Αρχική Ταυτότητα ΟΒΙ Τέλη Υπηρεσίες Ειδήσεις Έντυπα Επικοινωνία  
Βρίσκεστε εδώ: Ειδήσεις
Αναζήτηση  
   Είσοδος
ΕυρεσιτεχνίεςΒιομηχανικά ΣχέδιαΤεχνολογική Πληροφόρηση
Εκδηλώσεις
 
 Exploiting IP at universities – European progress conference 2018

Η κατοχύρωση της γνώσης που παράγεται στα ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα και κατ΄ επέκταση η εμπορική αξιοποίηση της Διανοητικής Ιδιοκτησίας τους και η διασύνδεσή της με την οικονομική παραγωγή,  βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων του διεθνούς  Συνεδρίου “Exploiting Intellectual Property at Universities – European progress conference 2018”, το οποίο συνδιοργάνωσαν το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας – European Patent Office (EPO) και ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ).

Οι  εργασίες του Συνεδρίου το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018. Στο Συνέδριο συμμετείχαν περισσότεροι από 120 σύνεδροι από 25 χώρες -μέλη του EPO, Πρυτάνεις, Αντιπρυτάνεις, υψηλόβαθμα στελέχη των Mονάδων Kαινοτομίας (ΤΤΟs) Πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και εκπρόσωποι των εθνικών γραφείων Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. 

Στο Συνέδριο δόθηκε έμφαση σε μία σειρά από ζητήματα τα οποία άπτονται της Διανοητικής Ιδιοκτησίας και αποτελούν κομβικά σημεία στη διασύνδεση με τα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα. Πιο συγκεκριμένα οι ομιλητές ανέλυσαν πτυχές των ευρωπαϊκών πολιτικών που σχετίζονται με την καινοτομία και το οικοσύστημα Διανοητικής Ιδιοκτησίας, έδωσαν έμφαση σε καλές πρακτικές, μίλησαν για τον ρόλο των Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας (Technology Transfer Offices – TTOs), έκαναν γνωστές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται από το EPO, το EUIPO (European Union Intellectual Property Office) καθώς και από τα εθνικά γραφεία Διανοητικής/Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που κατέχει η  χρηματοδότηση της καινοτομίας, υπήρξε διακριτή ενότητα ομιλιών σχετικά με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Το Συνέδριο άνοιξε με βίντεο-μήνυμα ο Πρόεδρος του EPO, António Campinos, ενώ τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτισαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας και η Γενική Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας,  κ. Πατρίτσια Κυπριανίδου. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικών Υποθέσεων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Νικόλαος Μυλωνάς και ο  Πρόεδρος του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), Δρ. Πρόδρομος Τσιάβος. Εναρκτήρια παρουσίαση πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Δρ. Ιωάννης Καπλάνης ενώ ο κ. Richard Flammer, Principal Director European Patent Academy του EPO, έκλεισε το Συνέδριο θέτοντας ως θεμέλιο επιτυχίας τη συνεργασία όλων των παραπάνω φορέων.

Χαιρετισμοί και τοποθετήσεις Επισήμων

Presentations of AC01-2018

Πρόγραμμα

 
Print
Ηλεκτρονική Πληρωμή ΤελώνΕθνικό Μητρώο ΤίτλωνΥπηρεσία Μιας Στάσης (ΥΜΣ)
© OBI all rights reserved σχεδίαση και ανάπτυξη από PROFILE S.A.
Πιστοποιημένο ΣΔΠ κατά : EN ISO 9001:2015 και ΕΝ ISO 14001:2015