210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Έκθεση ΕΡΟ-ΟΒΙ στο Ζάππειο Μέγαρο: Η τεχνολογία στη μάχη κατά των πυρκαγιών. Οι εφευρέσεις μας βοηθούν να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο

Η τεχνολογία στη μάχη κατά των πυρκαγιών.

Οι εφευρέσεις μας βοηθούν να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο

 Το  Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας (ΕΡΟ) και ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) εγκαινιάζουν Έκθεση στο Ζάππειο Μέγαρο

Τα δάση αποτελούν σημαντικό μέρος του οικοσυστήματός  μας.Βελτιώνουν τον αέρα που αναπνέουμε, μειώνουν τα αέρια του θερμοκηπίου, παρέχουν απαραίτητους πόρους για τους ανθρώπους και καταφύγιο σε ζώα και πουλιά. Η αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, αποτέλεσμα της κλιματικής κρίσης, αποτελεί για όλους μας μία καθοριστικής σημασίας πρόκληση. Λόγω των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεών της,  θέτει απαραίτητη την επένδυση στην Έρευνα και την αξιοποίηση της Καινοτομίας.

Το European Patent Office  σε συνεργασία με τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας παρουσιάζουν σε Έκθεση όλη τη σύγχρονη τεχνογνωσία και τις τεχνικές πληροφορίες που περιέχονται στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της εξειδικευμένης Πλατφόρμας που δημιούργησε το EPO σχετικά με τη διάσωση της γης και των ανθρώπων της από τις, δυστυχώς, επαναλαμβανόμενες καταστροφικές δασικές πυρκαγιές.

Η μοναδική Έκθεση «Η τεχνολογία στη μάχη κατά των πυρκαγιών. Οι εφευρέσεις μας βοηθούν να χτίσουμε έναν καλύτερο κόσμο», έρχεται να δώσει απαντήσεις για πρώτη φορά στο κοινό, παρουσιάζοντας σπουδαίες καινοτόμες τεχνολογίες πρόληψης, θωράκισης, καταπολέμησης και αποκατάστασης καμένων εκτάσεων, με απώτερο σκοπό τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας του πλανήτη μας για τις μελλοντικές γενιές.

Οι επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες εξελίξεις και προσεγγίσεις αιχμής που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος από αυτό το καταστροφικό φαινόμενο και θα κατανοήσουν τον καθοριστικό ρόλο της Καινοτομίας στην εξεύρεση και υιοθέτηση εφευρετικών λύσεων για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων σε διεθνές επίπεδο.

Η Έκθεση διοργανώνεται με την πολύτιμη συνεργασία του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θα λειτουργήσει από τις 13.03.2024 έως και τις 27.03.2024, στο Ζάππειο Μέγαρο.

Καθημερινά: 09:00 – 17:00

Σάββατο-Κυριακή: 11:00-19:00

Ζάππειο Μέγαρο, Αίθουσες 2 & 3

Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας
105 57 Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη