', '' ); */ ?>
customer logo dias diatrapezika systimata 13 Μαΐ
By: Vivi Makri 0

Διακοπή online υπηρεσιών λόγω προγραμματισμένων εργασιών στη ΔΙΑΣ (Διατραπεζικά Συστήματα Πληρωμών)

Σας ενημερώνουμε πως κατόπιν σχετικής πληροφόρησης από τη ΔΙΑΣ (Διατραπεζικά Συστήματα Πληρωμών), την Κυριακή 16/05/2021 από τις 04:00 π.μ. έως τις 06:00 π.μ., δε θα είναι διαθέσιμες οι online υπηρεσίες του DCT (DCT Online) και IRIS Online payments.

 

 

Read More
Capture 05 Μαΐ
By: Vivi Makri 0

European Inventor Award 2021: αυτοί είναι οι 15 υποψήφιοι – Διαδικτυακά η Τελετή στις 17/06/2021

Με κορύφωση την τελετή που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ψηφιακά στις 17 Ιουνίου 2021, όπως ορίζουν οι παγκόσμιες συνθήκες λόγω της πανδημίας Covid_19, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα τα ονόματα των 15 υποψήφιων εφευρετών που ξεχώρισαν ανάμεσα από 400 συμμετοχές.

Οι 5 κατηγορίες στις οποίες συμμετέχουν μεμονωμένα ή ως ομάδα οι υποψήφιοι εφευρέτες, όπως κάθε χρονιά τα τελευταία έτη, είναι οι εξής:

 1. Industry
 2. Research 
 3. Non-EPO countries
 4. SMEs
 5. Lifetime achievement 

Γνωρίστε τους υποψήφιους σε βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=VFCScZSSj8w 

Μπορείτε να ψηφίσετε τον υποψήφιο της προτίμησής σας στο Popular Prize εδώ: https://popular-prize.epo.org/

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.epo.org/news-events/news/2021/20210504.html

Online τελετή: https://inventoraward.epo.org/index

 

Read More
Greek OBI 300x250pt Template 05 Μαΐ
By: Vivi Makri 0

EUIPO: Άνοιξε η 3η περίοδος αιτήσεων για χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (Business SME Fund)

Σας ενημερώνουμε πως από 1η Μαΐου 2021 και για ένα μήνα, το ταμείο επιχορηγήσεων ύψους 20 εκατ. ευρώ (Ideas Powered for Business SME Fund), το οποίο προβλέπει την παροχή κουπονιών ΔΙ σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με σκοπό να τις βοηθήσει να αποκτήσουν πρόσβαση στα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας (ΔΙ) τους και να αντλήσουν όφελος από αυτά, δέχεται τις νέες αιτήσεις χρηματοδότησης.

Το πρόγραμμα, το οποίο είναι ανοικτό σε όλες τις επιχειρήσεις της ΕΕ που ανταποκρίνονται στον επίσημο ορισμό της ΜμΕ, προσφέρει οικονομική στήριξη υπό τη μορφή επιστροφής εξόδων για αιτήσεις εμπορικών σημάτων, σχεδίων και υποδειγμάτων, ύψους έως 1 500 EUR ανά επιχείρηση.

Η τρίτη από τις πέντε χρονικές περιόδους για την υποβολή αιτήσεων που θα υπάρξουν κατά τη διάρκεια του 2021, ξεκινά από την 01/05/2021 με καταληκτική ημερομηνία την 31/05/2021.

Περισσότερα:  http://www.obi.gr/el/news/%cf%83%cf%8d%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%bf%cf%81%ce%b7%ce%b3%ce%ae%cf%83%ce%b5%cf%89%ce%bd-%cf%8d%cf%88%ce%bf%cf%85%cf%82-20/

 

Read More
29 Απρ
By: Vivi Makri 0

Στον αέρα η ιστοσελίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ)

Σας ενημερώνουμε πως ο διαδικτυακός τόπος της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ) είναι δαθέσιμος στο link που ακολουθεί:  https://ipacademy.gr/ 

 

 

Read More
EPO_Infographic_clean energy_EPO38 27 Απρ
By: Vivi Makri 0

Νέα κοινή μελέτη EPO-EIA: Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας και ενεργειακή μετάβαση – Παγκόσμιες τάσεις στην καινοτομία της τεχνολογίας Καθαρής Ενέργειας

Παρουσιάστηκε σήμερα στα ΜΜΕ η δεύτερη κοινή μελέτη που συνέταξαν εμπειρογνώμονες του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΔΟΕ) και του Ευρωπαϊκού Γραφείου Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΡΟ) με τίτλο «Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας και ενεργειακή μετάβαση – Παγκόσμιες τάσεις στην καινοτομία της τεχνολογίας Καθαρής Ενέργειας».

