210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η Εκδήλωση «ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΟ ΠΑΔΑ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ & ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ στο Πανεπιστημιο Δυτικής Αττικής

** Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν και Εθνικά Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας σε ερευνητες του ΠΑΔΑ**
«Τα Γραφεία Μεταφοράς Τεχνολογίας (TTOs) αποτελούν καταλύτη για την Βιώσιμη Ανάπτυξη. Συνδέουν στην πράξη την Ακαδημαϊκή Έρευνα με την επιχειρηματικότητα. Αυτόν το σκοπό επιτελεί το PlaTTO, το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο παρουσίασε τον απολογισμό του για τον έναν χρόνο λειτουργίας του, όπως και τις νέες προοπτικές.
Επίσης, θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται και στην προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2021-2027”.
Στρατηγικής σημασίας η τοποθέτηση του υφυπουργού Ανάπτυξης Maximos Senetakis – Μάξιμος Σενετάκης, αρμόδιου για θέματα Έρευνας & Καινοτομιας στο ΥΠΑΝ, στο πλαίσιο πρόσκλησης του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας και Τεχνογνωσίας PlaTTO, στην οποια συμμετείχαν κορυφαίοι εκπρόσωποι της ερευνητικής κοινότητας της χώρας μας!
Τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) εκπροσώπησε ο κ. Δημήτρης Σταφυλάς, Μέλος ΔΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ), Εξεταστής στον Οργανισμό, ενώ παρόντες ήσαν επίσης οι κ.κ. Δημήτριος Βεργαδος, Πρόεδρος ΕΛΙΔΕΚ, ο Ευάγγελος Μπεκιαρης, Αντιπρόεδρος ΕΚΕΤΑ, τ. Μέλος ΕΣΕΤΕΚ, Νίκος Καραμπέκιος, Υπεύθυνος Μονάδας Καινοτομίας και Δικτύωσης EKT, Κωνσταντίνος Βαβέκης, Διευθυντής Δικτύου ΠΡΑΞΗ-GnΩsi, Γιαννης Κοτσης-Γιανναράκης, Digital Innovation Coordinator, Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ), η κυρία Ελισσάβετ Παυλίτσα, JOIST Innovation Park Products & Services Director.
Η παρουσία όλων τους ενέπνευσε και ενδυνάμωσε την ακαδημαϊκή κοινότητα ώστε να συνεχίσει να συνεισφέρει άοκνα στην υλοποίηση του στρατηγικού οράματος του Πανεπιστημίου και της Χώρας για την Έρευνα και την Καινοτομία! Πολλά συγχαρητήρια, επίσης, στα μάχιμα στελέχη του Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας και Τεχνογνωσίας PlaTTO UNIWA, Μαγδαληνή Ευγενία Γκίνη, Έλλη Αρμυρα, καθώς και στην Νομικό του Γραφείου Iliana Kosti για την άψογη διοργάνωση και την καθημερινή υποστήριξη του εγχειρήματος!