Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Νοεμβρίου η Ημερίδα της FOODTECH–GLOBALPACK 2025 στο Metropolitan EXPO, με θέμα «Συσκευασία & Βιομηχανική Ιδιοκτησία», επιβεβαιώνοντας τον κομβικό ρόλο της καινοτομίας και της προστασίας της στη σύγχρονη βιομηχανία της συσκευασίας.
Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), σταθερός στην αποστολή του για διάχυση της γνώσης και ενίσχυση της προστασίας της καινοτομίας, συμμετείχε ενεργά με στελέχη του ως ομιλητές, παρουσιάζοντας κρίσιμες πτυχές της βιομηχανικής ιδιοκτησίας που αφορούν τη συσκευασία.
Στελέχη του ΟΒΙ παρουσίασαν σημαντικές πτυχές της προστασίας δικαιωμάτων (ΔΔΙ):
Η κυρία Μαρία Βουτζούλια ανέλυσε την προστασία των βιομηχανικών σχεδίων, με έμφαση στη συσκευασία ως δημιουργικό και λειτουργικό στοιχείο, ενώ οι κυρίες Νεφέλη Κοροβέση & Ελβίρα Γεωργιάδου παρουσίασαν τις διαδικασίες και τη σημασία της κατοχύρωσης εμπορικών σημάτων.
Στη συνέχεια, η κυρία Ε. Γεωργιάδου εστίασε στον ρόλο του εμπορικού σήματος ως βασικού στοιχείου της συσκευασίας.
Η ημερίδα εμπλουτίστηκε με παρεμβάσεις από συνεργάτες του Οργανσιμού:
Ο κ. Σπυρίδων Περιστέρης (ΔΙΜΕΑ, Υπουργείο Ανάπτυξης) παρουσίασε στοιχεία για τις κατασχέσεις παραποιημένων προϊόντων και συσκευασιών, αναδεικνύοντας τη σημασία της εποπτείας της αγοράς, ενώ ο κ. Γιώργος Παπαδογούλας (ΠΑΔΑ, F&B Consultant), ανέλυσε τις επιπτώσεις της παραποίησης συσκευασιών στην παραπλάνηση των καταναλωτών και την εμπιστοσύνη στην αγορά.
Η εκδήλωση ανάδειξε τη σημασία της προστασίας της συσκευασίας ως μέσο ενίσχυσης της καινοτομίας, της ανταγωνιστικότητας και της καταναλωτικής ασφάλειας, καθώς, επίσης, αποτέλεσε σημείο συνάντησης για επαγγελματίες του κλάδου, φορείς και ειδικούς, αναδεικνύοντας τη σημασία της προστασίας της βιομηχανικής ιδιοκτησίας ως μοχλό ανάπτυξης.