Η μελέτη αποτελεί συνέχεια της πρώτης κοινής μελέτης για την καινοτομία στις μπαταρίες και τα εργαλεία αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η σημερινή μελέτη επισημαίνει την ανάγκη επιτάχυνσης της καινοτομίας στις τεχνολογίες καθαρής ενέργειας για την επίτευξη των κλιματικών στόχων.

Συγκεκριμένα:

 • Τα στοιχεία για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας σε παγκόσμιο επίπεδο καταδεικνύουν ότι η καινοτομία την τελευταία δεκαετία αυξάνεται ταχύτερα στις ενεργειακές τεχνολογίες χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών απ’ ό,τι στα ορυκτά καύσιμα
 • Ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των εφευρέσεων καθαρής ενέργειας την τελευταία δεκαετία έχει επιβραδυνθεί σε σύγκριση με το επίπεδο των ετών 2000-2013
 • Η καινοτομία μετατοπίζεται από τον εφοδιασμό σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε τεχνολογίες τελικής χρήσης, όπως είναι οι μπαταρίες, το υδρογόνο, τα έξυπνα δίκτυα και η δέσμευση άνθρακα
 • Οι τεχνολογίες καθαρής ενέργειας σε τομείς τελικής χρήσης, όπως είναι οι μεταφορές, τα κτίρια και η βιομηχανία, αποτελούν πλέον την πλειονότητα (60%) όλων των ενεργειακών εφευρέσεων χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών
 • Οι διατομεακές τεχνολογίες παρουσίασαν την ισχυρότερη αύξηση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από το 2017
 • Η αύξηση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με τα ηλεκτρικά οχήματα αποτελεί βασική κινητήρια δύναμη της καινοτομίας στον τομέα της καθαρής ενέργειας
 • Η Ευρώπη προηγείται συνολικά με μερίδιο 28% των παγκόσμιων ενεργειακών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών την τελευταία δεκαετία, ακολουθούμενη από την Ιαπωνία (25%), τις ΗΠΑ (20%), τη Νότια Κορέα (10%) και την Κίνα (8%)

Ο Γενικός Διευθυντής του ΔΟΕ Fatih Birol ανέφερε πως «περίπου οι μισές μειώσεις εκπομπών για να φτάσουμε στο καθαρό μηδέν μέχρι το 2050, μπορεί να χρειαστεί να προέλθουν από τεχνολογίες που δεν κυκλοφορούν ακόμη στην αγορά», ενώ ο Πρόεδρος του ΕΓΔΕ António Campinos υπογράμμισε πως «η παρούσα μελέτη αποτελεί σαφή έκκληση για δράση με σκοπό την επιτάχυνση της έρευνας και της καινοτομίας σε νέες ενεργειακές τεχνολογίες χαμηλών ανθρακούχων εκπομπών και τη βελτίωση των υφιστάμενων τεχνολογιών».

Για την ανάλυση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στην παρούσα μελέτη υιοθετήθηκε μια πολύ ευρύτερη προοπτική και εξετάστηκε ολόκληρο το τοπίο των ενεργειακών τεχνολογιών χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Για να γίνει αυτό εφικτό, χρησιμοποιήθηκε το σύστημα ταξινόμησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του ΕΓΔΕ για τεχνολογίες μετριασμού και προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, το οποίο ταξινομεί εκατομμύρια έγγραφα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών μετριασμού της κλιματικής αλλαγής και ως πρότυπο χρησιμοπείται ευρέως για την παρακολούθηση της προόδου στις Πράσινες Τεχνολογίες σε όλο τον κόσμο.

