210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

6η η Ελλάδα στις αιτήσεις χρηματοδότησης μέσω του Προγράμματος SME Fund

 
Ολοκληρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου η πρώτη από τις πέντε χρονικές περιόδους για την υποβολή αιτήσεων για την παροχή κουπονιών διανοητικής ιδιοκτησίας σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν έδρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ήταν σημαντική καθώς η χώρα μας ήταν 6η στην Ευρώπη σε αριθμό αιτήσεων χρηματοδότησης κατά τη διάρκεια της πρώτης περιόδου. Η συμμετοχές αφορούν τόσο την  οικονομική στήριξη για την καταχώρηση Σχεδίων, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΟΒΙ, όσο και των Εμπορικών Σημάτων.
Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα SME Fund (Ideas Powered for Business) είναι ανοικτό σε όλες τις επιχειρήσεις της ΕΕ που ανταποκρίνονται στον επίσημο ορισμό της ΜΜΕ και προσφέρει οικονομική στήριξη για αιτήσεις εμπορικών σημάτων, σχεδίων και υποδειγμάτων, ύψους έως 1 500 EUR ανά επιχείρηση. Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης για τη ΔΙ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα εθνικά και περιφερειακά γραφεία διανοητικής ιδιοκτησίας της ΕΕ.