210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΙΤΛΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ

Πολλοί αιτούντες ή κάτοχοι Τίτλων Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Εθνικών Αιτήσεων ΔΕ και ΠΥΧ, Διεθνών Αιτήσεων [PCT], Ευρωπαϊκών Αιτήσεων Ευρεσιτεχνίας, Εθνικών Εμπορικών Σημάτων,  Ευρωπαϊκών Εμπορικών Σημάτων, Διεθνών Εμπορικών Σημάτων Εθνικών Βιομηχανικών Σχεδίων, Ευρωπαϊκών Βιομηχανικών Σχεδίων, Διεθνών Βιομηχανικών Σχεδίων,) λαμβάνουν από εταιρείες και ιδιώτες επιστολές και τιμολόγια με τα οποία καλούνται να πληρώσουν τέλη.

Αυτές οι εταιρείες και τα άτομα χρησιμοποιούν ονόματα, συντομογραφίες και/ή λογότυπα που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε  να δημιουργούν την εντύπωση ότι προέρχονται από επίσημο φορέα, όπως τον ΟΒΙ, ή τον WIPO ή το ΕΡΟ ή το EUIPO σε μια προσπάθεια να δώσουν την εντύπωση ότι ενεργούν για λογαριασμό τους.

Τα αιτήματα αυτά  προσπαθούν να σας παραπλανήσουν.

Όποιες και αν είναι οι υπηρεσίες εγγραφής που προσφέρονται σε τέτοιες επιστολές, δεν συνδέονται με τον ΟΒΙ ή τον WIPO ή το ΕΡΟ ή το EUIPO και δεν σχετίζονται με καμία από τις διαδικασίες επεξεργασίας των τίτλων βιομηχανικής ιδιοκτησίας.

Οι επιστολές συχνά προσδιορίζουν μια συγκεκριμένη αίτηση με όλα τα στοιχεία που μπορεί να περιέχει (αριθμό αίτησης, αριθμό δημοσίευσης, ημερομηνία κατάθεσης, στοιχεία προτεραιότητας, λεκτικό ή και απεικόνιση του σήματος αριθμό ευρωπαϊκού ή διεθνούς σήματος κ.λπ.).

Πληροφορίες και παραδείγματα επιστολών και τιμολογίων που ελήφθησαν μπορείτε να βρείτε

  • στον ιστότοπο του ΟΒΙ
  • στον ιστότοπο του WIPO
  • στον ιστότοπο του ΕΡΟ
  • στον ιστότοπο του EUIPO.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις και/ή έχετε λάβει μια επιστολή που σας φαίνεται ύποπτη, επικοινωνήστε με το Τμήμα Παραλαβής Διεθνών, Κοινοτικών & Ευρωπαϊκών Αιτήσεων στους τηλεφωνικούς αριθμούς  210-6183667 ή 211-1097918 ή στο email sflo@obi.gr.