210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Επίσκεψη Joao Negrão (Εκτελεστικός Διευθυντής EUIPO) στην Ελλάδα και συνεργασία με τον ΟΒΙ

Την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Διανοητική Ιδιοκτησία (European Union Intellectual Property Office EUIPO) κ. Joao Negrão πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ελλάδα με στόχο την συνεργασία με τον ΟΒΙ σε θέματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Ο Γενικός  Διευθυντής  του ΟΒΙ, κ. Παναγιώτης Κανελλόπουλος και ο κ. Joao Negrão συνομίλησαν για την ευρωπαϊκή προοπτική της Διανοητικής Ιδιοκτησίας, το κοινό όραμα και την συνεργασία της Ελλάδας και του EUIPO στον τομέα, καθώς και για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες για την περαιτέρω προώθηση του συστήματος της Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Σε διμερή συνεργασία των στελεχών του EUIPO και του ΟΒΙ συζητήθηκαν, εκτενέστερα, η λειτουργία του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας μετά την ανάληψη της αρμοδιότητας των Εμπορικών Σημάτων, τα έργα που υλοποιεί ο ΟΒΙ στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας με το EUIPO, η προετοιμασία του EUIPO για την έναρξη ισχύος της πρόσφατης Ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί a.Γεωγραφικών Ενδείξεων Χειροτεχνικών και Βιομηχανικών Προϊόντων και β.Βιομηχανικών Σχεδίων και Υποδειγμάτων, και έγινε ανταλλαγή ιδεών για τον σχεδιαζόμενο Στρατηγικό Σχεδιασμό του EUIPO, SP2030.