Δείτε στη συνέχεια τη δημοσιευμένη μελέτη: https://www.epo.org/service-support/publications.html?pubid=229#tab3 

Read More
DChronis 26 Απρ
Templates for Quotes 2 1 26 Απρ
By: Vivi Makri 0

26 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Κάθε επιχείρηση ξεκινά με μια ιδέα.

Κάθε ένα από τα εκατομμύρια των ΜμΕ (μικρομεσαίων επιχειρήσεων) που λειτουργούν καθημερινά σε όλο τον κόσμο ξεκίνησε με μια ιδέα που διαμορφώθηκε στο μυαλό κάποιου και έφτασε στην αγορά.

Η παγκόσμια εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO) για το 2021 φωτίζει τον κρίσιμο ρόλο των ΜμΕ στην οικονομία και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις τα δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας για να τις καταστήσουν ισχυρότερες, ανθεκτικές και πιο ανταγωνιστικές.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της παγκόσμιας οικονομίας. Αποτελούν περίπου το 90% όλων των επιχειρήσεων παγκοσμίως και είναι ουσιαστικοί συντελεστές στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην οικονομική ανάπτυξη.

Η οικονομική ανάκαμψη από την εξασθένιση που προκάλεσε η πανδημία COVID-19 αποτελεί προτεραιότητα. Και γι αυτό το λόγο η φετινή ημέρα ρίχνει φως στο πώς οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία IP, για να χτίσουν ισχυρότερες και πιο ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, αλλά και να ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Οι επιχειρήσεις χρειάζεται να αντιληφθούν πόσο  ισχυρά είναι τα εργαλεία διανοητικής ιδιοκτησίας σε όλα τα μέρη του κόσμου για τη δημιουργία οικονομικής αξίας και την προώθηση των επιχειρηματικών τους στόχων.

Με τα δικαιώματα ΔΙ, μια ιδέα μπορεί να μετατραπεί σε επιχειρηματική ευκαιρία που δημιουργεί αξία, δημιουργεί απασχόληση και εμπλουτίζει την αγορά προσφέροντας στους καταναλωτές μια ευρύτερη επιλογή νέων και καλύτερων προϊόντων και υπηρεσιών.

Οι ίδιες οι επιχειρήσεις δημιουργούν αξία, μπορούν να εξελιχθούν ποιοτικά.

Οι κοινότητες, επίσης, μπορούν να αναπτυχθούν και οι εθνικές οικονομίες να ευημερήσουν.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα  Διανοητικής Ιδιοκτησίας χαρτογραφεί τα βασικά ζητήματα, τα πρακτικά θέματα και τις προκλήσεις που σχετίζονται με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εμπεριέχουν στο χαρτοφυλάκιό τους δικαιώματα ΔΙ κατά τη μεταφορά ιδεών στην αγορά. Ρίχνουμε μια πιο προσεκτική ματιά στον εντοπισμό, την προστασία και την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων ΔΙ των επιχειρήσεων για την ανάπτυξή τους, για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν από την αδειοδότηση ΔΙ και το εύρος των διαθέσιμων επιλογών για τη χρηματοδότηση της καινοτομίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διανοητικής Ιδιοκτησίας  2021 τονίζει επίσης τον κεντρικό ρόλο που διαδραματίζουν ο WIPO και τα εθνικά και περιφερειακά γραφεία ΔΙ παγκοσμίως για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού τοπίου για τις ΜμΕ για την προώθηση της καινοτομίας και της δημιουργικότητας, της οικονομικής ανάκαμψης, της δύναμης και της δημιουργίας απασχόλησης.

Δείτε το video για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις: https://www.youtube.com/watch?v=PIxjtkacXcU

Read More
23 Απρ
By: Vivi Makri 0

Ευκαιρίες δικτύωσης για ελληνικές επιχειρήσεις από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ

Το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, συντονιστής του Enterprise Europe Network – Hellas, υποστηρίζει ενεργά τη συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών και ενημερώνει για τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Για ευκαιρίες δικτύωσης για την ανάπτυξη ερευνητικών συνεργασιών με στόχο την υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα πλαίσιο «Ορίζοντας Ευρώπη»  ελληνικές επιχειρήσεις, οργανισμοί και ερευνητικά εργαστήρια μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν στη διεθνή εκδήλωση “EU Brokerage Event on Digital & Industrial Technologies, Mobility, Open Innovation Test Beds & M-ERA.NET – materials and batteries”.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Enterprise Europe Network  διαδικτυακά και θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου.

