210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τα Εμπορικά Σήματα και τα Βιομηχανικά Σχέδια από το EUIPO

Σας ενημερώνουμε πως το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) έχει δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα Εμπορικά Σήματα & τα Βιομηχανικά Σχέδια και Υποδείγματα, το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες ΔΙ από το νομικό χώρο («ETMD EP») και έχει προωθήσει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  για τη δήλωση συμμετοχής σε αυτό.

Το ETMD EP έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ολοκληρωμένη κατάρτιση στους επαγγελματίες της Διανοητικής Ιδιοκτησίας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να στηρίζουν καλύτερα τις επιχειρήσεις της ΕΕ και να ενισχύουν τα συστήματα καταχώρισης εμπορικών σημάτων (ΕΣ) & βιομηχανικών σχεδίων και υποδειγμάτων (ΒΣΥ) που διαχειρίζεται το EUIPO.

Για την περίοδο 2023-2024, το EUIPO προσφέρει δύο κατευθύνσεις:

  • ETMD EP για βοηθούς σε νομική υπηρεσία
  • ETMD EP για επαγγελματίες νομικούς στο χώρο της ΔΙ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση συμετοχής είτε για το πλήρες πρόγραμμα κατάρτισης στα Εμπορικά Σήματα & Βιομ. Σχέδια και Υποδειγμάτων είτε μεμονωμένα, δηλ. μόνο για το εκπαιδευτικό πακέτο για τα Εμπορικά Σήματα ή το εκπαιδευτικό πακέτο μόνο για τα Βιομ. Σχέδια και Υποδείγματα.

Χρονοδιάγραμμα:

Το Πρόγραμμα προβλέπεται να ξεκινήσει μετά τις θερινές διακοπές.

Περίοδος δήλωσης αίτησης συμμετοχής: 01/06/2023 – 30/06/2023

Έναρξη Εκπαιδευτικού Προγράμματος:  05/10/2023

Τελικές εξετάσεις:  14/06/2024

Αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ειδικά προσαρμοσμένα για συμμετέχοντες από ιδιωτικές εταιρείες ή δικηγορικά γραφεία. Κάθε πρόγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε και υλοποιήθηκε από μέλη του προσωπικού του EUIPO και κορυφαίους επαγγελματίες στο χώρο της ΔΙ, επικεντρώνεται στη συνεργασία και την αλληλεπίδραση μεταξύ του EUIPO και των επαγγελματιών ΔΙ ή νομικών συμβούλων στους τομείς των εμπορικών σημάτων και των βιομ. σχεδίων και υποδειγμάτων.

Η ιστοσελίδα του Προγράμματος εδώ:

https://euipo.europa.eu/knowledge/mod/page/view.php?id=133381

Πρόσθετες πληροφορίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

ETMD for practitioners

Practitioners Booklet 2023

ETMD for paralegals

Paralegals Booklet 2023