Αρχική Ταυτότητα ΟΒΙ Τέλη Υπηρεσίες Ειδήσεις Έντυπα Επικοινωνία  
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική  » Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ)
Αναζήτηση  
   Είσοδος
ΕυρεσιτεχνίεςΒιομηχανικά ΣχέδιαΤεχνολογική Πληροφόρηση
Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ)
 

Στο πλαίσιο του προγράμματος IPeuropAware της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), αναπτύχθηκαν  εργαλεία για την καλύτερη αξιοποίηση της Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΙ) των ΜμΕ, με περαιτέρω ανάπτυξη και επικαιροποίηση τόσο μέσω του προγράμματος IPorta, στο οποίο συμμετείχε ο ΟΒΙ, όσο και του παρόντος VIP4SME.

Τα παρακάτω εργαλεία υιοθετήθηκαν ή/και υλοποιήθηκαν από τον ΟΒΙ.

  • Η υπηρεσία IP Marketplace του Δανέζικου Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας  και   Εμπορικών Σημάτων. για να αγοράσετε ή να πουλήσετε Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΔΙ); 
  • Οδηγοί για τα Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας και της προστασίας τους από την αντιγραφή:
  • Ερωτηματολόγιο του Centre de Recherche Public Henri Tudor, Luxembourg, για την  αποτίμηση των γνώσεων της εταιρείας σας για τη Διανοητική Ιδιοκτησία. Το ερωτηματολόγιο έχει μεταφραστεί και προσαρμοστεί για τα Ελληνικά δεδομένα από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ-10/2010). 
  • Οδηγός για τον Καινοτόμο (Innovator Guide / Consider Licensing) με πληροφορίες για τις άδειες εκμετάλλευσης.
  • Οδηγός για τον Καινοτόμο (Innovator Guide / Invention and Innovation) με πληροφορίες για την αξία των Διανοητικών αγαθών και για την ανάπτυξη μιας Στρατηγικής Καινοτομίας.
  • Εναλλακτικοί Τρόποι Προστασίας της Διανοητικής Ιδιοκτησίας (Soft IP) που δεν προστατεύονται από την καταχώριση και τη νομοθεσία, αλλά εμπίπτουν στην κατηγορία των άυλων δικαιωμάτων.
  • 3πτυχο με τίτλο "Προστατεύστε τα δικαιώματα σας από την αντιγραφή" που παρέχει  πληροφορίες για τους αρμόδιους φορείς για με την προστασία και επιβολή των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας.
  • Ιστοχώρος INNOVACCESS - Πρόσβαση στην καινοτομία - Γενικές και ειδικές ανά χώρα πληροφορίες για τη Διανοητική Ιδιοκτησία. Στα πλαίσια του Κοινοτικού προγράμματος IPorta ο ιστοχώρος αναβαθμίστηκε και εμπλουτίσθηκε με υλικό και για την επιβολή των Δικαιωμάτων Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΔΙ) αλλά και με εργαλεία διαχείρισης της ΔΙ. Περαιτέρω αναβάθμιση και στο παρόν έργο VIP4SME.
  • Εργαλεία Διαχείρισης Διανοητικού Κεφαλαίου (ΔΚ) για τον εντοπισμό και την καταγραφή του ΔΚ της επιχείρησής σας.
  • Εργαλείο Αποτίμησης της Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΙ) για την αξιολόγηση του Διανοητικού Κεφαλαίου χρησιμοποιώντας ποιοτικές και ποσοτικές προσεγγίσεις.

 

                       

    

The projects IPeuropAware, IPorta and VIP4SME have received funding by the European Commission’s programmes CIP and Horizon 2020 respectively. 
INNOVACCESS is managed by the European Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME), with policy guidance provided by the European Commission's Enterprise & Industry Directorate-General.

                     


Print
Ηλεκτρονική Πληρωμή ΤελώνΕθνικό Μητρώο ΤίτλωνΥπηρεσία Μιας Στάσης (ΥΜΣ)
© OBI all rights reserved σχεδίαση και ανάπτυξη από PROFILE S.A.
Πιστοποιημένο ΣΔΠ κατά : EN ISO 9001:2015 και ΕΝ ISO 14001:2015