Η εκδήλωση θα φιλοξενήσει εκπρόσωπο της ΕΕ για την παρουσίαση του «Ορίζοντα Ευρώπη», συντονιστές τεσσάρων έργων “Open Innovation Test Beds (OITBs)”, καθώς και σύντομη παρουσίαση για το ευρωπαϊκό δίκτυο των υλικών M-ERA.NET.

Τομείς που υποστηρίζει η εκδήλωση:

1.Digital and Industrial Technologies:

 • ICT (AI, robotics, quantum computing, IoT)
 • Materials
 • Production
 • Batteries
 • Hydrogen
 • Mobility

2.Open Innovation Test Beds (OITBs) – lightweight materials

3. Προκήρυξη M-ERA.NET 2021 – materials, batteries

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης: https://digital-and-industrial-technologies.b2match.io/home

Διαδικασία συμμετοχής: Για εγγραφή ακολουθείστε τον σύνδεσμο: https://digital-and-industrial-technologies.b2match.io/home 

Προθεσμία: έως τις 28 Απριλίου 2021

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται διαδικτυακά (online) και απαιτούν την επιβεβαίωση και από τα δύο μέρη, καθώς και διεξάγονται σε προκαθορισμένο χρόνο, σύμφωνα με την διαθεσιμότητα των ενδιαφερομένων.

Πληροφορίες: Δίκτυο ΠΡΑΞΗ,  κ. Βάγια Πιτέλη (piteli@praxinetwork.gr, τηλ. 210 3607690).

 

Για ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών στον τομέα της Έξυπνης Βιομηχανίας και της Βιομηχανίας 4.0 μπορείτε να δηλώσετε δωρεάν συμμετοχή στη διεθνή διαδικτυακή εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων: Brokerage Event @Smart Manufacturing Matchmaking 2021. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 13-14 Μαΐου 2021 διαδικτυακά και διοργανώνεται από τον οργανισμό Spin Ricerca Innovazione e Trasferimento Tecnologico S.r.l.

Οι συμμετέχοντες στο Smart Manufacturing Matchmaking 2021 Virtual Edition θα:

 • έχουν τη μοναδική ευκαιρία για συναντήσεις με επιστήμονες, ερευνητές και διευθυντές επιχειρήσεων που εργάζονται στον τομέα της Έξυπνης Βιομηχανίας και Βιομηχανίας 4.0
 • ενημερωθούν για τις τελευταίες σύγχρονες τεχνολογίες, τις νέες εφαρμογές από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και τις τεχνικές προκλήσεις των μεγάλων εταιρειών
 • έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν νέους πελάτες, να εντοπίσουν καινοτόμες τεχνολογίες και προϊόντα, να διευρύνουν το δίκτυο των επαφών τους και να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές – τεχνολογικές συνεργασίες στο διεθνή χώροΕπιπλέον, η εκδήλωση αποτελεί ιδανικό μέσο προώθησης και προβολής νέων τεχνολογιών που έχουν αναπτυχθεί από ελληνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς

Διαδικασία συμμετοχής: Για εγγραφή ακολουθείστε τον σύνδεσμο smm2021.b2match.io

Προθεσμία: έως τις 11 Μαΐου 2021. Η επιλογή των συναντήσεων γίνεται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες μέσω της παραπάνω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και βασίζεται στην εισαγωγή κατάλληλου επιχειρηματικού / τεχνολογικού / ερευνητικού προφίλ, το οποίο θα αναφέρεται σε προσφορά ή ζήτηση συνεργασίας. Σημειώνεται ότι οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μέσω πλατφόρμας online συναντήσεων  κατόπιν επιβεβαίωσης και από τα δύο ενδιαφερόμενα μέρη και γίνονται σε προκαθορισμέωη ώρα, σύμφωνα με τη διαθεσιμότητα των ενδιαφερομένων. Στο πεδίο Support office θα πρέπει να δηλώσετε GR – PRAXI Network/FORTH***

