, είναι η λειτουργία ενός οne-stop-shop, το οποίο θα βοηθήσει την εμπορική αξιοποίηση της έρευνας στην Πελοπόννησο και τη Δ. Ελλάδα, και τη διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, κ. Ε. Ζαφείρης, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη του και την πεποίθηση ότι θα ακολουθήσουν και άλλα γραφεία του ΟΒΙ ανά την Ελλάδα, τα οποία όπως είπε είναι απαραίτητα, ώστε να υπάρχει η πληροφόρηση για θέματα καινοτομίας, έρευνας, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΣΕΒΠΕ&ΔΕ, Καθ. Κ. Μπάρλος, ο οποίος τόνισε τη σημασία της άμεσης πρόσβασης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής στην κατοχύρωση της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας τους μέσω του νέου γραφείου του ΟΒΙ. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος και Διευθ. Σύμβουλος του ΕΠΠ, Καθ. Β. Αναστασόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για συνεργασία δυνάμεων, για τη δημιουργία μόνιμης ανθρώπινης υποδομής με στόχο την καλύτερη δυνατή προώθηση της καινοτομίας.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης οι κ.κ. Κ. Καρπέτας – Αντιπεριφερειάρχης  Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Δ. Πολύζος – Αναπληρωτής Πρυτάνεως Έρευνας και Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Πατρών, Θ. Τσούμπελης - Γεν. Γραμματέας ΔΣ Επιμελητηρίου Αχαΐας, Κ. Νικολούτσος – Πρόεδρος ΔΣ Επιμελητηρίου Ηλείας, Ν. Κοτσώνης, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒΠΕ&ΔΕ, Β. Τομαρά, υπεύθυνη του Technology Transfer Office του ΕΠΠ.

Παρουσίαση για τις υπηρεσίες τις οποίες θα παρέχει το νέο γραφείο ως τμήμα του ευρύτερου δικτύου του ΟΒΙ έκανε ο κ. Σ. Ρόκκος, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Μίας Στάσης της Διεύθυνσης Τεχνολογικής Πληροφόρησης του ΟΒΙ. Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του γραφείου έδωσε η συνεργάτης του Οργανισμού και υπεύθυνη για την Περιφερειακή Βιβλιοθήκη της Πάτρας, κα Ρ. Τσουτσάνη.

Την εκδήλωση των εγκαινίων του νέου περιφερειακού γραφείου, αλλά και το σύνολο της ημερίδας «4η Βιομηχανική Επανάσταση - Ψηφιακή Στρατηγική» η οποία προηγήθηκε, μπορείτε να παρακολουθήσετε στον σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=_nE4eHPpKFM&feature=youtu.be


 
Print
Ηλεκτρονική Πληρωμή ΤελώνΕθνικό Μητρώο ΤίτλωνΥπηρεσία Μιας Στάσης (ΥΜΣ)
© OBI all rights reserved σχεδίαση και ανάπτυξη από PROFILE S.A.
Πιστοποιημένο ΣΔΠ κατά : EN ISO 9001:2015 και ΕΝ ISO 14001:2015