210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νέα συνεργασία ΟΒΙ – Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ)

Συμφωνία Συνεργασίας υπέγραψαν ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΘ με τίτλο “Ο ρόλος της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας την εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης”.
Μέσω της συνεργασίας οι δύο φορείς έθεσαν ως βάση τη δικτύωση του ΟΒΙ με τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης, με απώτερο σκοπό την κατοχύρωση της εφευρετικής τους δραστηριότητας, την προστασία της Διανοητικής τους Ιδιοκτησίας και τελικά την εμπορική αξιοποίησή της.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Δρ. Ιωάννης Καπλάνης, το 86% των καταθετών για διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον ΟΒΙ είναι φυσικά πρόσωπα, το 16% επιχειρήσεις και μόλις το 2% προέρχονται από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. Ο ΟΒΙ με σειρά δράσεων, όπως  η ίδρυση Περιφερειακών Γραφείων στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο Κρήτης, το Βόλο, τα Ιωάννινα, την Ξάνθη και την Κομοτηνή, αλλά και μέσω της συνεργασίας με ακαδημαϊκούς- ερευνητικούς, αλλά  και επαγγελματικούς φορείς, επιδιώκει την ποσοτική και ποιοτική αύξηση των καταθέσεων, την ενίσχυση της καινοτομίας και τη συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Ο Πρόεδρος ΔΣ του ΟΒΙ, Δρ. Πρόδρομος Τσιαβός επεσήμανε τη σημασία της επερχόμενης ίδρυσης σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα της Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, στην οποία θα εκπαιδεύονται και θα πιστοποιούνται οι σύμβουλοι ευρεσιτεχνίας σε πρακτικά και θεωρητικά ζητήματα που άπτονται της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Αναφέρθηκε επιπλέον στην αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΟΒΙ μέσω της ηλεκτρονικής κατάθεσης για την κατοχύρωση των ευρεσιτεχνιών και των σχεδίων, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή την Άνοιξη του 2019.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης Α΄Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Ιωάννης Βλαχογιάννης και  ο Αντιπρύτανης του ΑΠΘ, Καθ. Θεόδωρος Λαόπουλος. Στην εκδήλωση συμμετείχαν με παρουσιάσεις, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Αριστείας της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, Δρ. Γεώργιος Δρόσος, ο Διευθυντής Υπηρεσιών Πληροφορικής και Διευθυντής Τεχνολογικής Πληροφόρησης του ΟΒΙ, κ. Σωτήριος Ρόκκος και ο Υπεύθυνος του Περιφερειακού Γραφείου Θεσσαλονίκης του ΟΒΙ, Δρ. Γεώργιος Ασημόπουλος.
 
 
 
 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο