Αρχική Ταυτότητα ΟΒΙ Τέλη Υπηρεσίες Ειδήσεις Έντυπα Επικοινωνία  
Βρίσκεστε εδώ: Ειδήσεις
Αναζήτηση  
   Είσοδος
ΕυρεσιτεχνίεςΒιομηχανικά ΣχέδιαΤεχνολογική Πληροφόρηση
Εκδηλώσεις
 
 Συμμετοχή του ΟΒΙ στη Βραδιά του Ερευνητή, 28.9.2018, ΕΜΠ

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), μόνος αρμόδιος φορέας στην Ελλάδα για την προστασία των Ευρεσιτεχνιών και των Βιομηχανικών Σχεδίων (designs), συμμετείχε και φέτος στη Βραδιά του Ερευνητή, με ενημερωτικό stand, όπου εξειδικευμένο προσωπικό παρείχε πληροφορίες για τις υπηρεσίες του Οργανισμού,  στη Θεματική Γωνιά «Απασχόληση και Καινοτομία».

Η βραδιά υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, προσφέοντας την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει την ομορφιά της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας, τη σπουδαιότητα της συντήρησης, προστασίας, ανάδειξης, προβολής και διατήρησής της, δίνοντας έμφαση στη διεπιστημονική συμβολή των ερευνητών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και των Πανεπιστημίων της Αθήνας.

Εκ μέρους του Οργανισμού, πραγματοποίησε χαιρετισμό ο κ. Λάμπρος Πυργιώτης, Μέλος του ΔΣ του ΟΒΙ.
Κατά το σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την ευχή «μετά τη βραδιά του ερευνητή να ξημερώσει η μέρα του εφευρέτη», ορίζοντας ότι «ο εφευρέτης είναι εκείνος που σπάει για χάρη μας, για χάρη της κοινωνίας, την καθ' έξιν συνήθεια της έρευνας «για την έρευνα». «Ο εφευρέτης δρα ως καταλύτης για την ολοκλήρωση του ενάρετου κύκλου της γνώσης, από τη σπουδή και την έρευνα στην οικονομία», συμπληρώνοντας ότι «αυτή την πορεία της γνώσης, από την έρευνα στην οικονομία, υπηρετεί με αφοσίωση ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας», προσθέτοντας «για ν' ακολουθήσουμε όμως αυτή την πορεία απαιτούνται σήμερα πλέον όχι απλά βήματα αλλά άλματα. Ένα τέτοιο άλμα πραγματοποίησε ο Οργανισμός μας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 με την επαναλειτουργία, μετά από δέκα χρόνια, τριών περιφερειακών βιβλιοθηκών – περιφερειακά εστιασμένων σημείων τεχνολογικής πληροφόρησης, στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και το Ηράκλειο, ενώ αντίστοιχη λειτουργία εντάσσεται άμεσα και στη βιβλιοθήκη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στο κέντρο της Αθήνας και επιπλέον έχει ήδη προγραμματιστεί να επεκταθεί εντός του έτους και στα Ιωάννινα και τον Βόλο».

Τέλος, ο κ. Πυργιώτης απηύθυνε την πρόσκληση-πρόκληση προς όλους τους ερευνητές των θετικών επιστημών, να μεταβούν στις βιβλιοθήκες τεχνολογικής πληροφόρησης του ΟΒΙ, ν' αξιοποιήσουν τις πηγές τεχνολογικής πληροφόρησης ως κυρίαρχες πηγές γνώσης αλλά και έμπνευσης για νέες δημιουργίες, ακόμη και να έρθουν στον ΟΒΙ να συζητήσουν για τυχόν νέα εργαλεία τεχνολογικής πληροφόρησής τους, καλύτερα προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες τους, με τη βεβαιότητα ότι το προσωπικό του Οργανισμού θα ενθουσιαστεί να συνεργαστεί μαζί τους. 
Print
Ηλεκτρονική Πληρωμή ΤελώνΕθνικό Μητρώο ΤίτλωνΥπηρεσία Μιας Στάσης (ΥΜΣ)
© OBI all rights reserved σχεδίαση και ανάπτυξη από PROFILE S.A.
Πιστοποιημένο ΣΔΠ κατά : EN ISO 9001:2015 και ΕΝ ISO 14001:2015