Πληροφορίες: Δίκτυο ΠΡΑΞΗ, Δρ.Αχιλλέας Μπάρλας, τηλ. 24210 32762, barlas@praxinetwork.gr

 

Read More
20 Απρ
By: Rania Zacharopoulou 0

Αδυναμία χρήσης υπηρεσιών ΟΒΙ που χρησιμοποιούν σύστημα αυθεντικοποίησης μέσω Taxisnet

Σας ενημερώνουμε ότι το διάστημα από Σάββατο 8 Μαΐου 2021 στις 06:00 έως και Κυριακή 9 Μαΐου 2021 στις 12:00 (μεσημέρι),  δεν θα είναι διαθέσιμες  οι υπηρεσίες του ΟΒΙ που χρησιμοποιούν το σύστημα αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (εγγραφή και σύνδεση στην Ηλεκτρονική Θυρίδα, εγγραφή και σύνδεση στο σύστημα Ηλεκτρονικής Κατάθεσης Βιομηχανικών Σχεδίων και εγγραφή στο σύστημα Ηλεκτρονικής Κατάθεσης στον ΟΒΙ), λόγω μη λειτουργίας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σχετικές πληροφορίες περιλαμβάνονται στο έγγραφο που έχει αναρτηθεί στον σύνδεσμο https://www.gsis.gr/mi-diathesimotita-ton-ilektronikon-ypiresion-tis-ggpsdd-logo-anabathmisis-ton-pliroforiakon

Read More
registered trademark 16 Απρ
By: Rania Zacharopoulou 0

Ενοποίηση της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας υπό τη σκέπη του ΟΒΙ

Με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών και την περαιτέρω προώθηση της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας ο Οργανισμός Βιομηχανικής,  Ιδιοκτησίας, εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναλαμβάνει το σύνολο των αρμοδιοτήτων και την πλήρη ευθύνη για τα Εμπορικά Σήματα.

Ύστερα από την ψήφιση του σχετικού νόμου στη Βουλή (Ν. 4796/2021, ΦΕΚ 63, 17.04.2021, άρθρα 33-48) η υπηρεσιακή ενοποίηση και η μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων για τα Εμπορικά Σήματα στον ΟΒΙ είναι γεγονός, συμβάλλοντας στη θεσμική εναρμόνιση της χώρας μας με την πρακτική όλων των υπόλοιπων χωρών.

Η ύπαρξη μιας ενιαίας εθνικής αρχής θα διευκολύνει τη διαμόρφωση μιας ομοιόμορφης και ενιαίας εθνικής πολιτικής για όλα τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της εθνικής Οικονομίας.

Προς το σκοπό αυτό, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας έχει ήδη αναπτύξει και διαθέτει τα αναγκαία και συμβατά με τα λοιπά ευρωπαϊκά πρότυπα, πληροφοριακά συστήματα και βάσεις δεδομένων, τις τεχνικές δυνατότητες ηλεκτρονικής επικοινωνίας και κατάθεσης των αιτήσεων για χορήγηση τίτλων Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, καθώς και on line μητρώα προσβάσιμα στο διαδίκτυο.

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας συνεργάζεται ήδη με το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) στον τομέα των βιομηχανικών σχεδίων, με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (EPO) στον τομέα των ευρεσιτεχνιών και με άλλους διεθνείς οργανισμούς σε θέματα της αρμοδιότητάς του, λ.χ. στον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO).

Ο ΟΒΙ, ως νέα Εθνική Αρχή, θα συνεχίσει να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες και θα ολοκληρώσει  τα προγράμματα, τις δράσεις, και τα έργα της Διεύθυνσης Σημάτων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων καθώς και τις σχετικές υποχρεώσεις και τα δικαιώματα που απορρέουν από τα εν λόγω προγράμματα και έργα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το άρθρο 48 του Νόμου, για τη θέση σε ισχύ των ανωτέρω διατάξεων μεταφοράς της Διεύθυνσης Σημάτων της ΓΓΕ στον ΟΒΙ και των ρυθμίσεων που εισάγονται και προβλέπονται, θα εκδοθεί ΚΥΑ των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Οικονομικών.

Μέχρι τότε το ενδιαφερόμενο κοινό και οι συναλλασσόμενοι θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται από τις υπάρχουσες δομές του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Read More