210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Διμερής συνάντηση ΟΒΙ και αντιπροσωπείας της Κινεζικής Αρχής Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας συνάντηση εργασίας του ΟΒΙ και αντιπροσωπείας της Κινεζικής Αρχής Διανοητικής Ιδιοκτησίας (China National Intellectual Property Administration, CNIPA).

Οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ και ο κ. Danlu Li, Deputy Commissioner της CNIPA χαιρέτησαν τη συνεργασία των δύο εθνικών γραφείων, η οποία χρονολογείται από το 2017 και τόνισαν τη σημασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ως στρατηγικού εργαλείου ανάπτυξης.

Η κυρία Κατερίνα Μαργέλλου, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια ΟΒΙ και Δ/ντρια Νομικής Υποστήριξης, ενημέρωσε για το εθνικό σύστημα Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και τα κίνητρα προώθησης της καινοτομίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο δίκαιο ΒΙ κάθε χώρας για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος προστασίας των δικαιωμάτων βιομηχανικής ιδιοκτησίας και την ενίσχυση της καινοτομίας.

Από τον κ. Στράτο Κουτίβα, Διευθυντή Ελέγχου Τίτλων, έγινε παρουσίαση του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης «ΘΑΛΗΣ» που έχει αναπτύξει ο ΟΒΙ για την επιτάχυνση της διαδικασίας χορήγησης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ως βέλτιστη πρακτική εθνικού γραφείου. Όσον αφορά τη διάχυση τεχνολογικής πληροφόρησης προς το κοινό, η κυρία Παναγιώτα Παπαποστόλου, Διευθύντρια Τεχνολογικής Πληροφόρησης, πραγματοποίησε παρουσίαση των εργαλείων και δομών διάχυσής της, τη δράση των περιφερειακών γραφείων ΟΒΙ πανελλαδικά και τη νεοσύστατη μονάδα υποστήριξης της καινοτομίας που στοχεύει στη διασύνδεση του οικοσυστήματος της έρευνας με τους παραγωγικούς φορείς.

Τα δύο Γραφεία συμφώνησαν να παρατείνουν το Μνημόνιο Κατανόησης που είχαν υπογράψει το 2019 με την προσθήκη νέων πεδίων συνεργασίας.