210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κέρκυρα Authenticity: Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας ΟΒΙ & Δήμου Κέρκυρας, 7.12.2022

«The AUTHENTIC is eternal» – Authenticity Corfu
Μνημόνιο Συνεργασίας υπογράφηκε πριν από λίγη ώρα στην Κέρκυρα με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση των δημοτών και επισκεπτών του νησιού σε θέματα προστασίας της Διανοητικής Ιδιοκτησίας και την καλλιέργεια νοοτροπίας αγοράς αποκλειστικά αυθεντικών προϊόντων. Η Κέρκυρα αποτελεί την τρίτη Authenticity στη χώρα μας η οποία σε συνεργασία με τον ΟΒΙ θα συμμετέχει σε δράσεις εξωστρέφειας, βοηθώντας στην υλοποίηση συγκεκριμένων υποχρεώσεων που θα πιστοποιήσουν και την ίδια ως «Αυθεντική» Ευρωπαϊκή πόλη.
Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, μεταξύ της Δημάρχου Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κυρίας Μερόπης Υδραίου και του Γενικού Διευθυντή του ΟΒΙ κ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, επισφραγίζει σήμερα την έναρξη της συνεργασίας των δύο φορέων στην άνιση μάχη κατά του φαινομένου των απομιμήσεων και των παραποιημένων προϊόντων και υπηρεσιών.
Με στόχο την προστασία των δημοτών και επισκεπτών καταναλωτών, των θέσεων εργασίας, της πολιτιστικής κληρονομιάς, της υγείας, του περιβάλλοντος, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και ευρύτερα της οικονομίας στην ΕΕ, η υλοποίηση της συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί
  • με δημόσιες προωθητικές καμπάνιες
  • με διαμοιρασμό έντυπου και ψηφιακού ενημερωτικού υλικού
  • με προβολή σε τοπικούς ραδιοφωνικούς/τηλεοπτικούς σταθμούς και ιστοσελίδες
  • με την υλοποίηση εκπαίδευσης των τοπικών διωκτικών Αρχών (αστυνομία, δημοτική αστυνομία, τελωνεία, λιμενικό)
  • με ενημερωτικές δράσεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση του νησιού, όπως επίσης και
  • με επικοινωνιακές εκδηλώσεις σε γνωστά εξωτερικά σημεία του νησιού
Παρόντες στην υπογραφή της συνεργασίας ήταν, επίσης, η Αντιδήμαρχος Κέρκυρας κυρία Παναγιώτα Τζάννε, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας κ. Γιάννης Αλέγρης, ο Διευθυντής της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Σπυρίδων Περιστέρης και η υπεύθυνη του Τμήματος Επικοινωνίας ΟΒΙ, κυρία Ράνια Ζαχαροπούλου.
#Authenticities
#AuthenticityCorfu