210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εκδήλωση στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΟΒΙ στο Thessaloniki Design Week

Ο ΟΒΙ, αποκλειστικά αρμόδιος φορέας για την προστασία των Design στην Ελλάδα, συμμετείχε  στο πρώτο Thessaloniki Design Week με τίτλο «Ανα-Δημιουργία / Re-Creation» που  πραγματοποιήθηκε 5 έως 12 Μαΐου 2019 στη Θεσσαλονίκη, με stand στο Περίπτερο 10 της ΔΕΘ και ενημερωτική εκδήλωση για το Design στις 8.5.19.
Την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Προστασία των design: ο δρόμος για την αγορά” τίμησε με την παρουσία της η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Έλλη Χρυσίδου, ενώ  καλωσόρισμα απηύθυναν ο  Δρ. Ιωάννης Καπλάνης, Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ και ο  Ομοτ. Καθ. Δρ. Αθανάσιος Καΐσης, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και τ. Πρόεδρος ΔΣ του ΟΒΙ.
Οι ομιλητές Κατερίνα Μαργέλλου, Αναπληρώτρια ΓΔ & Διευθύντρια Νομικής Υποστήριξης OBI, ο Γιώργος Γιαννικόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος AEMOS Design+Engineering & Καθηγητής Ακτο Art And Design, ο Αλέξανδρος Διδασκάλου, ΓΔ & Συνιδρυτής του Ingenno Design (Berlin), ο Χάρης Τσιαμούλης, Δικηγόρος και ο Δημοσθένης Μπρούσαλης, Διευθύνων Σύμβουλος & Συνιδρυτής της Dasc Branding Athens, ανέπτυξαν διαφορετικές πτυχές του  Design συνδέοντας το βιομηχανικό σχεδιασμό με την επιχειρηματικότητα και αντάλλαξαν απόψεις με τους παριστάμενους.
Η πρωτοποριακή ιδέα που έχει γίνει θεσμός στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, σε πόλεις όπως το Μιλάνο, το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Βανκούβερ, το Πεκίνο, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να καθιερωθεί ως θεσμός με πανελλαδική και διεθνή αντανάκλαση. Στο παλισιο του Thessaloniki  Design Week, η αισθητική συνδιαλέγεται με τη δημιουργία, η δημιουργία με την παραγωγή.
Το Thessaloniki Design Week που απλώθηκε σε ολόκληρη την πόλη, συνδιοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Τεχνών του Δήμου Θεσσαλονίκης, με την Πολιτιστική ΑΜΚΕ PHILARTIA, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, πολιτιστικούς οργανισμούς και φορείς της πόλης.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