210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

DesignEuropa Awards 2020, Eindhoven, 20 Οκτωβρίου 2020

Για την ανάδειξη της σημασίας των σχεδίων και υποδειγμάτων στην ΕΕ, το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) – η μεγαλύτερη υπηρεσία της ΕΕ σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας – ανακοίνωσε την 3η διοργάνωση των βραβείων DesignEuropa.
Υποψηφιότητα μπορούν να υποβάλλουν εταιρείες και/ή φυσικά πρόσωπα που είναι κάτοχοι έγκυρου καταχωρημένου κοινοτικού σχεδίου ή υποδείγματος  (https://euipo.europa.eu/ohimportal/en/designs-in-the-european-union), το οποίο αποτελεί ένα ενιαίο δικαίωμα διανοητικής ιδιοκτησίας που τελεί υπό τη διαχείριση του EUIPO, με ισχύ στα κράτη μέλη της ΕΕ.
Το Eindhoven είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο τόσο ως «η πρωτεύουσα του σχεδιασμού των Κάτω Χωρών»  όσο και ως διεθνής κόμβος για δημιουργική και πνευματική αρτιότητα υψηλής αριστείας.
Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί κατά την ολλανδική εβδομάδα σχεδιασμού του Αιντχόφεν 2020 (DDW). Οργανωμένη από το Ολλανδικό Ίδρυμα Σχεδιασμού, η DDW είναι το  μεγαλύτερο σχεδιαστικό γεγονός  στη Βόρεια Ευρώπη και παρουσιάζει εργασίες και έννοιες από περισσότερους από 2.600 σχεδιαστές σε περισσότερους από 350.000 επισκέπτες ετησίως.
Σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα της Ολλανδίας  και το  Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Μπενελούξ, η DesignEuropa 2020 θα αποτελέσει μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες και τους ενδιαφερόμενους να μάθουν τις τελευταίες τάσεις στον σχεδιασμό της καινοτομίας και της διανοητικής ιδιοκτησίας για τους δημιουργούς και τους επιχειρηματίες.
Η πρόσκληση για καταχωρίσεις  για το 2020, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω του δικτυακού τόπου του EUIPO, θα ξεκινήσει στις  21 Οκτωβρίου 2019.