210 6183580 - 582 | info@obi.gr

Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Διμερής συνάντηση ΟΒΙ και αντιπροσωπείας της Κινεζικής Αρχής Διανοητικής Ιδιοκτησίας (China National Intellectual Property Administration, CNIPA) 23.9.2019

Τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας συνάντηση συνεργασίας του ΟΒΙ και αντιπροσωπείας της Κινεζικής Αρχής Διανοητικής Ιδιοκτησίας (China National Intellectual Property Administration, CNIPA).
Στο πλαίσιο της συνάντησης, χαιρετισμό απεύθυναν η κυρία Αικατερίνη Μαργέλλου, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΟΒΙ και ο Δρ. Πρόδρομος Τσιαβός, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΒΙ και Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Εκ μέρους της CNIPA χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Gan Shaoning, Deputy Commissioner.
Και οι δύο πλευρές τόνισαν τη σημασία της διανοητικής  ιδιοκτησίας ως στρατηγικού εργαλείου ανάπτυξης των επιχειρήσεων και τον ρόλο των εθνικών αρχών στην αποτελεσματική προστασία και επιβολή των δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν η συνεργασία σε θέματα μεταφοράς τεχνολογίας, η ανταλλαγή καλών πρακτικών, η συνδιοργάνωση εκπαιδευτικών ημερίδων και εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση του κοινού και των χρηστών σε θέματα βιομηχανικής ιδιοκτησίας, η συνέχιση της προώθησης διαλόγου για τις εξελίξεις του δικαίου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και ο σχεδιασμός προγραμμάτων με τη νεοσυσταθείσα Ελληνική Ακαδημία Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας. Σε επισφράγιση της συνεργασίας υπογράφηκε Μνημόνιο Κατανόησης μεταξύ δύο αρχών.