Αρχική Ταυτότητα ΟΒΙ Τέλη Υπηρεσίες Ειδήσεις Έντυπα Επικοινωνία  
Βρίσκεστε εδώ: Ειδήσεις
Αναζήτηση  
   Είσοδος
ΕυρεσιτεχνίεςΒιομηχανικά ΣχέδιαΤεχνολογική Πληροφόρηση
Εκδηλώσεις
 
 Συνέδριο με θέμα: Exploiting IP at universities: European progress conference 2018, 18-19.10.2018, ΕΚΠΑ

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (OBI) έχει την τιμή να φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (European Patent Office, EPO) το ετήσιο Συνέδριο με θέμα «Exploiting Intellectual Property at Universities: European progress conference 2018» την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 στο Κεντρικό Κτίριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), Αμφιθέατρο «Αργυριάδης» (Πανεπιστημίου 30).

Το Συνέδριο στοχεύει, μέσω  της ανταλλαγής καλών πρακτικών και εμπειριών,  στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την  προστασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΙ), την παρεχόμενη εκπαίδευση στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε θέματα ΔΙ και τελικά την εκμετάλλευση της παραγόμενης γνώσης στα ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα. Το EPO και ο ΟΒΙ έχουν προχωρήσει σε σειρά δράσεων με σκοπό να προσεγγίσουν τα Πανεπιστήμια, τα τεχνολογικά ιδρύματα, τα ερευνητικά κέντρα και τα γραφεία μεταφοράς τεχνολογίας, προκειμένου  να βοηθήσουν στην προώθηση της καινοτομίας και τη διασύνδεση της με την οικονομική παραγωγή.

Το συνέδριο απευθύνεται σε Πρυτάνεις, Αντιπρυτάνεις και υψηλόβαθμα στελέχη των Μονάδων Καινοτομίας (ΤΤΟs) των Πανεπιστημίων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και στο πλαίσιο αυτό θα συμμετέχουν  περισσότεροι από 120 σύνεδροι από τις 38 χώρες-μέλη του EPO.

Την έναρξη του Συνεδρίου, θα χαιρετίσουν  ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης (ΥΠΟΑ), ο κ. Απόστολος Μακρυκώστας, Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας (ΥΠΟΑ) και η κ. Πατρίτσια Κυπριανίδου, Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας (Υπουργείο Παιδείας).

Χαιρετισμό θα απευθύνουν επιπλέον ο κ. Richard Flammer, Principal Director, European Patent Academy-Patent Information, EPO και ο Δρ. Πρόδρομος  Τσιαβός, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΒΙ. Ο Γενικός Διευθυντής του ΟBI, Δρ. Ιωάννης Καπλάνης θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο «Public research and development spending and IP performance».

Οι παρεμβάσεις των εξειδικευμένων ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα αναρτηθούν στον επίσημο ιστοχώρο του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (www.epo.org).


Προγράμμα
Print
Ηλεκτρονική Πληρωμή ΤελώνΕθνικό Μητρώο ΤίτλωνΥπηρεσία Μιας Στάσης (ΥΜΣ)
© OBI all rights reserved σχεδίαση και ανάπτυξη από PROFILE S.A.
Πιστοποιημένο ΣΔΠ κατά : EN ISO 9001:2015 και ΕΝ ISO 14001:2015